Hallo fijne mensen van het internet! Een paar dagen geleden dook Jan de keuken in met wat restjes om daar een vegetarische lasagne van te maken. We hadden nog courgette, duizend paprika’s en hebben altijd wel dingen als lasagnebladen in de vriezer en potten pastasaus in de voorraadkast. Genoeg in huis dus om een maaltje klaar te maken. Het werd lasagne en het werd een groot succes 😀 Wie o wie heeft er zin in? Aan de slag!
Nodig voor 2 personen:
– 1 courgette
– 1 pot Mutti Parmigiano pastasaus
– 10 blaadjes salie
– 15 blaadjes basilicum
– 2 el pijnboompitten
– 1 gele paprika
– 1 rode puntpaprika
– 1 bol mozzarella
– beetje geraspte pecorino
– 1 pak verse lasagnebladen
Bereiding
Snijd de courgette en rode paprika in reepjes en grill ze tussen een grillijzer of bak even in de pan en leg apart.
Snijd de gele paprika in blokjes en bak even in de pan. Snijd de salie en basilicum fijn en voeg toe aan de gele paprika. Doe ook de pastasaus erbij en roer er de pijnboompitten doorheen.
Bouw de lasagne als volgt op: een lasagneblad, een laagje saus en dan gegrilde courgette en paprika. Dan weer een blad, saus en een laagje courgette en paprika. Top af met mozzarella en geraspte pecorino en strooi er wat zwarte peper over. Bak de lasagne voor 30 minuten af op 210 graden in de oven. Klaar!
De foto is misschien niet heel fantastisch, maar het ding is; ik was helemaal niet van plan om te bloggen over deze lasagne. Maar hij was ZO lekker, dat ik wel moest :D. Haha! Dus terwijl we al halverwege de lasagne waren, besloot ik ‘m toch nog even te fotograferen zodat ik het recept met jullie kon delen. Bij deze! Deze vegetarische lasagne is echt vet lekker en ik hoop dat jij ‘m ook klaarmaakt. Enjoy!
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Geef mijn nieuwste boek cadeau aan jezelf of een zwangere in je omgeving!
Onlangs kwam mijn 6e kookboek uit en dit keer eentje voor baby’s! Gewoon wat mijn baby ‘s avonds eet is een ideaal boek voor jonge ouders met kindjes tussen 4 maanden en 1,5 jaar. Met 50 recepten en heel veel tips en informatie helpt het boek je te starten met vaste voeding voor je kleintje én biedt het inspiratie voor het eerste levensjaar (en net even daarna). Bestel het boek op Bol.com, vraag ernaar in je lokale boekhandel of koop het hier direct bij mijn uitgeverij (dan houd ik er het meeste aan over). En niet vergeten: GEEF HET CADEAU!