Hartige taart met verspakket

Gesponsord – Hallo leuke mensen! Wist je dat het alweer bijna Pasen is? Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken voor wat gezellige paasrecepten. Vandaag heb ik een lekker recept voor je, waarbij ik een hartige taart met verspakket heb klaargemaakt.

In dit recept gebruik ik het verspakket voor hartige taart van PLUS; lekker makkelijk en zo koop je nooit te veel ingrediënten. In het verspakket zitten o.a. wortel, paprika, ui, knoflook, prei, peterselie, een zakje bodemmix en een zakje kruidenmix. Zelf heb ik er nog vegetarische shoarma aan toegevoegd. Het originele recept volgens de verpakking is trouwens met spekjes; dat lijkt me ook erggg lekker. Maar ik ging dit keer voor vega.

Zooo dat is een koopje!
Dit zijn alle ingrediënten. Zoals je ziet ben ik ook ff los gegaan op het paaseieren-schap hahaha. Die rechts onderin zijn echt HEEL ERG LEKKER. Je bent gewaarschuwd ;-).

Zelf ben ik gek op hartige taart als gerecht om mee te nemen. Bijvoorbeeld als ik lekker in het park ga eten, of op het strand, maar ook als gerecht om mee te nemen naar een borrel met vrienden of… de paasbrunch met mijn familie! Je kan een hartige taart namelijk prima thuis al even klaarmaken en dan in de koelkast bewaren om mee te nemen naar familie. Chill!

Heb je inmiddels zin gekregen in deze hartige taart? Aan de slag dan!

Hartige taart met verspakket

Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: hollands
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor een vegetarische hartige taart met verspakket klaargemaakt. In deze hartige taart zitten o.a. wortel, vega shoarma, paprika, ui en lekker veel kaas. Een perfect recept om mee te nemen voor bijvoorbeeld je paasbrunch. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bodemmix met 50g ongezouten boter en 50ml water in een beslagkom en kneed het geheel tot een soepel deeg. Leg een natte theedoek over de kom en laat 10 minuten staan.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet een hartige taart vorm in met boter of olie. Rol het hartige taart deeg eerst even uit op je keukenblad en bekleed de bakvorm daarna met het deeg.
  • Snijd de ui, knoflook, wortel en prei in stukjes. Snijd de helft van de paprika in reepjes, de rest in kleine stukjes.
  • Verhit olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de wortel, prei en stukjes paprika toe en bak 5 min. mee op middelhoge temperatuur. Houd de reepjes paprika nog even apart.
  • Bak in een andere pan de vegetarische shoarma op hoog vuur met een beetje olie. Als het er lekker gebakken uitziet, voeg je dit toe aan de pan met groentes. Roer door elkaar.
  • Verdeel de vulling over de deegbodem.
  • Meng de melk, eieren en kruidenmix in een kom. Klop dit 2 minuten, voeg de geraspte kaas toe en giet het vervolgens over de groenten in de hartige taart.
  • Verdeel over de bovenkant van de taart de reepjes paprika in een leuk patroon (het oog wil ook wat) en bak de taart in 30 min gaar en goudbruin.
  • Je kan de hartige taart warm en koud serveren. Persoonlijk vind ik koud lekkerder, omdat de structuur dan iets vaster is.

De smaken in deze hartige taart zijn top: ik vind vooral die kruidenmix van het verspakket echt vettttttt lekker. Echt lekker kruidig en smaakvol, mjam! Verder vond ik de toevoeging van vegetarische shoarma ook top, want dat zorgt voor nog meer smaak én geeft een lekkere bite aan het recept. Tel daar bovenop dat er lekker veel groentes in zitten (love de ui en prei in dit recept) en je hebt echt een lekkere, gevulde maaltijd te pakken.

Het recept is voor 4 personen, maar als je ‘m meeneemt naar een paasbrunch waar iedereen iets klaarmaakt, dan kun je dit recept gerust tot wel 10 personen gebruiken, zonder extra te maken. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

hartige taart met verspakket

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept