TIP: Je basilicumplantje levend houden

Goedemiddag! Al een tijdje zit ik er aan te denken om een nieuwe categorie op m’n blog te introduceren: kooktips! Ik ben nog steeds geen topkok en heb ook nog steeds niet echt heel veel verstand van alles wat bij koken komt kijken, maar zo nu en dan komt er iets op m’n pad waarvan ik denk: Dat zou iedereen moeten weten! Leuke dingen die het koken makkelijker maken. Vandaag is het zo ver, de eerste kooktip op GEWOONWATEENSTUDENTJE-SAVONDSEET.blogspot.nl.

Kooktip #1: How-to: je basilicumplantje levend houden? 
Water geven! Klinkt logisch, maar types zoals mijn zus schijnen dat soms überhaupt al te vergeten… Bovendien moet je niet zomaar water geven, nee; je moet van onder water geven! Je moet ‘t plantje het water zelf op laten zuigen en dus niet het water over de plant of op de aarde schenken.

Deze tip kreeg ik via lezer Rick van Assema, via de facebookpagina van m’n blog. En ik ben ‘m eeuwig dankbaar! De basilicumplant op de foto kocht ik in de week dat ik net m’n arm brak. Ik zit inmiddels bijna vijf weken in het gips, wat dus betekent dat m’n plant het al vijf weken uithoudt in plaats van dood te zijn na één week. Wiehoe, het werkt!! En wat nog wel het allercoolst is; hij is zelfs gegroeid! 😀 Ik weet niet wat ik meemaak. Kostenbesparing ten top!

Wat denk je er van; wist je dit al? Kijk je uit naar meer tips?

Nu je dit weet, kun je mooi een van de volgende receptjes klaarmaken:


24 reacties op “TIP: Je basilicumplantje levend houden

 • Jan Molog zegt:

  Bij aankoop grotere pot,potaarde erbij,uitdunnen(de helft kan er bij weg).Zet deze stekken op water tot ze wortelschieten. Zet ze in een ruime pot en zorg ervoor dat op een schoteltje met water staan/lichte plaats. Op deze manier altijd basilicum bij de hand

 • Anoniem zegt:

  Ik heb deze tip nu ook toegepast, alleen nu twee weken verder begint ie toch een beetje dood te gaan..! :S. Misschien beetje domme vraag, maar moet je het plantje altijd in het water laten staan? Of één keer per dag ofzo? Want ik krijg het idee dat ie nu juist weer teveel water heeft gehad!

  • Ai nooo! Mijn plantje kreeg ongeveer 1 keer per dag water.. Zodra ik zag dat hij geen water meer had, gaf ik 'm nieuwe. Maar ik ben overdag bijna niet thuis dus misschien stond ie om 3 uur al droog en gaf ik 'm dan pas rond 7 uur weer water.. Maar shit, die van jou moet niet dood gaan hoor! Misschien inderdaad experimenteren met iets minder vaak water geven?

   Of misschien is ie zo goed gegroeid dat 'ie te groot wordt voor de pot en dat ie daardoor dood gaat?

   • Basilicum
    Water geven .?
    Uitsluitend regenwater dus kalkvrij en elke dag een beetje

 • Onze basilicumplantjes staan er altijd maandenlang eigenlijk :p Ze worden bijna een meter groot, of zelfs groter en soms krijgen ze zelfs bloemetjes! Maar blijkbaar mag je er dan niet meer van eten. Mijn mama is trots dat haar plantjes zo goed groeien 😀

 • Nog een handige tip: De plantjes uit de supermarkt staan in aarde waar bijna geen voedingsstoffen inzitten. Eerst even ompotten dus!

 • Wellicht nog een tip: als je je basilicumplantje in een grotere pot zet dan kan hij groeien. Flink wat verse aarde erbij, en je kunt de hele zomer van je basilicum plantje eten.

 • Handige tip!
  Zelf wil ik heel graag zelf een kruidentuintje, maar ik ben echt een kluns met dat soort dingen. Ondertussen is mijn peterselie (zelf gezaaid) een beetje geel/paarsig van kleur. Niet echt goed dus haha.

 • Wat leuk dat je tips op je blog wilt introduceren, en wat een goede eerste tip! Mijn plantjes zijn ook altijd binnen no-time dood, dus ga dit zeker eens proberen.

 • Wat een fijne tip! Ik ga het ook meteen proberen!
  Mijn basilicumplantje staat nu buiten, en met dit weer is één dag vergeten water te geven al dodelijk voor zo'n plantje.
  Bedankt voor de tip en ik kijk zeker uit naar meer tips 🙂

 • Ik ga dit nu meteen doen! Ik heb gisteren namelijk voor de 100e keer zo'n basilicumplantje bij de supermarkt gekocht, maar ze houden het nooit vol hier. Hopelijk nu wel. Dankjewel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *