Alles over onze slaapkamer inrichting

Hallo fijne mensen en welkom bij weer eens een interieurblog! Dit keer wil ik je meenemen in alles rondom onze slaapkamer. Nog voordat m’n bed op klossen komt te staan vanwege de naderende bevalling, is het tijd om ff wat lekkere kiekjes van onze slaapkamer te schieten en jou bij te praten over alle details van onze slaapkamer inrichting.

Want hoe bevalt de kast van IKEA, welke kleur zit er op de muur, waar komt het schilderij vandaan en waar scoor je leuk beddengoed? Het komt allemaal aan bod in deze blogpost. Ik deel de blogpost op in ‘de basis (vloer, muren, gordijnen), ‘de meubels’ (kast, bed, nachtkastjes) en ‘de aankleding’ (accessoires, beddengoed) en neem je mee in de toekomstplannen voor de slaapkamer. Heb je achteraf toch nog vragen? Stel ze gerust hieronder in de reacties, dan probeer ik ze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Slapen bij het raam, is dat wel fijn?
Allereerst is het denk ik handig om iets te vertellen over de indeling van de slaapkamer. Initieel – toen we ons huis aan het ontwerpen waren – hadden we de indeling namelijk anders bedacht. Wel een kastenwand achter de deur, maar het bed zou tegen de muur komen te staan waar nu de spiegel en het schilderij hangen.

Maar toen we de boel aan het inrichten waren, vonden we dit echt véél krapper voelen dan wanneer we het bed bij het raam plaatsten. Alleen slapen we nu dus wel met ons hoofd bij het raam.

Heeft dat een voor- of nadeel? Allebei. Ik heb geen last van tocht of kou van het raam (dankij de raambekleding), maar een nadeel vind ik wel dat je een beetje een hoofdbord mist. We hebben wel een hoofdbord aan ons bed, maar het zou nog lekkerder zijn als je tegen de muur aan kan zitten aan de hoofdkant van je bed.

Maar inmiddels slapen we al bijna een jaar zo en vind ik het in de praktijk echt prima te doen. Is het ideaal? Nee. Is het prima? Zeker. Zou ik het aanraden? Ach, ’t is niet iets onoverkomelijks.

slaapkamer inrichting

Slaapkamer inrichting: de basis

De vloer
In onze slaapkamer hebben we een prachtige houten vloer liggen van Floorlife. Doordat we hebben gekozen voor echte houten vloeren op de 1e (en 2e) verdieping in ons huis, creëer je meteen al een soort warmte waar ik dól op ben. Al helemaal op de slaapkamer. Wij hebben de vloer Silver Lake 7502 in Hongaarse punt. Het is naturel geolied eiken met een rustieke sortering. En we zijn er HEEL erg gelukkig mee.

De muurkleur
Op alle muren, behalve het plafond (die is verkeerswit) hebben we de kleur F0.07.74 van Sikkens. Het is een warm soort zandkleur die ons aan het strand doet denken. Een hele mooie rustige kleur waar we heel blij mee zijn.

Missen we wel eens de hysterische muren van de vorige slaapkamer inrichting? Nope! Juist doordat in ons vorige huis de slaapkamer zo druk en donker was, wilden we nu voor licht gaan. Bovendien vind ik het voordeel van effen muren in de slaapkamer, dat je iets meer los kan gaan met beddengoed met prints. Daarover straks meer!

Raambekleding
Al onze raambekleding in huis is van Veneta. In de slaapkamer hebben we gekozen voor een vouwgordijn in combinatie met normale gordijnen. De inspiratie die ik voor ogen had was:

Het is nog niet helemaal uitgepakt zoals ik zou willen en voelt dit nog als een work in progress waar ik een keer iets mee wil. Maar ik weet nog niet hoe ik het wel zou willen, dus voor nu laten we het zo.

Het gordijn dat er hangt is Overgordijn – Dubbele Plooi – Heather Mint, zonder voering. Dit betekent dat het niet volledig verduisterend is, maar hij houdt wel veel licht tegen. ’s Ochtends schijnt de zon in onze kamer en dat licht wordt wel allemaal tegengehouden door dit gordijn. De stof is super mooi en de kleur een beetje salie-groen achtig. Echt prachtig! Maar misschien dat als ik de kast ooit ga schilderen (zie toekomstplannen), dat ik de gordijnen dan ook nog eens vervang. Maar voor nu is het top.

Het vouwgordijn is van het type Vouwgordijn – Athena Wolwit, ook zonder voering. Deze is helemaal naar verwachting en ik ben er dan ook heel blij mee. Hij schijnt wel door en ik weet niet in hoeverre mijn achterburen nou echt makkelijk bij ons naar binnen kunnen kijken, maar dat maakt me ook niet heel veel uit eerlijk gezegd, haha. De gordijnen verbergen genoeg.

Slaapkamer inrichting: de meubels

Het bed
Ons bed komt van Swiss Sense en hebben we al een paar jaar. Het is een houten ledikant en we zijn er nog steeds HEEL erg blij mee. De kwaliteit is fantastisch (geen kraakje te bekennen) en het slaapt geweldig. Het is het bedframe Balance Focus in 180 x 200 geloof ik.

De kledingkast
En dan de kledingkast; ik wilde heel graag een enorme inbouwkast op de plek waar deze kast nu staat, maar dat is me een partij DUUR. Dus besloten we voor een IKEA kast te gaan, die we misschien in de toekomst nog zo omlijsten met MDF planken in dezelfde kleur, dat het lijkt alsof hij ingebouwd is. Maar voor nu is dit een prima oplossing.

We zijn gegaan voor IKEA Platsa en dat is echt een ge-wel-dig systeem. VEEL fijner dan Pax, véél makkelijker in elkaar te zetten en veel goedkoper volgens mij. Het materiaal is wat zachter en als je van plan bent om de kast 8x te verhuizen, dan zou ik niet voor de Platsa gaan, maar staat dat ding jaren stil op één plek, dan is dit echt een aanrader.

slaapkamer inrichting

Wij waren volgens mij €950 kwijt voor de hele kast en hebben nu een wand van ongeveer 3 meter breed bij 2,60 m hoog bedekt met kasten. Je kunt zelf kiezen welke diepte je neemt (let op de diepte van een kleerhanger), je kunt de hele indeling zelf bepalen en zelf kiezen voor hoogte en breedte. En dat allemaal in een online tool. Ja; ik ben echt RETE enthousiast over de Platsa van IKEA.

Onze greepjes komen trouwens van Zara home. Dat is een heel goed adresje voor leuke, betaalbare en originele greepjes/kastknopjes.

De deurklink is van Noknokdeuren.nl

De nachtkastjes
Qua nachtkastjes wilde ik gaan voor een zwevend model, omdat dat wat lucht creëert op onze verder vrij kleine slaapkamer. Er is niet heel veel ruimte over, dus dan werkt zo’n hangend nachtkastje wel lekker.

Ik scoorde ze bij Westwing en ben er erg blij mee. Ze zitten letterlijk met twee schroeven vast aan de muur en dat blijft prima zitten en was heel makkelijk te installeren.

Qua kwaliteit moet je er niet té veel van verwachten, want het is eiken fineer of een soort van geplakt nephout, maar voor een nachtkastje vind ik dat prima. Misschien schilder ik ze ooit nog over, misschien houd ik het zo. Prima nachtkastjes voor een heel mooi prijsje, als je het mij vraagt.

Verlichting
De grote lamp op onze slaapkamer komt van Made.com, maar die kan je inmiddels helaas niet meer krijgen. We zijn er wel heel blij mee, haha.

De hangende lampjes boven het nachtkastje heb ik zelf gemaakt met een heleboel hulp van (schoon)vaders, want mannnn wat was dat een rot project. De lampenkappen scoorde ik volgens mij voor heel weinig geld bij Søstrene Grene, het strijkersnoer (zo’n stoffen snoer) en alle andere onderdelen zoals dimmers, fitting en stekker kocht ik bij een of andere website waar je allemaal losse onderdelen kunt bestellen. Los van dat ik de website niet meer weet en in m’n mail niet terug kan vinden, zou ik dit ook niemand aanraden die geen verstand heeft van elektra.

Ik heb tijdens het knutselen van de lamp – hoe moeilijk kan het zijn – twee keer alle stroom in het huis eruit laten klappen en kreeg een vonkje bij het stopcontact. Toen dacht ik; dit moet ik niet zelf doen. Uiteindelijk heeft m’n schoonvader er nog naar gekeken en heeft m’n vader het uiteindelijk gefixt. Inmiddels hangen ze en ben ik er heel blij mee, maar het was echt veel meer werk dan ik van te voren had gehoopt.

Wel bonuspunten: de lampjes zijn dimbaar en dat is vettttttt chill op een slaapkamer.

Slaapkamer inrichting: de aankleding

Beddengoed
En dan de aankleding. Een van de belangrijkste dingen in je slaapkamer inrichting qua aankleding is natuurlijk het beddengoed dat op je bed ligt. Dit is nogal een eyecatcher namelijk ;-). Ik heb een aantal verschillende dekbedovertrekken, die allemaal een andere look aan de kamer geven.

Van te voren had ik gedacht dat ik voor hysterisch beddengoed zou gaan in combinatie met de rustige muren, maar ik vind nu de rust juist zo fijn, dat ik het graag in het dekbed ook rustig houd.

Fijne adresjes voor beddengoed vind ik: IKEA, Essenza, Swiss Sense en Westwing.

De accessoires
Verder heb ik de kamer aangekleed met gezellige accessoires van Westwing Collection. De kussens en het plaid komen daar vandaan, de grote spiegel is van Westwing Collection en de gouden wandhaken heb ik ook via Westwing besteld.

Het grote schilderij aan de muur is een rip off van een kunstenaar die ik heel vet vind. Je kunt daarover meer lezen in deze blogpost.

Verder ligt er een vloerkleed van Volero op de grond, hebben we een random stoeltje in de kamer staan voor voornamelijk Jan z’n kleding ennn is het wasmandje aan het einde van het bed van H&M (momenteel uitverkocht). Ik vind het handig om hier al een wasmandje te hebben, want anders ligt deze kamer in de praktijk vol met sokken van Jan, die te lui is om ff naar de badkamer te lopen waar de andere wasmanden staan.

Toekomstplannen
Is de kamer helemaal af zoals het nu is? Natuurlijk niet, haha. Je kent me inmiddels een beetje, toch? De grootste plannen die ik nog heb is dat ik de IKEA Platsa heel graag nog een keer in een kleur wil schilderen en ik denk aan een soort van Barbaar-kleur van Gamma. Ik denk dat dat heel mooi werkt met de gouden knopjes en de zandkleurige muren. Ooooh zon zin in!

Ennn qua decoratie denk ik dat er ook nog wel een en ander gaat gebeuren. Een plantje hier, een fotolijstje daar.

En last but not least kan ik me voorstellen dat ik toch ooit kies voor andere gordijnen, maar wat het wél moet worden, weet ik nog niet.

Dat was alles wat ik je wilde vertellen over onze slaapkamer inrichting. Heb je nog vragen na deze blogpost? Stel ze gerust hieronder, dan zal ik ze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Heb je nog leuke tips en adviezen? Altijd welkom in de comments!

Bewaar deze blogpost op Pinterest
Wil je alle details van de slaapkamer inrichting op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

10 reacties op “Alles over onze slaapkamer inrichting

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *