Jaaa mensen! En dan is het nu tijd voor een spektakelstuk! Of zoals ik eerder zei; de piek op de kerstboom. Ik hou er van om tijdens Kerst een beetje uit te pakken met een gruwelijk tof recept en daarom maakte ik dit jaar voor het eerst eens Beef Wellington klaar. Dit leek me het ultieme gerecht voor Kerst en daarom staat hij op de cover van ons e-book de Gruwelijk Grillen Kerstspecial. En dat terwijl Jan en ik dit gerecht ook maar voor het eerst klaarmaakten! 😀
Hij lukte in ieder geval ontzettend goed en is zoooo lekker. Een paar belangrijke dingen vooraf: zorg dat je echt de ingrediënten gebruikt die wij ook hadden, want bijvoorbeeld die rauwe ham, de biologische van AH, is heel erg lekker en geeft echt duidelijk een bepaalde smaak af. Dus; die wil je.
Overigens is dit niet een super makkelijk recept – of nou ja, het is niet heel moeilijk, maar je moet wel een goede vleesthermometer enzo hebben- en ben je er ook echt uuuuren mee bezig. Volgens mij waren Jan en ik alleen met de voorbereiding echt al uren bezig, haha. Maar het was een heerlijke activiteit, dus ik zou zeggen; ga er voor :D.
Nodig voor 6-8 personen: 1 kilo biologische ossenhaas – 600 gr kastanjechampignons – 3 sjalotten – 3 tenen knoflook – 10 takjes rozemarijn – 12 plakjes rauwe ham – paneermeel – 3 el mosterd – 1 rol vers bladerdeeg – 2x eigeel
Je kan de wellington de volgende dag ook nog eten (dit deden wij ook), maar dan is ‘ie natuurlijk wel iets minder lekker. Maar omdat je Kerst maar met z’n 4en kan vieren, is het even niet anders. Kies je voor geweldig goed biologisch vlees (wij haalden het dit keer bij De Groene Weg in Den Haag), dan is het vlees ook op dag 2 nog lekker sappig.
Je kunt het recept vinden op pagina 48 in de Gruwelijk Grillen Kerstspecial. Download het e-book hier.
Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!
Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.