Aziatisch: Kipsaté met kokosrijst en friszoete komkommerstengels

Goedenavond! Joehoeee ik ben super vrolijk want ik heb WEEKEND! Niet dat ik nou zo’n zware week achter de rug heb, maar oeeeh ik heb zin om lekker te genieten van de sneeuw buiten en heerlijk weekend te vieren. Volgende week wordt een drukke, maar hele leuke week dus daar kijk ik vast naar uit. Ennnn ik ga morgenavond lekker uit eten 🙂 joepie! Over eten gesproken… Vanavond heb ik makkelijke kipsaté gemaakt; Een budget-maaltje, geïnspireerd op deze vergelijkbare budgetmaaltijd van Beautylab.nl. Dit avondmaaltje is het lekkerst als je de kip een tijdje in de marinade laat staan.

Wat doe je? Je mengt de Sate marinade (van Conimex) met een eetlepel ketjap, een flinke scheut wokolie en wat water) en daar doe je in stukjes gesneden kipfilet in. Doe er wat verse rode peper bij en schep een paar keer om. Dit laat je zo lekker lang marineren (maak dit bijvoorbeeld ’s ochtends en laat ’t de hele dag in de koelkast staan). Tegelijkertijd maak je lekkere frisse komkommerstengels door de helft van een komkommer in dunne reepjes te snijden, deze te overgieten met azijn en er wat gewone suiker overheen te strooien. Dit mag je ook lekker lang laten staan. Als je dan echt gaat koken rijg je de saté aan prikkers en bak je de stokjes in 10 minuutjes gaar. Regelmatig keren! Daarbij kook je wat rijst in kokosmelk gaar (heel vet, maar HEEl lekker). Bij het opdienen doe je de komkommerstengels in een glas en daar strooi je nog wat rode peper over. Als dip kun je er lekker sweet-chili-saus bij doen. De rijst leg gewoon op je bord en de satéstokjes haal je nog even door wat Seroendang (Conimex) zodat het er een beetje aan blijft plakken. Et voila! Dan heb je een heerlijke Aziatische maaltijd!

Ik vond het super lekker. Die kip, oooooooh, zó lekker! De rijst was heel machtig, maar lekker en de komkommer was ook lekker. Maar die kip, mjam! Dat was echt de topper 🙂

Dat was ’t voor vandaag. Morgenavond ga ik uit eten, dus ik denk dat ik er zaterdag weer ben. En wellicht zal ik morgen via Facebook laten weten waar ik eet + wat ik eet en of het de moeite waard is. Tot snel! Byebye

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “Aziatisch: Kipsaté met kokosrijst en friszoete komkommerstengels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *