Vega: Quinoa met avocado, munt, komkommer, courgette en feta

Hallo daar! Vanavond wilde ik wel weer eens quinoa klaarmaken. Dat had ik al eens eerder gemaakt en ‘t beviel goed, dus tijd voor een nieuw receptje. Ik had zin om met allemaal groene ingrediënten te koken, dus dat deed ik 🙂 Met één uitzondering dan…

Nodig voor 1 persoon: 100gr quinoa – 1/2 courgette – 1/2 komkommer – 1/2 rode peper – feta – een pluk munt – 1 avocado

Je bereidt de quinoa volgens de aanwijzing op het pak. Ondertussen snij je de courgette in stukjes en deze bak je even in olijfolie tot ze gaan kleuren. Verder snij je de avocado helemaal fijn, knip je munt tot kleine snippers en snij je de halve rode peper klein. Meng dit allemaal samen met de feta door de quinoa wanneer die al het water uit de pan heeft opgenomen. Doe de stukjes komkommer er door en klaar!

Ik vond het echt heel lekker en precies goed qua verhouding en smaken. Ook is quinoa best wel gezond en al die groentes erdoor is natuurlijk ook helemaal niet slecht. Oh, en natuurlijk was het vega want het is maandag en dus vega-dag!

Heb jij wel eens quinoa gegeten?

Misschien vind je dit ook lekker:


7 reacties op “Vega: Quinoa met avocado, munt, komkommer, courgette en feta

  • Hėlène zegt:

    Geen komkommer en gėén rode peper in huis! Wel bleekselderij en chilivlokken…
    Een hele courgette gebruikt samen met twee stengels in schijfjes gesneden bleekselderij dit met chilivlokken in lekkere olijfolie gevat. Ik heb de oogst van de muntplant gedroogd en hiervan flink wat gebruikt in dit gerecht. De feta vervangen door wat plakjes geitenkaas van de rol….op een bedje van rucola ????Super lekker en een restje overgelaten voor m’n lunchsalade met wat rucola ????????

  • Ik moest ineens weer denken aan dit recept, dus heb 'm vanavond voor mijn vader gemaakt. Hij vond het heerlijk! En het smaakte mij ook weer heel goed moet ik zeggen, misschien wel beter dan de vorige keer 😀

  • Ik heb deze vanavond gemaakt met couscous ipv quinoa, en ik had een knoflookje met de courgette meegebakken. We hadden de ingrediënten verdubbeld, maar een hele komkommer was toch wel echt teveel. Een halve was geloof ik ook al genoeg geweest! Eindoordeel: el boyfriend vond 'm een 7,5; ik een 7 (Ik denk dat ik 'm lekkerder zou vinden met een extra warme groente ipv de koude komkommer. En misschien dat 'ie met quinoa sowieso beter smaakt?)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *