Aziatische salade met mango, wakame, tempeh, avocado en alfalfa

Joehoeeeee! Afgelopen maandag maakte ik m’n eigen famous Bao buns weer eens ennnn toen had ik veel te veel gemaakt. En dat was TOP, want daardoor had ik de volgende dag echt een knettergoede lunch! Met alle ingrediënten die ik over had maakte ik deze chille Aziatische salade. En lekker dat ‘ie was! Mjam! Klaar voor het recept?

Nodig voor één persoon: 1/2 courgette – 1/2 mango – 10cm komkommer – een scheutje azijn – 1 theelepel suiker – 1/2 avocado – 2 eetlepels wakame – 1/4 blok tempeh – een scheut ketjap – een plukje alfalfa – 1/2 rode peper

Snijd de tempeh in kleine blokjes en bak die in 10 minuten in de pan knapperig. Doe er dan een scheut ketjap door en bak dit nog een paar seconden mee. Tempeh op zichzelf smaakt naar smerige tjap, maar met een scheut ketjap erdoor is het opeens echt lekker.

Maak een mengsel van in stukken gesneden mango en komkommer, een fijngesneden rood pepertje, een scheut azijn en een beetje suiker. Laat dit een halfuurtje rusten en schenk dan de azijn eruit; zodat je alleen salade overhoudt. Dit is de basis voor de rest.

Voeg alle ingrediënten er aan toe: courgetti, in stukjes gesneden avocado, wat wakame, de tempeh met ketjap en je topt af met wat alfalfa. KLAAR!

Hoe simpel as dit? SUPER simpel! Maar het is wel een hele chille salade. Eet smakelijk!

Ik zou het knettervet vinden als je mijn boeken kocht
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Aziatische salade met mango, wakame, tempeh, avocado en alfalfa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *