Gezond bananenbrood – lekker als ontbijt

Hoi allemaal! Vandaag heb ik een mega fijn recept voor bananenbrood voor je. Ik heb er laatst een gebakken met het idee dat ik daar de hele week iedere dag van kan ontbijten. Mega chill. Om te zorgen dat dit genoeg is voor ontbijt (gecombineerd met een smoothie), heb ik het bananenbrood lekker voedzaam gemaakt, door muesli (hallo vezels) én walnoten toe te voegen aan het beslag. Benieuwd naar het recept? Let’s go bananassss!

Nodig voor 1 bananenbrood: 4 bananen* – 3 eieren – 3 eetlepels muesli** – 3 dadels – een handje walnoten – 180gr speltbloem – 1/2 zakje bakpoeder – 2 theelepels kaneel

Ook nodig: een (siliconen) cakevorm

Bereiding
Meng in een grote kom de droge ingrediënten met elkaar; de bloem, kaneel en bakpoeder.

Meng in een andere kom de eieren met 3 bananen, muesli en dadels. Ik mix dit tot een glad papje in mijn staafmixer-unit-kom, maar je kunt het ook allemaal fijn snijden en tot een gezellig geheel kloppen.

Meng vervolgens de natte en droge ingrediënten met elkaar en roer goed door elkaar. Voeg ook de walnoten toe en roer er lekker doorheen. Doe het dan in de cakevorm en top af met een banaan die je door de helft snijdt en er bovenop legt.

Bak de cake in 40 minuten op 180C in de oven gaar. Klaar!

Ik ontbijt iedere ochtend met twee plakjes en drink daarnaast een smoothie (meestal ook met banaan, een zuivelproduct en fruit) en vindt dat echt een top ontbijt. Mjam! Maar bananenbrood is ook lekker als tussendoortje.

Je kunt het bananenbrood prima een week bewaren in een afgesloten bak. Eet smakelijk!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

8 reacties op “Gezond bananenbrood – lekker als ontbijt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *