Alles over onze logeerkamer make-over

Hoi allemaal en welkom bij deze blogpost over onze logeerkamer make-over. Misschien heb je het een en ander al voorbij zien komen op Instagram, maar ook hier op mijn blog wil ik nog even uitgebreid stilstaan bij de leukste logeerkamer van Haarlem. Als je het mij vraagt, hahaha.

In januari van dit jaar heb ik in een paar weken tijd onze logeerkamer omgetoverd van slechts een functionele ruimte met een bed, tot een vet gezellige slaapkamer die eigenlijk nog aantrekkelijker is voor een goede nachtrust, dan onze Master Bedroom.

Nu is de logeerkamer misschien niet de eerste ruimte die je zou aanpakken in je huis, maar wij hadden een aantal redenen waarom de logeerkamer wél hoog op het prioriteitenlijstje stond;

  • Onze familie woont ver weg en we vinden het fijn om altijd een gedekt bed te hebben waar ze kunnen blijven slapen. En we slapen zelf verrukkelijk in een houten ledikant die we besteld hebben bij Swiss Sense, dus het bed voor de familie mocht daar eigenlijk niet voor onder doen ;-).
  • Het aantrekkelijk maken van deze kamer, maakt het ook aantrekkelijker om te blijven slapen en dat betekent dat wij niet iedere keer naar familie hoeven te reizen, maar ze ook comfortabel en fijn bij ons kunnen verblijven.
  • Met de baby op komst vinden we het extra fijn dat er een ruimte in huis is waar een van ons twee zich af en toe een nachtje terug kan trekken om aan slaap te komen. Deur dicht, oordoppen in en tukken maar! Wel zo fijn dat deze kamer dan óók nog echt gezellig is.

In deze blogpost neem ik je mee in alle stappen die wij hebben doorlopen om de kamer te maken tot het gezellige eindresultaat dat het nu is. Van de vloeren en raambekleding tot de gallery-wall, het bed en het beddengoed; ik vertel je in deze blog álles over onze logeerkamer. Klaar voor? Let’s do it!

Check ook deze video met behind the scenes beelden van de make-over:

De basis

Verfkleuren
Net als in de blogpost over onze slaapkamer, deel ik ook dit verhaal op in stukjes. Het begint bij de basis. Onze logeerkamer is lila van kleur; de muurkleur is Ash Grove (van Histor) en de licht-peach-stroken heb ik erop geschilderd in de kleur Pudding (van Gamma).

De vloer
De vloer is dezelfde houten vloer van Floorlife als op de rest van de 1e en 2e verdieping:  Silver Lake 7502 in Hongaarse punt. Vet mooi en warm en gewellllldig in combinatie met de boxspring die ik vond bij Swiss Sense, waar ik je zo meer over vertel.

De lattenwand
Aan de muur hebben we ook nog een hoekje met akoestische panelen met een vet mooie latten-structuur erop. We hebben ze puur op de muur omdat we ze mooi vinden en niet vanwege de akoestiek. De panelen hebben we gekocht bij Karwei en zelf op maat gezaagd. Wij hebben de kleur licht eiken, die paste het beste bij de vloer (ondanks dat de vloer naturel geolied eiken is).

De meubels

Het bed
Het belangrijkste meubel in de ruimte is natuurlijk het bed. We zijn gegaan voor een bed die we besteld hebben via Swiss Sense omdat we daarvan al wisten dat de kwaliteit echt top is. Op onze eigen slaapkamer staat een houten ledikant en toen we die vier jaar geleden uitzochten, werden we ook meteen verliefd op de groene Boxspring Lifestyle by vtwonen Basil. Nu we een tweede bed nodig hadden, was de keuze snel gemaakt.

Qua stof zijn we gegaan voor de kleur Glory Bottle Green. Je kunt bij Swiss Sense kiezen uit heel veel verschillende stoffen en kleuren en zelfs van te voren een aantal stofstalen opvragen via deze pagina. Ik wist al vrij zeker dat ik voor diep groen wilde gaan en de velours afwerking maakt dat het er lekker chic uitziet. Helemaal blij mee.

Nog een toffe feature aan dit bed vind ik de steekzakken voor magazines aan beide kanten van het hoofdbord. Niet alleen om de kamer gezellig te stylen vind ik dit leuk, ook vind ik het vet voor de gasten die hier komen slapen, dat er daadwerkelijk wat leesvoer klaarligt :D. Helemaal hotel-vibes krijg ik er van hahaha.

We hebben gekozen voor een boxspring in de maat 160×200. Wij slapen zelf in een 180 bed, maar voor de logeerkamer leek 160 ons genoeg. Zo hebben we ook nog genoeg ruimte om er omheen te lopen of eventueel een baby-bedje erbij te plaatsen voor als m’n zus met baby langskomt.

De nachtkastjes
De nachtkastjes heb ik zelf gemaakt door middel van wat producten van IKEA. Het zijn twee plantenpotten op elkaar gelijmd met daarop een draaiend dienblad waar je normaal je pindakaas etc op zet ín een kastje of op de ontbijttafel. Ik heb alles in dezelfde kleur blauw gespoten, waardoor het één geheel lijkt.

Ik moet toegeven dat dit niet m’n allerbeste DIY-project ooit is en ik denk dat ik de nachtkastjes ooit nog vervang voor een iets leuker alternatief, maar voor nu was dit echt een fijne budget-oplossing.

Ook fijn: de nachtkastjes zijn lekker hoog, omdat de boxspring ook flink in de hoogte is. Als je dan je telefoon op je nachtkastje hebt liggen, hoef je niet eerst een halve meter naar beneden te grijpen, maar ligt je telefoon/boek/whatever gewoon op ooghoogte.

De aankleding

Verlichting
Zelf ben ik echt verliefd op de verlichting in deze kamer. Boven het bed hangt een lamp met bollen van Westwing. Op de hele tweede verdieping hebben we lampen met dit soort bollen, zodat het een beetje een geheel vormt. Wel in iedere ruimte een andere lamp, maar dan wel allemaal binnen hetzelfde type.

Op de nachtkastjes hebben we aan beide kanten een gezellig tafellampje staan van H&M. Dit is echt een ontzettende budget lamp en ik ben er echt he-le-maal verliefd op. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ik ben gegaan voor mintgroen: een leuke pasteltint die past bij het lila van de muren en het groen van het bed.

Gallery-wall
De grootste eye-catcher naast het bed in deze logeerkamer, is de zelfgemaakte gallery wall aan de muur. Ik heb een stuk of 20 (tel jij ze na? haha) lijstjes aan de muur gehangen om de boel helemaal gezellig aan te kleden. Hoe ik dat precies heb gedaan, waar je begint, waar de prints vandaan komen en meer van dat soort info, lees je allemaal in de blogpost met 12 tips voor een Gallery wall.

Geblokt vloerkleed
Op de grond als je het bed uitstapt met je blote voeten, stap je in een heerlijk hoogpolig vloerkleed van Living Maroc. Echt een geweldig vloerkleed dat ik al tijden op het oog had, maar ik had er steeds niet echt een plek voor in huis. Nou; hier in de logeerkamer past hij perfect.

Wandplankje aan de lattenwand
Op de lattenwand heb ik een houten wandplankje bevestigd, waar wat accessoires op kunnen staan. Hier staan een klokje, een geurkaars en wat bloemen. Gewoon wat random dingen. De wandplank komt van IKEA en was van origine gewoon Ã©Ã©n fotoplank van 75 cm. Ik heb ‘m in tweeën gezaagd en nu heb ik een plank van 25 en een van 50 cm. Love dat!

Onder het wandplankje hangen twee haakjes aan de muur, met wederom dat geblokte patroon. Op deze haakjes kunnen de gasten hun kleding ophangen. De haakjes komen van Urban Outfitters. Ze zijn kwalitatief gezien wel heel gevoelig, dus dat is niet echt een aanrader. Maar qua looks vind ik ze geweldig.

Beddengoed
Heel bepalend voor de aankleding van de kamer is natuurlijk het beddengoed. Ik heb een aantal verschillende opties voor deze kamer – van lila tot roze-rood gestreept tot wit -, maar op de foto’s ligt mijn favoriete dekbed erop: een dekbed van Westwing. Het is een beetje crème-wit-gelig en er zitten bolletjes op die ontzettend lekker voelen tegen je huid aan. Echt heel blij mee.

Wist je trouwens dat je bij Swiss Sense ook heel mooi beddengoed kunt kopen? Ik heb daar laatst echt een geweldig beddengoed besteld met een beetje rood-roze strepen; check het hierrrr.

Raambekleding
Qua raambekleding is dit de enige ruimte in huis waar we niet voor Veneta zijn gegaan, maar even langs IKEA zijn gereden voor gordijnen. Het zijn heel lichtgroene gordijnen (moalina) die aan een simpele roede hangen. Niet de allermooiste optie, maar ik had tijdnood en vond IKEA even makkelijker dan Veneta, haha.

Dat was onze logeerkamer make-over. Heb je nog vragen of opmerkingen? Post ze gerust hieronder in een reactie. Ik probeer overal antwoord op te geven :).

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

3 reacties op “Alles over onze logeerkamer make-over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *