Aziatisch: Gebakken rijst met kip, Thaise groentes en zoete saus

Goedenavond! Vandaag was een leuke dag! Mijn blog voor LINDA.MEIDEN kwam online (zoals iedere week), mijn blogpost op The Post Online kwam online te staan (de komende tijd regelmatig!) ennnnn FoliaWeb publiceerde het leuke interview dat ik laatst met ze had. Wil je wat meer achtergrondinfo over GEWOONWAT-EENSTUDENTJESAVONDSEET of mij, Leonie, het brein achter de blog? Lees het interview dan hierrrrr.

Over tot de orde van de dag: vandaag at ik heel laat en ik maakte simpele inspiratieloze rijst met kip, Thaise groentes en zoete saus.

Nodig voor 2 personen: 2 kopjes zilvervliesrijst – 300gr kipfilet in blokjes – 250gr Thaise groentes – 200mL AH Sweet & sour woksaus – kroepoek

Je bakt de kipfilet gaar in de wok en voegt daarna de groentes er aan toe. Dit wok je eventjes op hoog vuur. Ondertussen kook je de rijst. Voeg dan alle saus toe aan de wok en laat dit lekker pruttelen. Als de rijst gaar is, giet je die af en voeg je ook die toe aan de wok. Dit bak je nog even tot de saus niet meer enorm vloeibaar is, maar dat het echt een beetje aangebakken rijst wordt. Serveren met kroepoek!

Ik vond het een prima maaltijd, maar ik moet toegeven dat het wel een beetje inspiratieloos is.

Dat was ‘t voor vandaag! Ben je hier gekomen via LINDA. of The Post Online? Laat het even weten in een comment! En ik ben ook benieuwd wat jullie van het interview vinden…. Comment! 😀

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *