
Nodig voor één potje: 150gr uitgelekte kikkererwten – witte peper – zout – 1 teen knoflook – olijfolie – 1/2 theelepel gemalen komijnzaad – 3 topjes peterselie – 1 eetlepel magere yoghurt
Prak je kikkererwten helemaal fijn tot een moes. Pers een teen knoflook uit en roer die er door. Kruid de humus met peper & zout, komijn en schenk er wat olijfolie en de eetlepel yoghurt door. Snij een paar topjes peterselie fijn en roer die er ook door. Proef af en toe even of je het al lekker vindt en dan is ie klaar! Doe het in een potje en bewaar in de koelkast. Je kunt er trouwens voor de frisheid nog citroensap door doen, maar dat had ik niet in huis.
Lekker op een toastje, op heel donkerbruin brood of om je snackgroentes (wortels en komkommer) in de dippen!
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:



Laura zegt:
citroen verlengt misschien de houdbaarheid? In mijn koelkast staat altijd zo'n flesje citroensap à 50 cent. Ik eet zelfgemaakte hummus in ca. 3-4 dagen op maar met een laagje olijfolie erop wil het ook nog best lang goedblijven. Ik ben benieuwd naar deze versie met yoghurt! Zelf doe ik er nooit komijn in, maar wel soms rode peper en altijd veel sesamzaad 🙂
leonie zegt:
Oooh komijn is echt ene aanrader erdoor!!
Anoniem zegt:
Je kunt beter volle kwark gebruiken, geeft veel meer smaak aan de hummus 😉
leonie zegt:
Ah, thanks voor de tip!
Anoniem zegt:
Hoelang zou je dit kunnen bewaren?
leonie zegt:
Bij mij stond het een weekje in de koelkast. Dat leek prima!