Leo’s leven #104: Damn Honey, mijn verjaardag, een bruiloft en de eerste fout in de bouwval

Goedemorgen fijne mensen en welkom op vrijdag! Er is iets gaande en het is wonderlijk; het is kwart voor 8 en ik zit al klaar om m’n dagboek te schrijven. Helemaal in de veronderstelling dat het een uurtje of kwart over 9 is en ik vet laat met werk begin. Maar niets is minder waar. KWART VOOR ACHT! En ik ben uitgeslapen en wel! En dat op de dag na m’n verjaardag.

Vandaag praat ik je bij over m’n afgelopen dagen, die in het teken stonden van veel zonuren, podcastopnames, de eerste fout in de bouwval, Harry Potter, een feministische voorstelling in het DeLaMar, extreem zout uit eten, de bruiloft van een vriendin én mijn eigen verjaardag. Ik kan eindelijk vertellen wat het mysterieuze cadeautje van Jan was! Genoeg te vertellen dus. Lees je mee?

Dinsdag: een feministische voorstelling
Dinsdag was een prima werkdag. Jan is deze hele week niet op ons thuiskantoor en dat schept voor mij veel meer rust. ‘t Zorgt ook wel voor wat minder werkdiscipline omdat ik niet meer “gecontroleerd” word en nog meer op de bank kan hangen (dit slaat natuurlijk nergens op, maar ik typ het maar gewoon zoals het is), maar goed; we moeten allemaal de balans weer ff vinden na twee jaar thuiswerken, toch?

Ik hield me vooral in de ochtend bezig met lekker veel klusjes; ik schreef eindelijk weer eens wat recepten uit, publiceerde m’n dagboek, zette de 11e aflevering van Podcast De Verbouwing (leuk dat je luistert) live en stuurde wat mails de deur uit.

Check het recept van deze vegan borrelplank hierzo!

‘s Middags zette ik nog even een campagne live met een recept voor super lekkere regenboog plaattaart met wortels (boven verwachting lekker) en daarna vond ik ‘t mooi geweest. Ik regelde nog wat huis-dingen en om 6 uur stapte ik in de trein naar Amsterdam.

Bij de Waterkant had ik afgesproken met de vriendinnen uit m’n podcastclub. Dat clubje richtte ik een jaar of 2,5 geleden op, nadat ik veel naar de podcast van Damn Honey had geluisterd. Dat is een feministische podcast waarin ik van alles leer over hoe ongelijk de wereld verdeeld is en wat je er aan kan doen. Heel interessant! Omdat ik vaak na een aflevering echt ff na wilde praten met wat mensen, plaatste ik op instagram een oproep voor een soort podcastclub in Haarlem. Daardoor leerde ik Sonja, Linda, Roos, Jente, Roos en Marieke kennen en nu zijn we een gezellig clubje waarmee we soms wat leuke dingen doen. Zoals nu naar Damn Honey, in het DeLaMar Theater. Maar eerst gingen we nog even eten bij Waterkant.

En mannnnnn; dat was lekker maar ZO FUCKING ZOUT. Echt mensen; hoe kán dit restaurant nog bestaan als AL het eten knetterzout is? Ongekend; ik had zelf de salade (met zout-dressing) die verrukkelijk was, maar godvergeten zout. En de frietjes die ik proefde van m’n buurvrouw waren ook echt de zoutste frietjes op aarde. En de gerechten van de andere meiden waren óók vet zout. Hoe dan?!

Nou goed; met een inelkaar krimpend lijf door zoutoverschotten, wandelden we naar DeLaMar voor de voorstelling.

En die was heel leuk! Het was een soort podcastopname, maar dan niet met opnameapparatuur. Erg leuk!

Naderhand hebben we nog even geborreld in DeLaMar en daarna zijn we lekker naar huis gegaan. Topavond!!

Woensdag: de eerste fout in de bouwval
Woensdagochtend werd ik wakker met de Bachelor. Eerst die ff kijken en dan aan m’n dag beginnen.

Om half 10 had ik een afspraak bij de tandarts. Helemaal prima, want ik heb de chillste tandarts van heel Haarlem en omstreken: vet en de ponti. Ik ben van te voren wel altijd wat gespannen, maar dat heeft meer met m’n PDS te maken dan met tandartsangst (ik ben dan bang dat ik tijdens de behandeling naar het toilet moet en dan niet weg kan). Maar het was helemaal fine. M’n gebit staat er goed bij en de mondhygiënist heeft lekker alles schoon gemaakt, dus dat was top. Volgend jaar weer!

Daarna had ik niet zo veel zin om te werken. En ik dacht; weet je wat, ik neem vandaag gewoon vrij. Daarvoor word je eigen baas; om dat soort beslissingen te nemen. Bovendien zou m’n donderdag best druk worden, dus waarom niet gewoon nu al een dagje voor mezelf nemen? Hoppa! Ik boekte een massage van een uur (die ik verdiende omdat ik de volgende dag jarig was), heb uren in de zon buiten op m’n dakterras gezeten en heb alleen aan het einde van de middag nog wat dingen voor werk gedaan, zoals het podcastscript schrijven.

ZIN IN DEZE MASSAGE!

‘s Avonds heb ik lekker een vegan kipburger voor mezelf gemaakt en ben ik lekker Harry Potter gaan kijken.

Ik at voor het eerst de vivera plantaardige kipburger en vond die erggg lekker 😀

Toen Jan terug kwam van werk – hij maakt lange dagen omdat hij bezig is met een campagne shoot – zijn we samen nog even naar de bouwval gegaan. Waar ze vandaag nieuwe ramen hebben geplaatst!! Zo chill, want nu is alles gewoon goed geïsoleerd en zit er HR++ glas in. Helaas moesten we wel afscheid nemen van het glas-in-lood en ik hoop dat we er nog iets van terug kunnen plaatsen, maar dat is ff afhankelijk van wat lopende zaken die eerst opgelost moeten worden.

Het glas in lood weghalen scheelt echt ENORM in licht dat naarbinnen komt in de woonkamer. YES!

Het enige nadeel van de nieuwe ramen is dat ze… de verkeerde ramen hebben geplaatst. Shit! De ramen in de woonkamer moeten namelijk open kunnen, omdat we dat nu niet hebben en dat is SUPER onhandig. Maar gelukkig is het een fout van de partij die ze geplaatst heeft en komt er dus binnenkort nog een nieuw raam in. Het levert in ieder geval geen vertraging op, dus dat is heel fijn <3.

‘s Avonds namen we nog een aflevering va Podcast De Verbouwing op en toen was het mooi geweest met deze dag.

Donderdag: een bruiloft op mijn verjaardag
Op donderdag werd ik heel vroeg wakker gebeld door m’n ouders voor de jaarlijkse verjaardags-facetime-zing-sessie, hahah. Vet lief. Daarna kwam Jan de slaapkamer binnen met een feestmuts op en ontbijt op bed (croissantjes met 32-kaarsjes haha) en ik voelde me meteen helemaal jarig.

Topfoto dit

Na een heerlijk koffietje in bed, kreeg ik van Jan een mooi klein pakketje. In mijn vorige dagboek schreef ik al dat ik dacht dat ik van Jan iets voor in ons nieuwe interieur zou krijgen, maar dat ik in de war was van een pakketje met daarop “jewellery”, dat met de post was gekomen. Dit was het moment waarop ik al dagen zat te wachten…

Ik kreeg van Jan een prachtige ring met een diamant!! Echt niet normaal hoor, deze man. Een super mooi simpel design, die mooi past bij de ketting die ik twee jaar geleden al van hem kreeg. En het idee erachter? Het is onze 5e verjaardag samen, haha. Dat is toch VEEL TE LIEF?! Ooooh deze man is echt goud. Wat een schatje :D.

Jan moest alweer vroeg weg voor de campagneshoot, dus ik had lekker tijd met mezelf. En mannn wat was dat lekker. Ik heb uitgeslapen, Expeditie Robinson gekeken, uitgebreid gedoucht en ben toen de make-up in gedoken, omdat vandaag een bruiloft op de planning stond!

Een vriendin van mijn eetclub ging gister trouwen – op mijn verjaardag -, dus dat was dubbel feest. Vet leuk!

Ik smeerde groenige oogschaduw op m’n ogen, zette m’n haren in de krul en trok een mooie bloemenjurk aan die ik van m’n zus leende. Na een ernstig panty-dilemma (wel of niet aan?! wel of niet? wel of NIEHIET???Oké ik trek ‘m uit!!), stapte ik op de fiets naar het Teylers museum, waar de bruiloft plaatsvond.

En dat was heerlijk! De fietstocht was warm en zomers (met blote benen!!), de bruiloft mooi en klassiek, de locatie geweldig, de ceremonie leuk en grappig en de bruid héél mooi. Naderhand liepen we met z’n allen naar Olivijn, door een heerlijk zonnig en zomers Haarlem. Ik was met twee vriendinnen van m’n eetclub (de andere twee zaten thuis met Corona, zo balen), wat ook echt gezellig was. We borrelden nog even bij Olivijn en daarna was het tijd voor m’n eigen verjaardagsprogramma.

Ik meette Jan bij Zuidam aan het Spaarne, wat een super fijn zonnig terras is. Daar streken we neer op een bank in de zon met een roséetje en een witbiertje. Heerlijk. Bijna een perfecte middag in de zon, op de rekening na. We betaalden voor 1 rosé, 1 witbier en 1 portie kaasstengels… €22,50. EXCUSE ME? Holymoly. Het zal iets te maken hebben met Corona en shit daarvan inhalen denk ik? Maar meine gute, wat een rekening.

Anyway; daarna gingen we door naar Zuid Noord. Een vrij nieuw restaurant in Haarlem waar ik echt heel graag eens wilde eten. Ik had er een foto van gezien op Google Maps en vond dat er echt uitzien als een plek die ik me heel leuk leek, vandaar dat ik het er al maanden over had. Nu was het eindelijk zo ver!

Even een outfit change, want ik voel me op sneakers en in een broek toch weer meer mezelf dan in een bloemenjurk. Heerlijk om weer m’n eigen kleren te dragen haha.

Zuid Noord is een natuurwijnbar en bistro in het centrum van Haarlem. Qua interieur doet het me denken aan een super knusse en gezellige wijnbar in Portugal of Frankrijk ofzo. Ik had echt hoge verwachtingen en die werden niet teleur gesteld! Ja oké, mijn hoofdgerecht was koud en Jan z’n pompoenpuree veel te zout (alweer?!), maar verder vond ik het top! Erg lekker en de wijnen waren fantastisch. En de toetjes trouwens ook. En de kaasjes na, mjam!

Topavond.

Gele wijnkaart: mijn lievelingskleur. Dit moet goedkomen!!
Blije meid met hele lekkere Melanzane

En zoals ik de hele dag al vermoedde, waren we om kwart voor 9 thuis en zijn we linea recta naar bed gegaan. Allebei vet moe van een drukke dag. En dat was echt he-le-maal heerlijk. Op je verjaardag om 9 uur naar bed gaan: ik leef m’n droom :D.

Inmiddels is het vrijdagochtend 11 maart en ben ik dus helemaal uitgeslapen. Geen wonder, als je zo vroeg naar bed gaat. Het is pas kwart over 8 en ik zit er al helemaal lekker in. CHILL!

Vanavond vier ik m’n verjaardag nog met 4 vriendinnen en dan over twee weken pas met m’n zus en ouders, dus dat is ook lekker rustig en niet zo druk allemaal tegelijk of na elkaar. Heerlijk dit.

Thanks weer voor het lezen van m’n dagboek en ik spreek je dinsdag weer!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *