Leo’s leven #105: spoorloos verdwenen loempia’s, Harry Potter nights, roestige pannen-tips en de eerste beelden van de dakopbouw

Goedemorgen fijne mensen en welkom op dinsdagggg! Het lijkt echt een eeuw geleden dat ik m’n dagboek heb geschreven, omdat dit weekend op de een of andere manier een eeuw heeft geduurd. Wat op zich heerlijk is, maar tegelijkertijd betekent het ook dat er veel is gebeurd in weinig tijd en dat er dus veel drukte was. M’n minst favoriete woord van dit jaar. Maar goed. Ik praat je vandaag bij over m’n verjaardag, vegan borrelen, brak wandelen, het ontbreken aan Vietnamese loempia’s, schaatsen en nepkip kerrie, Harry potter nights, roestige pannen, PCOS-struggles en laat je de eerste beelden van de dakopbouw zien. Lees je mee?

Vrijdag: b’day borrel
Vrijdag was een druk dagje; ‘s ochtends was ik lekker aan het werk en hield ik me bezig met m’n dagboek, mails, de podcast en ik dook in een uitgebreide checklist van dingen die nog niet kloppen sinds mijn website een paar weken geleden vernieuwd is. Hier zit ik met een team achter de schermen nog druk aan te werken, maar er gaat iets te veel tijd overheen. Sorry daarvoor!

Na de lunch was het tijd om boodschappen te doen. Ik had alleen véél te warme kleding aan en kwam echt compleet oververhit thuis, hahaha.

Een boodschappentas vol met vegan lekkers, omdat ik vanavond voor 4 vriendinnen vegan ga koken!

De hele dag had ik er een beetje als een plumpudding (lees: wel gezellig maar niet op m’n charmantst) bij gezeten en ik twijfelde heel erg of ik me voor dit etentje ff ging opmaken, of juist de boel de boel ging laten…

Ergens rond een uur of 4 vond ik toch spirit om het huis op te ruimen en mezelf op te kalefateren, dus ik ging in de weer met Kiko oogschaduw en maakte dit gezellige lookje:

Oogschaduw fotograferen is moeilijk man

Om 7 uur kwamen m’n vriendinnen en zijn we meteen even naar de bouwval gegaan, om te kijken hoe die erbij stond. Sommigen waren hier niet meer geweest sinds de betonborrel (de aftrap van de verbouwing) in september, dus het was super cool om het weer even aan hun te laten zien :D. Oh en de buurpoes kwam ook nog even buurten <3.

Zaterdag: spoorloos verdwenen loempia’s
Op zaterdag werd ik wakker met een klein katertje. Echt niet een hele heftige, maar ik voelde me ook niet topfit. Net één glaasje rode wijn teveel gehad, denk ik.

Jan was al vroeg uit de veren, want die ging een weekendje naar Heerenveen i.v.m. het afscheid van Sven Kramer. Ik had dus een weekend het huis voor mezelf en dat was vrij awesome.

M’n kater en ik hebben eerst het hele huis opgeruimd en dat was vrij nodig, want dit was o.a. de status van het washok:

Daarna ben ik lekker naar de stad gewandeld, omdat het echt zo’n zaterdag was voor Vietnamese loempia’s in de stad. Dus ik wandelde naar de Grote Markt – nergens loempia’s te bekennen – en naar de Botermarkt – óók nergens loempia’s te bekennen. HALLO; kan iemand me vertellen waar m’n Vietnamese loempiakraam naartoe is? I lóve Vietnamese loempia’s.

Toen liep ik dus voor niets in de stad en besloot ik nog even naar een boekhandel te gaan om het boek ‘Eiland in de tijd’ te halen, maar die bleek pas vanaf 16 maart beschikbaar. NOU JA ZEG. Dit is trouwens een boek over een vrouw met PCOS. Over ongewenst kinderloos zijn en ik las er een artikel over in het AD volgens mij, waardoor ik het wel wil lezen. Dat artikel raakte me ergens wel omdat het heel erg gaat over een proces dat maar niet lukt en Jan en ik allebei de hele tijd zo super hoopvol (en naiëf??) zijn omdat we denken dat we binnenkort wel een keer een succesvolle zwangerschap zullen hebben. Maar die kans is op zich vrij klein en naja; dat besef kwam opeens binnen dat dit ook nog wel eens jaren kan gaan duren… Maar goed; als we de boel eenmaal weer gaan oppakken gaan we het gewoon weer stapje voor stapje doen, want het heeft weinig zin om nu al te piekeren over of dit traject misschien nog jaren duurt. Tot zo ver :D.

Tijd voor friet. Want als er geen Vietnamese loempia’s in de stad te vinden zijn, dan maar een puntzak friet. Mijn brakke lijf had toch wat vulling nodig ;-).

Vond de vegan mayo bij friethoes best wel prima trouwens.

Daarna kroop ik lekker op de bank voor heerlijke plannen: ik keek schaatsen op tv en om 5 uur startte het eerbetoon aan Sven Kramer en Ireen Wüst en dat moest ik natuurlijk ff kijken. Omdat ik al jaren geniet van hun schaatsprestaties (ik ga ze oprecht missen in het schaatsen), maar natuurlijk ook omdat Jan er bij was. Vet nice!

En daarna was het tijd voor een Harry Potter Night @ home. Wat echt gewelllldig was. Ik keek film 5 en 6 en Teddy vond het ook bijzonder gezellig dat we lekker met z’n twee thuis waren. Man, wat heeft deze kat zich uitgesloofd. Likjes aan m’n neus, verleidelijk liggen zodat ik z’n buikje kan aaien, achter m’n hoofd zitten, op me zitten; hij vroeg continu om aandacht en het was het gezelligste op aarde.

Zondag: planten verpotten
Op zondag werd ik lekker uitgeslapen wakker. Zo’n nachtje alleen in een tweepersoonsbed is toch ook wel echt de hemel op aarde.

Vandaag had ik wederom weinig op de planning. Het was best wel lekker weer, dus ik besloot eens even alle binnenplanten te verpotten. Sommige stonden er vrij ongelukkig bij en ik had het vermoeden dat er wat grotere potten nodig waren… Let’s go!

Tijdens m’n plantverpotsessie ruimde ik meteen even het dakterras op en vond ik een super roestige gietijzeren pan, in de buitenkeuken. Zo een die je eigenlijk niet buiten moet laten staan, maar daar toch al zeker een jaar stond. Oeps! Maar… hij schijnt nog te redden te zijn met azijn, een staalborstel, geduld, olie en wellicht cola. Ik ben benieuwd. Helemaal zin om dit aan te pakken, dus ik hou jullie op de hoogte :D.

Ondertussen lag Teddy lekker binnen te chillen op een hele knappe plek:

Wat een eindbaas.

Aan het einde van de middag kwam Jan weer thuis van z’n weekendje en zijn we meteen even naar het strand gereden. Eindelijk! Ik had het best wel gemist de afgelopen week, omdat Jan steeds de auto mee had. Nu kan ik ook prima met de trein of de fiets naar het strand, maar je meid is fan van dr auto dus dat voelde op de een of andere manier als heel veel moeite en kwam er dus niet van. Maar nu wel! We zijn even naar parnassia gereden voor een frisse neus en ik moest wat campagnefoto’s maken voor een samenwerking. Die komen volgende week online en er zit een hele leuke verrassing op de foto’s :D.

Nog steeds erg verliefd op het design van de Ford Puma.

‘s Avonds borrelden we nog even bij vrienden voor de verjaardag van Joep (zoontje van vrienden) en daarna kropen we lekker samen op de bank met Heel Holland Bakt. Op zondag. Want i love zondagavonden met HHB.

Maandag: de eerste beelden van de dakopbouw
Op maandag stonden we alweer vroeg op. We moesten even wat documenten doornemen voor de hypotheek, voordat we aan het werk gingen. Saaie en taaie klus, maar dat hoort helaas ook bij een grote verbouwing.

En daarna stapten we in de auto naar West Friesland voor een bezoekje aan de partij die onze dakopbouw verzorgt. Ze maken de dakopbouw prefab, dus helemaal klaar en in onderdelen in een grote loods, zodat het plaatsen bij ons in een dag gedaan is. Ze hoeven de dakopbouw dan alleen nog af te timmeren en af te werken als ze bij ons zijn en dat duurt maar 2 weken. VET chill.

Dit was voor het eerst dat we de nieuwe verdieping van ons huis konden zien, dus we hadden er allebei heel veel zin in. KIJK:

Je kijkt hier naar de zijwand (liggend), de achterwand van de 2e verdieping (die grijze) en de achtergevel van de 1e verdieping. Zooo chill dat dit volgende week op ons huis wordt geplaatst, waardoor het weer dicht is. Echt insane veel zin in :D. EN het was echt heel leuk om even rond te mogen kijken bij Zichtbouw. Yay!

Eenmaal thuis ben ik aan het werk gegaan. Ik had best wel een drukke dag met veel regeldingen; van materiaal aanleveren voor een video, tot planningen maken, een preview voor een campagne aanleveren, materiaal kiezen voor een samenwerking, statistieken aanleveren en een meeting met Santa Maria.

Daarnaast moest er veel voor het huis geregeld worden, dus dat maakte de middag best druk.

‘s Avonds was het tijd om te sporten en hoewel ik er de hele dag al zin in had – wie is deze meid?? -, ging het echtttt van geen meter. Ik heb dat vaak als ik ongesteld moet worden, dat m’n lijf gewoon echt niet wil sporten. Vet ruk, want ik had echt zin om ff m’n best te doen. Maar goed; it is what it is.

Na het sporten sjeeste ik nog ff langs de supermarkt waar ik vet irritant werd aangesproken door een dronken man die net te dicht bij staat (bah) en daarna was ik getuige van heftige vrouwenintimidatie in een steeg bij het Raaks. Wat echt stom was en helemaal ruk en gelukkig was er een jongen die ingreep. Maar echt een irritante plek om ‘s avonds te zijn als vrouw. Wat echt totale idioterie is natuurlijk. Bah.

Anyway; ik ging naar de supermarkt om boodschappen te doen voor… hotdogs! Jan voelde zich vandaag echt vet ruk, dus ik wilde even iets lekkers voor ‘m maken. Dus hotdogs op maandag, YAY!

Inmiddels is het dinsdagochtend en heb ik een fijne dag! Ik heb geen deadlines, maar wel een leuke to do lijst met echt dingen waar ik zin in heb. Bovendien heb ik rond lunchtijd tijd voor een wandeling én is het lekker weer, dus dat is top. Ik voel me wel energiek en merk ook dat ik zin heb om vanavond lekker te koken, dus dat is altijd een teken dat het goed met me gaat. Yay!

De komende dagen zijn niet super druk en daar heb ik wel zin in. Ik praat je er vrijdag over bij. Thanks voor het lezen!!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *