Gezond bananenbrood

Hoi allemaal! Vandaag heb ik een mega fijn recept voor bananenbrood voor je. Ik heb er zojuist een gebakken met het idee dat ik daar de komende week iedere dag van kan ontbijten. Mega chill. Om te zorgen dat dit genoeg is voor ontbijt (gecombineerd met een smoothie), heb ik het bananenbrood lekker voedzaam gemaakt, door muesli (hallo vezels) én walnoten toe te voegen aan het beslag. Benieuwd naar het recept? Let’s go bananassss!

Nodig voor 1 bananenbrood: 4 bananen* – 3 eieren – 3 eetlepels muesli** – 3 dadels – een handje walnoten – 180gr speltbloem – 1/2 zakje bakpoeder – 2 theelepels kaneel

Ook nodig: een (siliconen) cakevorm

* Ik wil je even een paar interessante dingen leren over bananen: wist je dat de banaan het meest verkochte product bij supermarkten is? Vind ik tof. En wist je dat sinds 2010 álle bananen bij PLUS Fairtrade zijn? Daarmee zijn ze de enige supermarkt in Nederland! Ook leuk: op de bananen van PLUS zit een sticker met een QR-code die je kunt scannen; je surft dan naar plus.nl/banaan en leert daar alles over de herkomst van de banaan die je in je handen hebt. Ik vind het tof en transparant. Go PLUS!

**Omdat ik boodschappen deed bij PLUS kon ik ook duidelijk een keuze maken voor de beste muesli; ze hebben in het schap bij PLUS namelijk bordjes waarop aangegeven staat welk product het minste suiker bevat. Zo koos ik voor de bio muesli vlokken, om de suikers in het recept zo laag mogelijk te houden.

IMG_6935

Bereiding
Meng in een grote kom de droge ingrediënten met elkaar; de bloem, kaneel en bakpoeder.

Meng in een andere kom de eieren met 3 bananen, muesli en dadels. Ik mix dit tot een glad papje in mijn staafmixer-unit-kom, maar je kunt het ook allemaal fijn snijden en tot een gezellig geheel kloppen.

Meng vervolgens de natte en droge ingrediënten met elkaar en roer goed door elkaar. Voeg ook de walnoten toe en roer er lekker doorheen. Doe het dan in de cakevorm en top af met een banaan die je door de helft snijdt en er bovenop legt.

Bak de cake in 40 minuten op 180C in de oven gaar. Klaar!

IMG_7951

IMG_8021

Ik ontbijt iedere ochtend met twee plakjes en drink daarnaast een smoothie (meestal ook met banaan, een zuivelproduct en fruit) en vindt dat echt een top ontbijt. Mjam! Maar bananenbrood is ook lekker als tussendoortje.

Je kunt het bananenbrood prima een week bewaren in een afgesloten bak. Eet smakelijk!

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Sponsor je girllll
En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

6 reacties op “Gezond bananenbrood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.