Recept: Kikkererwtenburger op een getoast tomatenbroodje met avocado, mayo en salade

HOI! Gisteravond at ik gruwelijk lekker. Eigenlijk had ik donderdag al het plan om ’s avonds kikkererwtenburger te maken, maar ik was een beetje vergeten dat ik én ’s ochtends al met RTV Noord Holland zou gaan koken (en dat niet om 8 uur al opeten) én dat ik donderdagavond naar een voorstelling in DeLaMar zou gaan. Dus uiteindelijk at ik niet thuis, maar had ik per ongeluk wel alle ingrediënten al in huis. En dus at ik zaterdag mijn zelfgemaakte kikkererwtenburger. En het was het wachten meer dan waard want ooooh wat is dit lekker.

Nodig voor één persoon: 200gr kikkererwten (zo’n klein blikje) – een handje gezouten cashewnoten – 1 flinke eetlepel Versteegen kikkererwtenburgerkruiden (jemig, dit woord) – 1/2 avocado – 1 kaiserbroodje – 1 kleine tomaat – olijfolie – peper&zout – veldsla – YoFresh of mayo

Stamp de cashewnoten fijn in een vijzel (of hak met een mes) en meng met de kruiden. Doe de kikkererwten er bij en stamp fijn, totdat je echt een platte prut krijgt die je kunt kneden. Kneed dit tot een burger. Niet te dik! En druk ‘m stevig aan de zijkanten aan, zorg dat er geen barstjes in staan. Verwarm ondertussen de oven tot 220C en snij je kaiserbroodje in tweeën Halveer de tomaat en knijp boven ieder halve broodje de tomaat uit en smeer lekker in. Doe er een beetje olijfolie over en zout & peper en zet dit in de oven, totdat het broodje knapperig is (de tomaten/olijfolie-zooi). Bak ondertussen de kikkererwtenburger op middelmatig uur met wat olijfolie in de koekenpan. Ik deed er een deksel op, maar geen idee of dat echt zin had.

Leg vast wat salade op je bord (veldsla en de resten van de uitgeknepen tomaat). Leg de onderkant van je broodje er bij en smeer er wat avocado op. Leg je burger er op en doe er een dot YoFresh of mayo op. Bovenste broodje er op, prikkertje door de gehele burger en klaar. Eet smakelijk!

Ik vond het echt heel erg onwijs super vet lekker. Echt heeeeeel lekker. De burger kan een beetje droog zijn, dus Yo Fresh of mayo is wel echt lekker er bij. En verder was de combi met dat getoaste tomatenbroodje dat ook lekker zout was echt heel lekker. De cashewnoten proef je niet zo duidelijk, maar geven de burger wel wat meer body, ofzo. Erg geslaagd, deze maaltijd! En ik zat er lang van vol, wat voor mij echt uitzonderlijk is. Dus, aanradertttt!


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

11 reacties op “Recept: Kikkererwtenburger op een getoast tomatenbroodje met avocado, mayo en salade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *