Leo verhuist: Mijn favoriete woonwinkels

Hoi allemaal! Onlangs hield ik op Instagram weer eens een vragenrondje en daarin kwam van alles voorbij over m’n interieur. Eén veelgestelde vraag is: wat zijn mijn favoriete woonwinkels? Nou, daar kan ik je vandaag best eens over bijpraten. In deze blogpost vind je dus een lijstje met al mijn favoriete woonwinkels van het moment. Ken je iets dat ik ook écht moet kennen? Laat het hieronder weten in een reactie!

Westwing
Goed adresje voor: ALLES
Sinds kort ben ik fan van Westwing; eerst kende ik dit nog maar vaag en dacht ik dat het echt rete duur was, maar sinds kort heb ik er echt mega veel besteld en valt het wel mee met de prijs. Westwing blijkt dingen te hebben die precíes mijn smaak zijn. Van meubels tot accessoires tot servies tot decoratie. Ik heb er zélfs een behangetje besteld :O. En natuurlijk allemaal fancy keukenapparatuur. Goed om te weten is dat je Westwing hebt en Westwingnow.nl. Voor Westwing moet je je aanmelden (en als je dat via deze link doet, dan ontvang ik korting), maar bij Westwingnow kun je gewoon onbeperkt shoppen. En boy dat is NICE! Duurder dan Leenbakker & Kwantum, maar evengoed betaalbaar :).

IMG_7035
Behang, kast en poef van Westwing

Loods 5 & Loods 5 Garage
Goed adresje voor: meubels & inspiratie
Een winkel waar ik heel graag naartoe ga is Loods5. Hier kom ik altijd van alles tegen dat ik heel mooi vind; helemaal in mijn smaak. Maar! Ken je Loods5 garage al? Dit is een outlet van Loods 5 en je vindt er een achter Loods5 in Zaandam. Dikke tip om hier dus eerst even te kijken en daarna pas naar Loods5 te gaan. Grote kans dat je dik veel geld bespaart (wij bespaarden al €690 op onze eettafelstoelen).

eettafel

Leenbakker & Kwantum
Goed adresje voor: rip off meubels, verlichting en kleine accessoires
De naam is niet zo sexy en de kwaliteit niet het allerbeste ooit, maar ik vind de collecties van deze beide winkels echt top de laatste tijd. Ze zijn heel trendy én heel betaalbaar dus ik breng standaard on- en offline even een bezoekje aan de Leenbakker en Kwantum. Niet zo eerlijk, maar wel heel relaxt; je vindt bij beide winkels hele goede rip offs van dure meubels, maar dan voor een prikkie. Zoals ik al zei, je zal voor de lange termijn wat inleveren op kwaliteit, maar voor iemand als ik die met alle trend meegaat, is dat geen probleem! 😀

zwart kastje
Kastje en krukje van Kwantum

Casa Shops & Xenos
Goed adresje voor: accessoires, kleine opbergers, keukenspullen, etc!
Volgens mij hebben deze twee winkels wat met elkaar te maken of de een is de opvolger van de ander; ik weet niet precies hoe het zit, maar ik kom er in ieder geval graag. Casa heeft echt een vet trendy collectie, voor interessante prijsjes. Ik vind dat ze hier geweldig servies hebben (sowieso mooie dingen voor in de keuken), maar ook toffe dingen voor in huis of voor buiten. Als ik naar iets specifieks opzoek ben, ga ik altijd even naar de website om te kijken of ze het hier toevallig voor een prikkie verkopen.

Sissyboy 
Goed adresje voor: super trendy accessoires
Oooooh Sissyboy is misschien wel m’n favoriet in dit rijtje. Ik vind het een beetje duur en koop er dus niet zo heel vaak iets (zoek dan sneller een rip off bij een van de winkels hierboven), maar ik vind de collectie altijd ZO mooi. Als ik al het geld van de wereld had zou ik hier m’n dingen voor m’n interieur kopen. Van servies tot leuke opbergdingetjes tot notitieboekjes, haken voor aan de muur en zelfs de meubels zijn hier tof. Die heb ik alleen zelf nog nooit gekocht. Zoek je een cadeautje voor me? Ga naar sissyboy!!

Homestock
Goed adresje voor: inspiratie & meubels
Nog een favoriet op m’n lijstje: Homestock. Wederom iets aan de prijs, maar ik ga dolgraag naar deze winkel om inspiratie op te doen. Ze zijn bij homestock niet bang voor een beetje hysterie en ik vind het ge-wel-dig. Een geweldige winkel voor behang, meubels, verlichting, accessoires. Echt helemaal mijn plek. Maar je moet wel diep in de buidel tasten.

details16
Dit giraffe-tafeltje spotten we voor het eerste bij Homestock.

Made.com
Goed adresje voor: alles
Deze kennen we denk ik ook allemaal wel, maar man, wat HOU ik van Made.com. Ik vind de meubels mooi (maar heb er nog nooit iets gekocht) en ben verliefd op alle accessoires én alle dingen voor dieren! 😀 Dit is daadwerkelijk een van de weinige plekken waar je stijlvolle dingen voor je huisdier kunt kopen.

Ik heb zelf al tijden een klok van Made op het oog, maar ik wacht totdat hij in de sale komt, haha. Want ja; ook dit is niet goedkoop

ZARA home
Goed adresje voor: servies en verlichting
Ik shop graag m’n kleding bij ZARA, maar ook voor interieur is dit een soort hemel, als je het mij vraagt. Ik kom bijna nooit in de fysieke winkel, omdat ik dan met te veel shit thuis kom én teveel geld uitgeef. Het is niet per se mega goedkoop, maar het is wel allemaal prachtig en stijlvol. Ik check regelmatig even de website voor kleine opbergers, servies & glaswerk en man, de geurstokjes van ZARA zijn ook echt geweldig. Nog even over cadeaus gesproken; een cadeaubon van ZARA home vind ik ook heerlijk 😀 haha!

H&M home
Goed adresje voor: handdoeken en kleine accessoires, en verlichting!!
Ik kijk eigenlijk bijna iedere week wel even op de H&M app om te kijken bij interieur. Wat hebben ze hier heerlijke dingen en nog betaalbaar ook. Ik shopte er voorheen echt vét veel voor in m’n huis, toen ik nog allemaal standaard maten had. Van gordijnen tot kussens tot handdoeken tot beddengoed. Tegenwoordig kijk ik er meer voor kleine opbergers, servies, theedoeken, verlichting (ze hebben verrassend toffe lampen bij H&M) en geur-kaarsen. Die laatste zijn betaalbaar en echt goed. Love it!

Wehkamp.nl
Goed adresje voor: alles, maar vooral theedoeken!
Ik vind Wehkamp geweldig voor van alles in je interieur, maar ik bestel hier zelf vooral altijd theedoeken en handdoekjes. Ze hebben van het eigen merk van Wehkamp namelijk bijna altijd een leuke collectie en het is nog betaalbaar ook. Overigens vind ik het verder wel een vrij dure toestand. Ik ga er dan ook vaak even online kijken en dan weer weg zonder iets gekocht te hebben, maar wel met inspiratie voor wat ik nu specifiek zoek.

Fonq.nl
Goed adresje voor: alles wat iets duurder is
Ik ben fan van Fonq. Samen met Fonq gaf ik m’n hele dakterras al een make-over, maar ik koop hier vrij regelmatig ook zelf m’n dingen voor in huis. Van hippe koffiekopjes en opbergboxen tot coole dingen voor in huis. Waar denk je dat mijn prachtige vaas vandaan komt? <3.

vaas

&Klevering Amsterdam
Goed adresje voor: accessoires (en cadeau’s)
I LOVE deze interieurwinkel in Amsterdam. Ik ging er op de Haarlemmerstraat wel eens naartoe en kwam dan vol inspiratie thuis. Ooooh wat hebben ze hier veel leuke prullaria voor in huis. O.a. mijn luipaard spaarpot komt hier vandaan. Het is overigens weer geen goedkoop merk, maar even sparen (voor een spaarpot, begrijp jij net als ik hoe dom dit is?) en je hebt wat <3.

details9

Kringloopwinkel!!
Goed adresje voor: servies, kleine meubels, spiegels, vazen en accessoires
Mijn favoriet bewaar ik voor het laatst… Ik ben GEK op de Kringloopwinkel Rataplan in Haarlem Noord en ben hier daadwerkelijk iedere week wel een keer te vinden. Ik scoor er regelmatig geweldige vazen, spiegels, (spelletjes) borden, glazen en kleine tafeltjes of andere meubeltjes voor in huis. LOVE de kringloop. En het beste van alles; het is SPOT goedkoop (€4 voor een geweldige spiegel bijvoorbeeld) én er worden geen nieuwe dingen gemaakt. Want man, wat hebben we allemaal al veel spullen ;-).

Dit was mijn lijstje met m’n favoriete woonwinkels. Ik ben benieuwd waar jij graag shopt en wat je daar dan koopt. Laat je het weten in een reactie hieronder?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *