Italiaanse broodsalade met pesto en halloumi – Panzanella

Hey hey! Een van m’n nieuwe favoriete maaltijden om te maken zijn Italiaanse broodsalades; ook wel panzanella genoemd. Het is een salade met oud brood en ik vind het perfect om er restjes mee op te maken. Overigens is het óók de minst gezonde salade die ik kan bedenken en al helemaal de variant van vandaag, maar je bent hier als het goed is niet voor inspiratie in gezonde recepten, maar vooral om lekker en gevarieerd te eten. En daarom duik je vanavond of vanmiddag de keuken in met deze Italiaanse broodsalade, want mensen; dit is heel heel heel erg lekker.

Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– een flinke hand spinazie
– 4 tomaten
– 15 gekleurde cherrytomaten
– 2 theelepels groene pesto
– 1 blokje halloumi
– 2 sneetjes brood
– een snufje knoflookpoeder
– olijfolie

Bereiding
Snijd de halloumi in plakjes en bak in de pan met olijfolie even aan beide kanten goudbruin. Op middelmatig vuur duurt dit ongeveer 10 minuten in totaal. In die tijd kun je alvast alle tomaten in stukjes snijden en die in een kom mengen met spinazie en pesto. Snijd an ook het brood in blokjes (mag best grof). Haal alle halloumi uit de pan en scheur in stukjes en doe door de salade. Het brood bak je vervolgens in de pan met een flinke scheut olijfolie, wat zout en een snuf knoflookpoeder. Bak dit zo’n 5 minuten op middelmatig tot hoog vuur en haal het dan uit de pan. Laat het heel even rusten; dit is het moment waarop het knapperig wordt. En meng het brood (of eigenlijk zijn het nu croutons) door de salade. Het brood wordt nu weer wat zompig door de tomaten, maar dat is niet erg.

De panzanella is klaar. Eet smakelijk!

panzanella

Dit is echt een ontzettend lekkere maaltijd. Ik at het voor lunch en dat was perfect qua hoeveelheid, maar in de Italiaanse keuken eten ze het als voorgerecht of bijgerecht. Het is in ieder geval écht iets wat je een keer moet maken; de combinatie van smaken is namelijk heerlijk. De pesto was heel subtiel, de tomaten maakten het lekker fris, de halloumi is knetter zout en dat is verrukkelijk en het brood geeft een lekkere body én net ff die lekkere hint knoflook. Oh oh oh, wat is deze panzanella lekker. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

panzanella

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

2 reacties op “Italiaanse broodsalade met pesto en halloumi – Panzanella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *