Vega: Meergranenrijst met paprika, komkommer, taugé en pinda’s

Goedenavond! Het is weer maandag en dat betekent Meat Free Monday! En ik had onwijs veel zin in meergranenrijst dus maakte ik rijst met een wokprutje van paprika, komkommer, taugé, ketjap en sambal.

Je kookt de rijst in kokosmelk totdat de melk helemaal ingedikt is en de rijst gaar (het kan zijn dat je hier wat water aan toe moet voegen). Ondertussen wok je heel kort in de wok een rode paprika, komkommerreepjes, taugé en pinda’s. Hieraan voeg je twee scheuten ketjap en 1 theelepel sambal toe. Bij het opdienen strooi je nog wat pinda’s (ongezouten) er overheen en je kan het lekker eten met cassave kroepoek!

Ik vond het echt verrassend lekker! De volgende keer kan je ook prima de ketjap achterwege laten, omdat de rijst al heerlijk naar kokos smaakt en dit in combi met de andere smaken heel goed kan!

Dat was ‘m voor vanavond! Byebye

5 reacties op “Vega: Meergranenrijst met paprika, komkommer, taugé en pinda’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *