Leo’s leven 157: het laatste klusweekend

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van dinsdag 21 maart! Het is ontzettend kak weer, maar wél de tweede dag van de Lente, dus dat is reden voor een feestje. Ik heb vandaag niet echt een drukke dag op de planning, dus ook dat is fijn. Tijd genoeg om je bij te praten over de afgelopen dagen dus.

Die stonden in het teken van ons *tromgeroffel* allerlaatste klusweekend! Ja mensen, echt waar. Daarover vertel ik je straks meer. Verder was het een weekend van huilbuien, eten met Marte, me INTENS vervelen, een koffiedate met een vriendin, chillen in de zon, zelf een vaas maken en chocola in bad. Hoe is het mogelijk dat je je in vier dagen waarop het zo druk is, toch kan vervelen? We gaan het er straks over hebben.

Maak je het jezelf even comfortabel? Warme choco, kopjes thee en taart, koekjes of kleffe cake (ik heb zo’n goedkope supermarktcake gekocht, intens zin in) zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om van deze dag een goede te maken. Let’sssss do this!

Vrijdag:
Vrijdag stond ik heel lekker en fris op, ik had zin om wat van m’n dag te maken en dat lukte ook echt aardig goed. Het zonnetje scheen, ik had een duidelijke to do list, schreef m’n dagboek en nam ook de rust om even lekker van de zon te genieten met een theetje in de tuin. Lekker bezig Leo!

Aan het einde van de ochtend hadden Jan en ik een afspraak bij de gynaecoloog om eens kennis te maken en alvast een bezoekje te brengen aan het Spaarne Gasthuis, waar ik als het goed is ga bevallen over een aantal weken. Dat was een prima afspraak, waarbij we het meer hebben gehad over een bezoekje aan The Jane in Antwerpen, dan over de bevalling, hahaha. Wel heeft de gyn nog ff aan m’n buik gevoeld én ontdekt dat Baby Sev inmiddels is ingedaald. Dat verklaart wel waarom m’n schaambot opeens beurs voelt en m’n bilrugpijn een stuk minder is :D.

Van lunchtijd tot een uur of 3 ben ik nog weer lekker aan het werk gegaan. Ik zat er echt lékker in vandaag, woop woop! En daarna was het tijd voor een koffiedate met een vriendin en haar gewellllldige hond <3.

En hoewel deze vriendin echt op fietsafstand woont, gaan mijn waggelende zwangere lijf en ik gerust met de auto, haha. Kon ik daarna meteen nog ff wat boodschappen doen voor een verantwoord avondmaal en een avondje met mezelf op de bank.

Jan ging naar vrienden toe en dus moest ik me zelf ff vermaken ‘s avonds. En dat kan ik als geen ander. Toch?

Nou, vanavond even niet. Ik heb piano gespeeld, een serie aangezet en weer uit gezet, chips gegeten, maar het mocht allemaal niet baten. Ik verveelde me INTENS. Om half 9 ging ik maar naar bed met een pak Rennie’s en was het tijd om te gaan slapen. Niet per se omdat ik moe was, maar puur omdat ik me gewoon stierlijk verveelde. Zo idioot? Het lijkt wel alsof het me niet echt lukt om stil te zitten en ik kan niet echt de vinger erop leggen waar dat nou aan ligt. Kon ik dit normaal ook al niet? Zat ik al nooit stil? Heb ik gewoon geen leuke serie of een fijn boek waar ik in kan duiken? Is het de zwangerschap die ervoor zorgt dat niks me interesseert en dus boeiend genoeg is om stil te zitten? Ik weet het echt niet.

Zaterdag:
Op zaterdag was de opstart wat matig. Ik was natuurlijk lekker op tijd wakker, want ik had een nacht gemaakt van 11 uur slaap (met wat plaspauzes tussendoor). Jan had een klein katertje, maar dat mocht de pret niet drukken. Vandaag zou een heerlijke dag worden. Toch? Nou nee. Deze meid was super hormonaal en Jan had wat plannen met vrienden gemaakt waarvan ik niet wist en dat kon ik HELEMAAL niet hebben. Jankbui to the max.

Maar zoals altijd: even met elkaar praten en de lucht is weer geklaard. Het kan zo simpel zijn. Maar daar zijn dan wel eerst even allemaal opgekropte gevoelens voor nodig.

Anyway; Jan ging lekker z’n ding doen en ik ging rustig aan opstarten. ‘s Middags hadden we tijd met z’n twee.

Ik startte de dag met zelfgebakken banaanpannenkoekjes in de zon in de tuin. En dat was een uitstekend begin van de dag.

Holymoly wat was het lekker weer! Gewoon echt warm in de zon in dit hoekje waar de wind amper komt. ZO LEKKER!

Daar zit ze hoor!

In de paar uurtjes dat Jan weg was om 40km te fietsen met z’n vrienden, heb ik geluierd in de zon, met Teddy geknuffeld op het gras, een pedaalemmer in een andere kleur gespoten en lunch voorbereid voor als Jan weer terug was. Zie je: dat écht stilzitten lukt nog vrij slecht.

Na de lunch gingen we samen aan de slag met wat klusjes. Dit weekend zou ons laatste klusweekend worden, omdat het voor mij fysiek te zwaar begint te worden, omdat het een keer klaar is met dat geklus van ons, omdat we donderdag televisieopnames hebben en dan moet het af zijn én omdat we gewoon zin hebben om ons ‘normale’ leven weer op te pakken. Dus; het was tijd om de allerlaatste klusjes in de huis te doen.

Van het toevoegen van knopjes op de nieuw gemaakte trap-aftimmering met latten tot het bedekken van een stukje vloer bij de glasplaat boven, tot het bedekken van een stukje vloer naast een trede. Random klusjes dag!

En terwijl Jan in de weer was met het zware werk, was ik voornamelijk vliegende keep die af en toe een dingetje vast kon houden. In de tussentijd zat ik – uiteraard – niet stil, want ik had nog een uurtje vrij tot onze volgende afspraak en dus besloot ik een vaas te knutselen die ik al heel lang op ‘t oog had.

‘s Middags om 4 uur hadden we afgesproken bij vrienden om daar een borreltje te doen. En dat was vet gezellig. Ik dronk er de Brand Weizen 0.0 en die is echttttt goed en Paul & Kyr hadden allemaal lekker borrelhapjes en pizza’s gemaakt. Vet gezellig.

En overzichtelijk, want zij moesten ‘s avonds nog naar een concert in Paradiso en dus stopte de borrel erg vroeg. Jan was inmiddels kapot van een paar biertjes en een drukke week, dus om half 8 waren we thuis en zijn we neergeploft op de bank. Ik in alle tevredenheid dat ik weer lekker met m’n schatjes thuis was (#kneuterlife) en samen hebben we toen de film Avatar nog eens gekeken. Dat was namelijk inmiddels ook alweer heel wat jaren geleden en ik wil eigenlijk nog naar het tweede deel in de bios. Als die nog draait, hahaha.

Zondag:
Zondag was het dan tijd voor onze ALLER laatste klusdag. En het was echtttt een hele (lees: veel te) intense dag hahaha. We hadden eigenlijk het plan om gezellig ergens een koffietje te gaan drinken of lekker ff buiten de deur te lunchen, maar dat zijn we allebei totaal vergeten, doordat we zo druk aan het klussen waren.

Vandaag hingen we 4 lampen op op de bovenverdieping – wat echt altijd veel meer KUT werk is dan je denkt -, hingen we een wandrekje op op de babykamer, zodat ik die kamer écht af kan maken, en als we toch bezig zijn, gingen we ook nog ff een spiegel op in de logeerkamer én daarna was het tijd om.. de woonkamer te behangen. We hadden namelijk vrijdag behang binnen gekregen dat ik nog helemaal niet had verwacht haha. En als je het dan eenmaal in huis hebt, moet het ook aan de muur.

We hadden 2 uurtjes de tijd om te behangen, dus let’s do it. Alsof we niet al genoeg hadden gedaan deze klusdag.

Maar! Om kwart over 5 zat het erop en toen moesten we als de wiedeweerga boodschappen gaan doen, want om 6 uur kwam vriendin Marte bij ons eten en ik had nog niets in huis. Véél te druk op elkaar gepland dit. Maar in de auto naar de supermarkt toe hebben we wel ff gevierd dat de laatste klusdag intens was én erop zit. Man o man.

Helemaal gesloopt, deze meid.

Jan dook vervolgens voor de televisie om F1 te kijken en ik kroop achter de eettafel om het avondeten te maken. En met Mart had ik nog een vettttt fijne en gezellige avond.

Daarna ben ik nog lékker in bad gegaan om m’n lijf wat ontspanning te geven – mét zo’n grote reep Milka Oreo, ooooh wat is dat lekker. En om 10 uur lagen we in bed. Wat een dag!

Maandag:
Op maandag zat ik er wel weer lekker in qua werk. Ik begon m’n dag met het schrijven van m’n planning voor de week en dat brengt toch echt altijd overzicht en dus rust in de toko. Nice. Ik heb een gevulde week, maar wel een overzichtelijke en ik weet precies wanneer ik wat moet doen, dus het komt vast goed. Nog twee weekjes echt drukte en dan afbouwen voor verlof <3.

Takenlijst met random brainfarts die in m’n hoofd zo af en toe opduiken
En dit is de planning voor deze week. Ik ben echt benieuwd of ik tijdens mijn verlof m’n planner blijf gebruiken of niet. Ik hou wel ECHT heel erg van m’n planning/planner, dus zou me niks verbazen als ik ‘m er toch ergens in weet te fietsen op een bepaald moment hahaha.

Vandaag hield ik me voornamelijk bezig met wat huishoudelijke taakjes én schreef ik twee uitgebreide blogs over ons interieurs. Eentje over de slaapkamer en eentje over de tuin, die laatste moet nog online komen.

Het was wel een beetje een treurige dag om over de tuin te schrijven, haha.

Overigens was maandag 20 maart officieel de start van de lente (ja, pas om half 11 ‘s avonds maar dat is toch écht 20 maart: deze is voor alle wijsneuzen in m’n Insta DM’s) en dus vond ik het tijd om weer even zelf slingers op te hangen, dus ik at taart. Lente moet gevierd worden! Winter is voorbij! Woehoeee!

Uiteindelijk heb ik tot een uur of half 6 zitten werken en toen was het nog ff tijd om wat zooi weg te gooien, pakketjes te retourneren ennnn een lekker maaltje te koken.

Droge worst is hetgeen dat ik het ALLERMEESTE mis tijdens deze zwangerschap en dus ging ik het ff opbakken, zodat het door m’n pasta kon. Loved it.

‘s Avonds na het eten kropen Jan en ik nog ff achter de laptop om het bevalplan te schrijven. En dat was echt vet leuk en fijn. We hebben een plan geschreven voor in het ziekenhuis – waar ik wil bevallen – en een plan voor thuis, vooral voor Jan om me zo goed mogelijk te helpen tijdens de bevalling. Daarop staan de playlists die ik wil luisteren, de activiteiten die ik wil doen, hoe hij me kan helpen met m’n ademhaling, welke dingen hij tegen me kan zeggen die motiverend werken, dingen die we kunnen doen zodat ik zo ontspannen mogelijk blijf. Echt vet fijn om dit nu op papier te hebben. Alléén al omdat je er dan gewoon een keer over na hebt gedacht. Ook al loopt het allemaal anders in de praktijk, het is fijn dat je in ieder geval ook een scenario in je hoofd hebt bedacht hoe jíj zou willen dat het loopt.

Het was echt vet leuk ook om dit samen te doen en we hebben echt heel erg gelachen hahah. Want hopelijk is er ruimte voor humor tijdens m’n bevalling. Maar we gaan het wel zien :D.

Inmiddels is het dinsdagochtend, nog nét geen 9 uur, en heb ik een overzichtelijk dagje voor de boeg. Zin in wel.

De komende dagen zijn iets drukker, want we hebben een schoonmaker over de vloer – dus ik moet zelf ff 4 uur buiten de deur zijn, de televisieopnames zijn donderdag, we moeten nog een keer naar het ziekenhuis voor een groeiecho (baby Sev groeit als kool, maar iets te hard haha) en ik moet een paar previews aanleveren voor grote campagnes (aka veel werk), dus dat wordt ook een uitdaging. Maar zoals ik al schreef; deze twee weken zijn de laatste drukke weken en daarna kan ik iets meer in verlof-modus. Dus dat is een fijn vooruitzicht (maar ook niet want VERVELINGS)(maar ook: kastjes opruimen #zinin). Nou goed; we zien allemaal wel hoe het loopt.

Voor nu denk ik trouwens dat ik zo lang als ik het leuk vind wel gewoon 2 keer per week mijn dagboek blijf schrijven. Als ik geen reet te doen heb op een dag kan dit een heerlijke en rustige bezigheid zijn. Bovendien vind ik het veel te leuk om dit te schrijven en jullie juist ook mee te nemen in die laatste weken. Maar; alles gaat op gevoel, dus we zien wel hoe het loopt :D.

Ik spreek je in ieder geval vrijdag weer! Hopelijk is het dan ietsss zonniger dan nu. Maar we’ll see.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *