Leo’s leven #137: mijn kerstvakantie en alle klusplannen voor het komende jaar

Goedemorgen leuke mensen en welkom bij mijn eerste dagboek van 2023! Het is dinsdagochtend, 10 uur en ik ben al sinds 8 uur in de weer met van alles. Deze week ben ik nog niet volop aan het werk, maar nog steeds lekker aan het klussen en werken tegelijkertijd. Structuur? Wat is dat? Haha!

In dit dagboek praat ik je bij over mijn afgelopen dagen/weken. De kerstdagen zitten erop, Jan en ik hebben even lekker vrij genomen van het klussen, ik heb nieuwjaar gevierd met vrienden, de kerstboom afgetuigd, een muur betegeld en eindelijk een positiebroek gevonden die geschikt is voor mijn 1.83-lange-benen.

Pak er lekker een koffietje bij – dat ga ik nu zelf eerst doen – en lees mee met mijn eerste dagboek van het jaar!

Kerst van vrijdag t/m donderdag
Ooooh wat heb ik een lekkere kerstbubbel gehad dit jaar. Het begon met een avondje uit eten met Janneman; op vrijdagavond voor Kerst gingen we naar De Republiek aan het strand, om ff uit te waaien, lekker te eten én te vieren dat baby Sev geen Zika heeft <3. Ik heb nu alle uitslagen binnen (2 bloedtests en 1 urinetest) en die zijn allemaal goed. Wat een opluchting! Dat moet gevierd worden. En dus gingen we lekker naar De Republiek, waar we een tópavond hadden. Heerlijk om wat tijd met z’n twee door te brengen zonder dat het over het huis of de komende klussen gaat én lekker om dit even te doen net voordat alle kerstgezelligheid zich aandient.

Kerstavond hebben we spontaan met vrienden gevierd. Het originele plan was All you need op de bank in pyjama, maar dat werd een avondje borrelen bij Paul & Kyra en daarna naar de Silent Disco op de Grote Markt in Haarlem. Die begon echter al om kwart voor 9 en ik zou het moeten volhouden tot 12 uur om ook het gezamelijke kerstliederen zingen op de Grote Markt (dit is nogal een happening in Haarlem) mee te maken. Maar dat ging deze aanstaande moeke nóóit lukken. Na een uurtje taaide ik met rugpijn af, haha. Evengoed was het een vet gezellige avond en vond ik het prima dat ik zo vroeg naar huis ging.

Daarna was het eerste kerstdag en die vierden we met Jan z’n familie bij ons thuis. Vet gezellig! We leenden een extra pizzarette van de buren en konden zo met 8 volwassenen en 2 kinderen perfecte minipizza’s maken. Echt een prima kerstdiner was dit!

Op tweede kerstdag vertrok iedereen na het kerstontbijt en hadden Jan en ik een lekker dagje met z’n twee. Lekker rustig! We keken wat Game of Thrones, ruimden het huis op en deden boodschappen voor het volgende kerstfeest.

Op 27 december kwam mijn familie gezellig over de vloer voor een paar dagen. Dikke gezelligheid, dikke drukte. Maar het is ZO fijn dat iedereen makkelijk bij ons over de vloer kan komen, omdat we nu een stuk groter wonen dan eerst. Het is zoooo’n luxe om iedereen aan de eettafel kwijt te kunnen op comfortabele stoelen i.p.v. klapstoeltjes en ik ben me er ontzettend van bewust wat voor luxe dit is. En ik geniet er met volle teugen van <3.

Ook kon iedereen gezelig blijven slapen, dus we hadden echt twee super leuke dagen. Op eerste kerstdag maakten we prei uit de kolen met burrata en pijnboompitten, daarna beef wellington met zoete aardappel & bietengratin, stoofpeertjes van m’n vader en gegrilde asperges en als toetje simpele zandtaartjes met mango en pistache. Mjam!

En op de 28e bleef m’n zus met het hele gezin hier hangen en hebben we nog een avondje kerstdiner met z’n vieren gedaan, waarbij we Saltimbocca maakten met verse pasta met salieboter en een frisse rucola salade. Ooooh dit was ook ZO lekker. Mjam!

Op 29 december hadden we het huis weer voor onszelf, maar ik heb echt ontzettend genoten van de kerstdagen met familie in ons huis <3<3<3

High tea’en met mijn eetclub
De 29e was het huis nog een enorme zooi, maar ik kon het ff niet opruimen, want ik moest iets doen voor werk en daarna snel door naar het centrum van Haarlem, waar ik ging High Tea’en met mijn eetclub. Myrthe is een soort bak-koningin (kan echt niet wachten tot ze een keer meedoet aan Heel Holland Bakt) en had echt een gewelllllldige high tea voor ons klaargemaakt. Met scones en bladerdeeghapjes en maanzaadcake en tulband en sandwiches. Echt niet normaal hoe veel en hoe lekker. En het was weer ZO gezellig. We zijn nu denk ik 2 of 3 jaar een eetclub en we leren elkaar steeds beter kennen en dat is zo leuk. Zo fijn om elkaar eens in de 2/3 maanden te zien en te horen hoe het met iedereen gaat. Ja; love deze club :D.

Game of Thrones marathons (in meervoud)
En daarna stonden er wat dagen in het teken van Game of Thrones. Of nou ja dagen… vrije uren. Haha. Overal waar Jan en ik een uurtje samen vrij konden vinden, hebben we de tv aangezet, de gordijnen dichtgedaan en snel even een aflevering gekeken van Game of Thrones. We zijn inmiddels halverwege seizoen 6 en dat is echt schandalig, want dat betekent dat we er al meer dan 60 uur Game of Thrones op hebben zitten, in de afgelopen weken. HAHAHA. Maar het is gewoon zó vet om het allemaal terug te kijken :D.

Zo ook op 30 december! We konden nog nét even drie afleveringen zien – op de minuut nauwkeurig – voordat vriendin Tamara over de vloer kwam om hier gezellig te eten. Nice :D.

Oudjaarsdag
Op oudjaarsdag had ik echt zo’n lekkere sentimentele dag waarbij je de hele tijd terugdenkt aan het afgelopen jaar met hoogte- en dieptepunten. Ik heb er op Instagram al uitgebreid aandacht aan besteed, dus laat dat hier ff achterwege. Maar het was een heerlijke dag. Top 2000 aan en janken maar :D.

Traditiegetrouw reden we om 4 uur richting strand, voor de laatste zonsonderang van het jaar. En hoewel het in Haarlem echt kakweer was en het de hele dag al met bakken uit de lucht kwam, was het op het strand droog én vonden we een fijn plekje uit de wind, mét zeezicht. TOP! We meetten vrienden Paul & Kyra en Jort en proosten met een glas (alcoholvrije) champagne op het afgelopen jaar en het komende jaar. LOV deze traditie.

En extra speciaal was natuurlijk dat baby Sev enthousiast in m’n buik zat te trappelen en dat we voorgaande jaren altijd hebben gefantaseerd over een zwangerschap of kindje, tijdens deze jaarreflectie. En nu stonden we er gewoon, met baby in de buik. En volgend jaar hopelijk met een gezond kindje in de draagzak. Oooh <3 Zo speciaal!

‘s Avonds hebben we oud en nieuw super gezellig bij ons thuis gevierd met Paul & Kyra, met een diner van restjes (en bijzonder goed geslaagde rode kool steaks), spelletjes (love Sequence) en gezelligheid. Om half 12 zijn we nog naar andere vrienden gegaan voor het proostmoment en om half 1 taaiden we af naar huis, want de zwangere meid kan het allemaal niet meer aan; zelfs een hele avond op een stoel zitten is een uitdaging hahah. Maar priem. Ik vond het een heerlijke oud en nieuw zo!

Let de klussings begin again!
Op 1 januari hebben we even helemaal geen reet gedaan (oké, ik had natuurlijk geen kater en ben het jaar nog nooit zo fris begonnen en stond daadwerkelijk om 10 uur al het hele huis te poetsen en de koelkast op te ruimen, maar daarna zijn we in een Game of Thrones marathon beland van 10 uur (!!!!!!)(een heel seizoen op één dag; ik noem het knap)).

Maar! Op 2 januari was het weer tijd om het klussen op te pakken. We hadden toch al zeker anderhalve week geen kluskleren aangehad; je zou het nog gaan missen. Tijd om de keuken te tegelen!

En dat was een pittig dagje met één zwangere meid (rugpijn, grote buik, minder mobiel) en één manke Jan (hij is bijzonder goed door z’n enkel gegaan op 3e kerstdag), maar we did it! En het wordt zoooooooo vet :D.

De komende tijd liggen er nog wel wat klusjes op ons te wachten, dus ik zal de verbouwupdates met jullie blijven delen hier in m’n dagboek. Overigens is het sowieso misschien wel ff leuk om vooruit te kijken naar wat het komende jaar – waarschijnlijk – gaat brengen? Let’s do it.

Het komende jaar
Los van de komst van een baby in mei en m’n huidige werk gewoon voortzetten (dagboeken, recepten, zwangerschapsupdates, interieurupdates en samenwerkingen), wil ik dit jaar heel graag samen met Jan iets lanceren (we weten zelf ook nog niet wat) en een heleboel klussen afronden. Denk aan: de babykamer (binnenkort commode & bedje schilderen), het huis inrichten (veel kringloopbezoekjes en bijbehorende upcycle-avonturen), het kantoor afmaken (nieuw bureau gaan we waarschijnlijk zelf maken en we hebben een vette diy kastenwand op de planning met IKEA meubels en boekenplanken), de logeerkamer stylen, het washok behangen en de wasmachine knap aftimmeren, een houten balustrade plaatsen op de 2e verdieping en in een hysterische kleur schilderen, een houten balustrade laten plaatsen op de 1e verdieping (wordt binnenkort gedaan), de trappen schilderen (we gaan denk ik voor grijsgroen ipv licht peach), de 1e trapkast zelf stucen (hopen dat dit nog lukt tijdens mijn zwangerschap en anders maar in het najaar) en voorzien van planken voor voorraad, de 2e trapkast aftimmeren, een koof om de vensterbank in de woonkamer aftimmeren, beide toiletten afkitten en ergens in het voorjaar zal Janneman staan te trappelen om iets met een buitenkeuken te doen. Ooh wat heb ik hier allemaal zin in <3. En ik neem je natuurlijk uitgebreid mee in het hele proces.

Voor nu was dit mijn eerste dagboek van het jaar. De komende dagen zullen in het teken staan van: werken, de keuken afmaken (voegen en een plank ophangen en die vervolgens gezellig inrichten), werken aan een leuke plantensamenwerking, met een grote bus van Ford op pad om babymeubels te scoren en meer van dat. Oh en veel Game of Thrones kijken. :D. Ik spreek je vrijdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

6 reacties op “Leo’s leven #137: mijn kerstvakantie en alle klusplannen voor het komende jaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *