Kant & klaar #19: Beef teriyaki van de AH

Door Elske – Hallo daar! Het is weer dinsdag en wie dit blog een beetje in de gaten houdt weet welke tijd dat is: kant & klaar tijd! 😀 Iedere dinsdag neem ik je mee in een recensie van een kant-en-klare maaltijd uit de supermarkt. Het oordeel varieert van ranzig tot intens geluk. Ben je benieuwd naar de afgelopen recensies, klik dan hierrrr. Goed, klaar voor de recensie van vandaag? Daar gaan we!

Het assortiment
Sinds mijn ontdekking met deze Aviko maaltijd, dat ik diepvries maaltijden gewoon in de magnetron kan bereiden (ik weet nog steeds niet of dat echt oké is, maar ik heb alles overleefd) is mijn keuze in kant-en-klaar maaltijd bij de AH nóg groter geworden. Ik vertelde al eens dat het assortiment bij Albert echt rúím is en nu is het dus nog groter geworden. Chill 🙂

Deze keer koos ik weer voor zo’n diepvries zak, waar volgens de verpakking een complete kant-en-klare maaltijd in zit. Je heb ze in allerlei varianten: pasta met zalm, risotto’s in allerlei smaken en wereldgerechten alom. Maar ik koos voor deze beef teriyaki, want dat had ik al veel te lang niet meer gegeten. En de verpakking zag er goed uit. Ook wilde ik wel eens ééntje van AH eigen merk testen. Dus de beef teriyaki ging mee naar huis voor €3,07. Prima prijs, kan ik zelf geen beef teriyaki voor maken!

Kant&klaar19_beef_1

Even een kijkje in de binnenkant van de zak; lekker veel groente!
Even een kijkje in de binnenkant van de zak; lekker veel groente!

De bereiding
Deze bereiding is compleet naar eigen inzicht en daarbij heb ik de verpakking compleet genegeerd. Ik wok dit dus niet in de pan, maar kwak het in de magnetron. Magnetron deksel of folie over je bord en gaan. Ik snap niet wat daar anders aan is dan bereiden in de pan; zelfs de verpakking zegt dat je een deksel op de pan moet doen als je het gaat wokken. En dat lijkt mij mega onhandig, omdat je vaak moet roeren. Kan iemand mij het verschil uitleggen?  Anyways,  ik deed deze maaltijd voor zo’n 5 minuten op 750 watt in de magnetron en dat ging weer prima. Vind je dit magnetron-experiment maar niks? Bereid het dan lekker op de normale manier volgens de verpakking: 6 tot 8 minuten in de wokpan (maar dan is het idee van kant-en-klaar wel een beetje weg, toch?).

kant&klaar19_beef_3
En zo komt ‘ie uit de magnetron. Best prima toch? 🙂

De smaak
Over tot de smaak. Laten we positief beginnen: er zitten lekker veel groenten in en deze zijn knapperig, zelfs als het dus in de magnetron is bereid. Ook is de rijst perfect: niet te slap en ook niet te hard, maar precies beetgaar.

Dan over naar de totale deceptie van de eeuw m.b.t. kant-en-klaar maaltijden: het vlees. We stellen ons beef teriyaki voor, met lekkere dikke stukken vlees, overgoten met teriyaki saus. Dat is dit dus totaal niet. Oké, ik snap heus dat als je zo’n kant-en-klare maaltijd pakt je niet kunt verwachten dat er dan dikke stukken, medium rare, rundvlees in zullen zitten, maar dit was toch wel de totaal andere kant. Gewoon van die iniminie kebab-achtige rundvlees flakes zal ik het maar noemen. Echt heel jammer, want vlees hoort juist deze maaltijd te maken (het heet tenslotte: beef teriyaki).

Dan kun je het nog goed maken met de saus, zou je denken. Als je de beef hebt verpest, blijft de teriyaki over. Maar ook daar gaat het mis. Ik mis die teriyaki smaak totaal. Je proeft wel iets zoetigs, maar persoonlijk vind ik de saus-smaak veel te weinig aanwezig in dit gerecht. Uiteindelijk heb ik zelf nog maar wat saus toegevoegd, want #teamsaus en was dit gerecht niet meer dan gewokte rijst met een slap sausje, wat groente en vlees flupjes.

Neh, niet zoals een teriyaki hoort te zijn. Misschien ben ik gewoon een zeikerd, maar noem je gerecht dan geen beef teriyaki, want dan is dat wat mensen verwachten en dit smaakt er totaal niet naar. Twee sterren, omdat het het verder gewoon prima op te eten was, maar geen beef teriyaki. Jammer!

Ken jij wel een goede diepvries kant-en-klaar maaltijd van de AH? Of heb je een maaltijd waar je nieuwsgierig naar bent? Laat het me hieronder weten, en wie weet komt die de volgende keer terug 🙂

En dan nog dit…
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

8 reacties op “Kant & klaar #19: Beef teriyaki van de AH

  • De stoommaaltijd kip rozemarijn met krieltjes van de ah is oprecht lekker! Is m’n go to maaltje als ik weinig tijd heb????

  • Hee Elske, ik kan mij voorstellen dat je een ander beeld had bij dit gerecht dan nadat je het geproefd had! Over beef teriyaki gesproken, die van de iglo in een zak uit de diepvries vind ik wel lekker. Is met noodles, wat groent en het vlees zijn reepjes die er beter uit zien en smaken dan die jij in je gerecht had. Misschien een keer het proberen waard!????

    • Hoi Emilie, dat is een goede tip! Ik ben normaal gesproken wel echt beef teriyaki fan dus als ik ooit zo’n zak van iglo tegenkom gaat ‘ie mee. Thanks!

  • Karlijn zegt:

    Totally mee eens!! Idd lekkere en veel groente, maar zo enorm Hollands/tatta gekruid :(((. Voor de Surinaamse bami geldt hetzelfde! Maar idd eigen toevoegingen doen wonderen ????????, chillisaus, limoensap ftw (van dat laatste knapt sws bijna elke kant en klaar maaltijd op, n beetje extra zuur) etc. En in die teriyaki zat niet eens sesamzaad?! :O maar dat heb ik gelukkig ook zelf.

    • Haha, you know me Karlijn! Echt een deceptie deze maaltijd en fijn dat je me een behoed voor de Surinaamse Kip, was er stiekem toch benieuwd naar geworden. Maar niet dus! En zelf wat extra kruiden is altijd fijn natuurlijk; sommige dingen kan je beter zelf doen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *