Sushi salade

Door Elske – Sushi… wie lust dat nou niet? Oke, toe gegeven, sushi is best een specifiek gerecht. Ik ken heeeeel veel mensen die sushi (net als ik) de hemel vinden, maar ook best wel een aantal mensen die het niet lusten. Die dan wel mee gaan naar de all you can eat-restaurants, maar dan alleen maar crispy kip of gewokte vleesjes bestellen. En de rest van de tafel maar schransen in de maki’s en nigiri’s.

Vandaag heb ik een tof recept voor de sushi-lovers. Fijn als je een keer een wat lichtere maaltijd wilt, of geen zin hebt om die sushirijst te koken, want serieus: dat duurt altijd toch wel een tijdje en als we ergens geen zin in hebben vanavond.. Dikke aanrader trouwens om wel te doen als je wat meer tijd hebt; dan smaakt het nog meer naar een maki-sushi! Goed, klaar voor? Dan let’s sushi!

Voor één persoon heb je nodig: 2 grote plakken gerookte zalm – 2 handen gemengde salade – handje edamame boontjes * – pluk zeewier salade * – halve avocado – 10 cm komkommer, in halve plakjes – wasabimayo – sojasaus – ketjap – rijstazijn

* Ik kocht dit beide in grote zakken bij de toko, maar je kunt ze ook in het koelschap bij de appie vinden. Bij de toko krijg je wel meer voor dezelfde prijs, just saying.

Je begint meteen met het meeste werk van dit recept: het maken van de dressing. Hiervoor meng je in een kommetje een scheut sojasaus, een paar druppels rijstazijn en een klein scheutje ketjap. Exacte hoeveelheden in mililiters weet ik niet. Ik doe altijd maar wat en proef tussendoor of ik het lekker vind smaken. Ik raad je aan dit ook te doen. Dressing lekker op smaak? Zet hem even aan de kant, want nu komt het makkelijkste gedeelte.

Doe de sla in een kom. Leg hierop de in plakjes gesneden avocado, de gerookte zalm in stukken verdeeld, de schijfjes komkommer, het zeewier en de adamame boontjes en geef ze allemaal een eigen plekje op de salade (nu allemaal: *ahhhh, zo schattig*).

Nu pak je je dressing er weer bij en dit schenk je over de salade. Maak af met een dot wasabi-mayo en smikkel je salade met stokjes op. Zoals de echte Japanners dus niet doen, maar wij Hollanders wel 🙂

Easy as that! En lekker ook nog. Het is wel echt een lichte maaltijd, dus hij kan ook makkelijk als lunch. Hou jij van sushi en zou je dit klaar maken?

Wist je dat het voornemen van 2018 iedere dag een tosti eten uit Leo’s tosti-boek is?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *