10 dingen die je kunt verwachten als je naar MELT Festival gaat

Hoi hoi! Het festivalseizoen is begonnen en ik heb er dit jaar 3 op m’n teller. Ik trap af met MELT festival in Duitsland! Hier ben ik nog nooit geweest, maar ik kreeg een uitnodiging van Festival.Travel om ook dit jaar een festival te bezoeken via hun organisatie en dus dacht ik LET’S GO!

Samen met vriendin Marte gaan wij van 12 t/m 16 juli naar Duitsland. We blijven eerst een nachtje in Berlijn en pakken dan een transfer naar MELT, waar we van 13 t/m 15 juli een feestje gaan bouwen.

Nu heb ik géén idee wat ik kan verwachten van MELT en daarom heb ik jullie om advies gevraagd. Wat is dit voor festival? Waar kan ik me op verheugen? Wat zijn écht handige dingen om van te voren te weten? Jullie gaven me de antwoorden en die vat ik graag even samen in deze blogpost; er zijn vast meer mensen die voor het eerst naar MELT gaan.

Uiteraard schrijf ik ná onze festivaltrip nog een uitgebreid stuk over hoe we MELT nou echt hebben ervaren in mijn wekelijkse dagboek van week 28. Maar eerst maar eens beginnen met de voorpret. MELT 2018… wat kun je verwachten?

1. Non stop dansen op de sleepless floor
Dit schijnt nogal een ding te zijn; de sleepless floor is een stage op MELT. Het kloppende hart van MELT, lees ik zelfs op internet. Hier kun je van donderdagavond t/m maandagochtend non stop dansen. Non stop! Vergeet niet even een kaartje te kopen voor de pre-party, dat kan binnenkort via Festival.Travel!

Ik las een heel leuk stuk op internet over The Sleepless en krijg er helemaal zin in, dus ik deel het graag even met je. De quote komt van Maximaltrips.nl, lees het hele artikel hier.

“In de verte hoor je een paar opzwepende tunes, je ziet armen de lucht in gaan, een minibooth met allemaal rare slingers en bloemen, mensen die opeengepakt staan te dansen of juist zitten te blowen op een heuveltje. (…) voor je het weet sta je met je voetjes in het zand met je beste vrienden en nieuw gemaakte vrienden te genieten van je lekkerste biertje van die nacht.”

2. Weinig slaap
Nu ben ik niet echt zo’n enorme feestganger, dus ik kan het me bijna niet voorstellen, maar ik hoor het van ie-der-een: op MELT slaap je amper; het is één groot feest. Scheelt weer met inpakken; hoef je niet je meest luxe luchtbed mee te sjouwen naar de camping.

3. Duct-tape-sap-tasjes
De watte? Ja. Dit schijnt een ding te zijn op MELT. Het is door de organisatie toegestaan om één pak sap mee te nemen het Festivalterrein op. Die dingen worden natuurlijk massaal gevuld met alcohollll en kennelijk dus met duct-tape verknutselt tot tasje. Zodat je altijd je alcohol bij je kan dragen. Of je sapje, als je niet zo’n drinker bent. Zijn hier beelden van? Ik wil ze!

Goed om te weten ook: je mag geen plastic flesje mee het terrein op! Lees daar meer over op deze website.

4. Food = good!
Ik krijg een aantal keer de Falafel op het festivalterrein aangeraden; die schijnt nogal geweldig te zijn. Ga ik natuurlijk uitproberen! Verder hoor ik wisselende verhalen over het eten. Het schijnt in ieder geval wel gewoon betaalbaar te zijn, dus dat is fijn. Oh en op de camping is het minder goed dan op het Festivalterrein. Heb ik gehoord…

Ik ga de pareltjes voor je uitzoeken en zal ze delen via Facebook. Volg je Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl al op Facebook?

via GIPHY

5. Een dikke Line-up
Joehoe; we zijn al over de helft en ik heb het nog niet eens over de muziek gehad! MELT heeft ook dit jaar weer een mooi lijstje artiesten. Denk ik tenminste. Ik ken bijna niemand, maar ben ook niet echt een kenner op dit muzikale gebied, haha. Waar ík in ieder geval naar uitkijk zijn: The XX en Florence + The Machine. Tja, en dat was dan ook wel alles wat ik ken… Check de hele line up hierzo!

6. Heel veel mooie mensen
Trek je beste festivaloutfit uit de kast, want je mag er helemaal voor gaan op MELT festival. Coachella-taferelen all over. Ja ja! Bloemenkrans uit de kast en gaan met die banaan! Oh en het schijnt dat je naast een heleboel mooie mensen, óók veel Nederlanders tegen gaat komen.

7. Er zijn verschillende campings
Wist je dat je voor verschillende campings kunt kiezen als je je kaarten boekt? Ik hoor van ervaringsdeskundigen dan de normale camping vooral een eind lopen is (tips: neem een step mee of pak de pendelbus) en dat Camping Plus wel echt een ‘plus’ is. Deze camping is rustiger, er zijn schonere toiletten (geen dixies) en je hebt meer kans op een goede douche (houd er wel rekening mee dat je gezamenlijk doucht).

8. Houd rekening met de weersomstandigheden
Nog een paar kleine dingetjes om als laatst te benoemen: er zijn slechts twee overdekte stages, dus als het regent ben je de sjaak. Regenjas mee dus! Verder schijnt het hele terrein vol zand te liggen dat met een beetje wind nogal rond wil dwarrelen, dus neem niet je witste sneakers mee (dit is altijd een slecht idee op een festival) en denk er misschien zelfs aan om zo’n hip stoer sjaaltje om je mond te knopen tegen de keelpijn die je na een paar dagen zandhappen gaat oplopen.. En nóg een weerdingetje: wist je dat je op Sziget ook kunt ZWEMMEN? YES baby! Maar wél alleen op de daarvoor aangewezen plekken. Neem je bikini mee dus! Ennnn al het onweert: niet in het water. Tot zo ver het weer.

De allerlaatste tip is er eentje van festivalbezoeker Snackspert:

“Als je met de auto bent: vlakbij het festival zit een stadje met een HEERLIJK zwembad: Schwimmhalle Gräfenhainichen”.

Prima plek om uit te brakken, jezelf schoon te zwemmen of gewoon éven weg te zijn van de festivaldrukte. (Haha, dream on).

Oh en ik kreeg nog een tips voor rustige toiletten, maar die ga ik niet té openbaar met je delen, hahaha. Ik moet ook gewoon rustig kunnen kakken jongens ;-). Mocht je ‘m toch HEEL graag willen lezen, check dan even Instagram.

Zin in MELT maar nog geen tickets? Bestel ze via Festival.Travel. Bovendien kun je dan je hele reis er meteen omheen plannen; of je nu met de auto, bus of het vliegtuig die kant op wil. Festival.Travel is een organisatie die echt met je meedenkt en het bezoeken van een festival in het buitenland zo makkelijk mogelijk voor je maakt. Check de website en kijk ook eens of er een ander vet festival is dat je nog wil bezoeken in het buitenland.

Dan rest mij nu alleen nog te zeggen: HAVE FUN!! En ik zie je op MELT!

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

De credits van de foto gaan naar © Copyright Melt Festival.

3 reacties op “10 dingen die je kunt verwachten als je naar MELT Festival gaat

  • Rosanne zegt:

    Ik vond MELT echt een vreselijk festival. Ik ben er 2 jaar geleden geweest en het draait inderdaad voornamelijk om drugs. Het is een zeer stoffig en vies terrein en het komt pas laat op gang. De camping is totaal niet gezellig en er hangt een echt gebruikers sfeertje. Ik zou lekker in Nederland blijven en naar Lowlands gaan. Veel leuker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *