Leo’s leven 156: nieuwe piano, zwangerschapsshoot en diy lattenwand

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn dagboek van vrijdag 17 maart! Het is zonnig, ik ben lekker opgeruimd opgestaan en in dit dagboek praat ik je bij over mijn afgelopen dagen. Die stonden in het teken van veel rust nemen tussen het klussen door, een zwangerschapsshoot, m’n teddyberen-knutselproject, stemmen en de komst van de nieuwe piano! Lees je mee?

Dinsdag:
Op dinsdag zat ik te werken in de woonkamer, omdat ons DIY-bureau nog niet in elkaar zat en lag te drogen op de 2e verdieping. Ook wel eens leuk om weer in de woonkamer te werken :D. Ik hield me vandaag bezig met wat campagnes, insteken voor samenwerkingen en mails. Het was een overzichtelijk werkdagje.

Rond 11 uur ‘s ochtends werd de piano geleverd die Jan voor me had gekocht op mijn verjaardag die vrijdag ervoor, bij Kringloopwinkel Rataplan. Die hebben een bezorgdienst en dat was top, want zo’n piano vervoeren is nogal een dingetje. Maar! Ze kwamen met drie man sterk en zetten de piano meteen op de plek waar we ‘m waarschijnlijk willen hebben. HIJ STAAT! En hij is echt geweldig. Ik heb er meteen even een uurtje op gespeeld en oooooh, wat voelde dat goed <3.

‘s Middags dook ik de keuken in om een recept klaar te maken dat tijdens mijn zwangerschapsverlof, ergens in mei, pas online gaat komen, haha. Maar wel vét fijn dat de campagnes door mijn verlof heen gewoon doorgaan en ik nu al dingen kan voorbereiden.

‘s Avonds was het weer tijd voor zwangerschapsyoga en daarna hebben Jan en ik het prachtige schilderij uit de woonkamer een nieuw plekje gegeven. Helaas was de plek waar dat schilderij hing, de énige plek waar een piano fijn kan staan. Dus het schilderij moest een nieuwe spot. Echt jammer, maar we vinden vast een leuke plek…

We hebben het ff geprobeerd in de gang en op de gallerij en uiteindelijk bleek het schilderij het beste tot zijn recht te komen in de slaapkamer. En nu zijn we er vét blij mee. Hij is gewoon precies één verdieping hoger komen te hangen :D.

Kijk, dit past qua kleuren heel goed toch? Love it! En omdat de deuren bij ons altijd open staan, zie ik ‘m ook steeds als ik van boven naar beneden loop.

Woensdag:
Op woensdag had ik een lekkere rustige dag. Ik probeer m’n werk al wel wat af te bouwen en veel tijd te nemen voor dutjes en chilllings. Vandaag cancelde ik m’n sportles, omdat ik ‘s ochtends rond diezelfde tijd een podcastopname had voor de Zeven Zussen Podcast. Die komt 30 maart geloof ik online.

Het was een hele leuke opname, samen met een collega foodblogger en dat was echt vet gezellig!

Tijd voor een kopje thee in de eerste zonnestralen met een roze koek, ín kluskleding en met Teddy op de achtergrond.

Tot een uur of 12 heb ik gewerkt en toen ben ik aan het klussen gegaan. We hebben nog een week tot de televisie-opname-deadline en vandaag stond in het teken van de trap fixen. Er zaten wat boorgaten in de trap van de houten balustrade die geplaatst was, die allemaal met wit vulmiddel gevuld waren. Op onze groene trap. Dus dat moest ff bijgewerkt worden; de trapwangen moesten nog een tweede laagje omdat we er gekit hadden ennnnn de onderkant van de trap moest nog twee laagjes verf, zodat dat er straks in het koffiehoekje ook gezellig uitziet. Dus daar ging ik mee aan de slag!

Dit bijwerken dus… Niet de meest inspirerende klus, maar tegelijkertijd ook zo gedaan en dan ziet het er wel weer strak uit.

Na het klussen deed ik een middagdutje – dit is tegenwoordig de realiteit en het is echt verrukkelijk – en daarna ben ik rond 4 uur gaan stemmen. Tekenend was wel dat ik die waggelende zwangere vrouw was die het stemlokaal binnenkwam met een “Goedemorgen!” om half 5 ‘s middags. Maar hey; ik was net wakker, hahaha.

Goedemiddag 😀

Ik heb trouwens gestemd op de Partij voor de Dieren! Die hebben een naar mijn mening goed programma hier in Haarlem en omgeving en kwam bij mijn stemwijzer als beste uit de test. Het is niet de eerste keer dat ik stem op deze partij trouwens.

‘s Avonds kwam Jan terug van werk en had ik geen zin om te koken, dus hebben we lekker gesnackt. Op woensdag. Heerlijk! En daarna was het tijd om de trap nog één laagje verf te geven.

Deze onderkant was nog witte grondverf. Nu heb ik ‘m in dezelfde groen als de trap geschilderd en binnenkort ga ik dus dat schuine wandje eronder behangen met heeeeeel vet behang.

Donderdag:
Donderdag was m’n vrije dag en stond in het teken van een zwangerschapsshoot. Ik wilde niet een te cliché shoot met sepia-filter in een duinlandsschap, maar iets meer met kleur en stoer en misschien wel een lekker pak aan. Dus ik bestelde wat kledingstukken speciaal voor de shoot en ging fotograferen met Lonneke, die wel vaker mijn foto’s maakt. We zochten eerst een externe locatie, maar dit werd al gauw ingewikkeld en dus besloten we het gewoon hier thuis te doen.

En het was super gezellig! We hebben hele toffe foto’s gemaakt, hele verschillende foto’s zodat ik ze allemaal op random momenten op m’n Instagram kan gebruiken en zodat ik zelf een leuk aandenken heb aan m’n zwangere lijf. Erg blij mee! Je ziet ze binnenkort wel verschijnen op Insta denk ik :D.

Na een uurtje stonden alle foto’s erop en ging Lonneke weer naar huis. Nu had ik een middagje vrij met mezelf en was het eindelijk tijd om m’n teddyberen-knutselproject weer op te pakken! De nieuwe batch teddyberen was gearriveerd, dus ik kon m’n kunstwerk eindelijk afmaken.

Voor de babykamer vond ik laatst bij de kringloop een stoffen prikbord voor een prikkie en m’n hoofd ging meteen aan op allerlei creatieve ideeën die ik hiermee kon uitvoeren. Uiteindelijk besloot ik er een heleboel teddybeertjes op te naaien, maar die moest ik wel eerst ergens -betaalbaar – vinden. En dat lukte! Dus nu kon ik er eindelijk mee aan de slag en ik ben een blije meid, want inmiddels hangt m’n Teddy kunstwerkje op de babykamer. Love it!

‘s Middags deed ik wederom even een middagdutje én keek ik deels de documentaire over Navalny en oooooh wat is dat een aanrader zeg. Hij staat op NPO en is van 2doc. Echtttt goed.

Aan het einde van de middag kwam Jan terug van een klus bij vrienden en zijn we samen nog aan de slag gegaan met het plakken van latjes op de panelen die de trapkast afsluiten. We hadden een paar weken geleden met mijn vader de trapkast op de 1e verdieping afgetimmerd, ik had de panelen inmiddels groen geschilderd in dezelfde kleur als de groene schuine muur van de begane grond en nu was het tijd om er eiken latjes op te plakken, zodat het een beetje matcht met de houten balustrade van de begane grond. Zo proberen we elementen terug te laten komen op verschillende plekken in huis, om het een beetje een geheel te maken.

En! Het kattenluikje naar Teddy’s ingebouwde kattenbak (gewoon de kattenbak die hij normaal gebruikt, maar dan achter een paneel verstopt) matcht perfect met het kattenluik dat we buiten hebben, waar deze houten latten óók terugkomen op de achtergevel.

Als latjes gebruikten we de plakplinten die we nog over hadden van ons vorige huis en met een beetje passen en meten en precisiewerk, hadden we ze er in een paar uur tijd op zitten. Nu moeten we alleen de kantjes nog afzagen en de greepjes bevestigen en dan is dit gedeelte ook klaar. En dán kunnen we de koffiehoek gaan afronden, maar daarvoor wacht ik nog op het geweldige behang waar ik ENORM verliefd op ben geworden.

Ter ontspanning ging ik ‘s avonds lekker in bad en keek ik daar de rest van de Navalny documentaire af. Zo interessant. En toen was het bedtijd. Wat een fijne dagen waren dit geweest <3.

Inmiddels is het vrijdagochtend en ga ik me bijna klaarmaken voor een bezoek aan de Gyneacoloog in het Spaarne ziekenhuis. Verder staan dit weekend de laatste klusjes op de planning – zoals lampen ophangen en nog een paar plinten plakken – ennn heb ik met een vriendin afgesproken. Heerlijke dagen. De rust doet langzaamaan een beetje zijn intreden in #casaripperda. Vet goed.

(Funfact: zojuist komt er een ander behang binnen, dat we in de woonkamer nog willen plaatsen. Daar gaat ons rustige weekend HAHAHA).

Thanks voor het lezen van mijn dagboek en tot dinsdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Eén reactie op “Leo’s leven 156: nieuwe piano, zwangerschapsshoot en diy lattenwand

  • Hoi lieve Leonie!

    Wat leuk om je dagboek te lezen en wat een fantastisch diy knuffelberenschilderij heb je gemaakt! Je hebt me erg geïnspireerd. Kun je laten weten waar jij de beertjes vandaan hebt? Hoor het graag! Xxx liefs Floor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *