Ga terug
+ servings

Hartige taart met verspakket

Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: hollands
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4
Makkelijk en lekker recept voor een vegetarische hartige taart met verspakket klaargemaakt. In deze hartige taart zitten o.a. wortel, vega shoarma, paprika, ui en lekker veel kaas. Een perfect recept om mee te nemen voor bijvoorbeeld je paasbrunch. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bodemmix met 50g ongezouten boter en 50ml water in een beslagkom en kneed het geheel tot een soepel deeg. Leg een natte theedoek over de kom en laat 10 minuten staan.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier of vet een hartige taart vorm in met boter of olie. Rol het hartige taart deeg eerst even uit op je keukenblad en bekleed de bakvorm daarna met het deeg.
  • Snijd de ui, knoflook, wortel en prei in stukjes. Snijd de helft van de paprika in reepjes, de rest in kleine stukjes.
  • Verhit olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de wortel, prei en stukjes paprika toe en bak 5 min. mee op middelhoge temperatuur. Houd de reepjes paprika nog even apart.
  • Bak in een andere pan de vegetarische shoarma op hoog vuur met een beetje olie. Als het er lekker gebakken uitziet, voeg je dit toe aan de pan met groentes. Roer door elkaar.
  • Verdeel de vulling over de deegbodem.
  • Meng de melk, eieren en kruidenmix in een kom. Klop dit 2 minuten, voeg de geraspte kaas toe en giet het vervolgens over de groenten in de hartige taart.
  • Verdeel over de bovenkant van de taart de reepjes paprika in een leuk patroon (het oog wil ook wat) en bak de taart in 30 min gaar en goudbruin.
  • Je kan de hartige taart warm en koud serveren. Persoonlijk vind ik koud lekkerder, omdat de structuur dan iets vaster is.