Vegetarische lasagne à la Jannie

Hallo fijne mensen van het internet! Een paar dagen geleden dook Jan de keuken in met wat restjes om daar een vegetarische lasagne van te maken. We hadden nog courgette, duizend paprika’s en hebben altijd wel dingen als lasagnebladen in de vriezer en potten pastasaus in de voorraadkast. Genoeg in huis dus om een maaltje klaar te maken. Het werd lasagne en het werd een groot succes 😀 Wie o wie heeft er zin in? Aan de slag!

Nodig voor 2 personen:
– 1 courgette
– 1 pot Mutti Parmigiano pastasaus
– 10 blaadjes salie
– 15 blaadjes basilicum
– 2 el pijnboompitten
– 1 gele paprika
– 1 rode puntpaprika
– 1 bol mozzarella
– beetje geraspte pecorino
– 1 pak verse lasagnebladen

Bereiding
Snijd de courgette en rode paprika in reepjes en grill ze tussen een grillijzer of bak even in de pan en leg apart.

Snijd de gele paprika in blokjes en bak even in de pan. Snijd de salie en basilicum fijn en voeg toe aan de gele paprika. Doe ook de pastasaus erbij en roer er de pijnboompitten doorheen.

Bouw de lasagne als volgt op: een lasagneblad, een laagje saus en dan gegrilde courgette en paprika. Dan weer een blad, saus en een laagje courgette en paprika. Top af met mozzarella en geraspte pecorino en strooi er wat zwarte peper over. Bak de lasagne voor 30 minuten af op 210 graden in de oven. Klaar!

vegetarische lasagne

De foto is misschien niet heel fantastisch, maar het ding is; ik was helemaal niet van plan om te bloggen over deze lasagne. Maar hij was ZO lekker, dat ik wel moest :D. Haha! Dus terwijl we al halverwege de lasagne waren, besloot ik ‘m toch nog even te fotograferen zodat ik het recept met jullie kon delen. Bij deze! Deze vegetarische lasagne is echt vet lekker en ik hoop dat jij ‘m ook klaarmaakt. Enjoy!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

vegetarische lasagne

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *