Mosselen à la crème

Hallo leuke mensen en welkom bij mijn ALLEREERSTE recept ooit met mosselen. Ik heb vorige week mosselen à la crème gemaakt, naar eigen interpretatie en ja: het was de eerste keer ooit dat ik mosselen maakte. Hoewel het echt al heel erg lang op m’n lijstje stond van gerechten die ik echt eens klaar wilde maken, maar het kwam er nooit van. In alle eerlijkheid vond ik het altijd een beetje spannend om zelf mosselen te maken, want stel je voor dat je het verkeerd doet en dat je dan vet ziek wordt van een pan rauwe of bedorven mosselen?! Maar vorige week durfde ik het aan en ik heb meteen echt een geweldig recept gemaakt, al zeg ik het zelf.

Ik wist van te voren dat ik de mosselen klaar wilde maken met wijn, knoflook en veel roomsaus. Zo had ik ze namelijk ooit eens gegeten bij Mossel en Gin in Amsterdam, dus dat was ook voor nu de way to go. Op Internet vond ik dit recept en dat heb ik naar eigen inzicht aangepast. Wat dus echt goed lukte.

Heb je zin om zelf een pan mosselen à la crème klaar te maken? Aan de slag!

Mosselen à la crème

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor mosselen à la crème met frietjes. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Eet smakelijk!
Recept afdrukken

Keukentools

  • 1 grote pan met deksel

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 250 ml crème fraîche
  • 250 ml kookroom
  • 1,5 glas droge witte wijn
  • 250 gr fijne soepgroentes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl witte peper
  • 1/2 zakje mosselkruiden
  • 1 tl mosterd
  • 1 el roomboter
  • verse peterselie
  • Franse frietjes
  • stokbrood voor erbij (eventueel)

Instructies

  • Neem een grote kom met koud water en doe daar alle mosselen in.
  • Maak vervolgens alle mosselen schoon, stuk voor stuk. Dit is het meeste werk van het hele recept. Je neemt iedere mossel in de hand en checkt of hij dicht is en de buitenkant schoon is. Als de mossel dicht en schoon is, leg je hem in een andere kom water. Als de mossel open is, tik je 'm even tegen het keukenblad. Gaat de mossel vanzelf dicht, dan is hij goed. Gaat hij niet dicht, dan kan je hem niet gebruiken en gooi je hem weg.
  • Zodra de mosselen allemaal schoon en dicht zijn, begin je echt met koken.
  • Dit is ook het moment waarop ik de frietjes in de Airfryer deed. Die moeten er ongeveer 15 minuten in op 180C.
  • Maak een mengsel van kookroom, crème fraîche, 1 glas witte wijn, 3 tenen knoflook (uitgeperst), witte peper, mosselkruiden en mosterd.
  • Zet de pan op het vuur en schenk er een half glas witte wijn in. Doe de groentes erbij en daarna doe je de mosselen in de pan en zet je het vuur middelmatig tot hoog.
  • Schenk het mengsel van room en kruiden bij de mosselen en doe een paar klontjes boter erbij.
  • Kook de mosselen in totaal ongeveer 5 minuten. Het is belangrijk dat je de pan af en toe schudt; dus doe de deksel op de pan. De mosselen zijn klaar als ze wijd open staan. Bij mij duurde het iets langer dan 5 minuten omdat de pan niet snel genoeg heet werd. Maar de tijd maakt niet zoveel uit, als de mosselen maar goed open gaan staan. Dat is het belangrijkste.
  • Serveer de mosselen in een diep bord met een beetje room. En die de frietjes on the side.
  • Je eet de mosselen door met de schelp van je eerste mossel, de volgende mossel uit de schelp te halen. Het is lekker om nog een beetje van de roomsaus ín de mossel te hebben zodat je dat eruit kan slurpen. Ook lekker met stokbrood trouwens, om erin te dippen. Enjoy!!

En dat beste mensen, was echt een verrukkelijk gerecht. De smaken klopten precies en ik kon niet kiezen wat m’n laatste hapje moest worden. De frietjes met de roomsaus waren heerlijk, een stokbroodje in de roomsaus dippen was hemels, de mosselen eten met een beetje roomsaus was top. Echt een geweldig recept voor mosselen à la crème. Ik hoop dat je het snel klaarmaakt (moet ook wel, want het mossel-seizoen is bijna voorbij) en dan ben ik heel benieuwd wat je er van vond.

Wil je een review met sterren achterlaten onder deze blogpost? Dat helpt andere mensen om dit recept te vinden. Dank je wel!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

mosselen à la crème

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!

5 reacties op “Mosselen à la crème

  • Ik ben een echte kook oma maar dit recept 😘😘
    Ik heb de saus pas over de uitgelekte mosselen gedaan. Bleef wat steviger. En was lekker met de mossel in schelp op te peuzelen. Ik dacht ook meteen aan 5 spiches of kerrie en what ever you like. . Moest wel lachen dat mijn kleinzoon het recept meteen meenam. Binnenkort wordt ik uitgenodigd. 🥰🥰🥰

    • Haha shit het recept is te oud waardoor ik niet weet wat ik met dat glas wijn heb gedaan. Ik vermoed dat die er op een bepaald moment ook nog doorheen ging, maar misschien heb ik ‘t ook wel opgedronken HAHA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept