Kant & klaar #40: Twee soorten quiches van Lidl (chef select)

Door Elske – Joeh! Laatst had ik zin in quiche, maar ik was vet laat klaar met werk. En hoewel ik quiche makkelijk vind om te maken, moet je wel geduld hebben. Ik had nog meer dingen te doen die avond, dus koos ik voor kant-en-klare quiches van Lidl. Één voor mij en één voor mijn vriend. We besloten te delen, want dan kan je beide varianten proeven. Benieuwd naar de smaak? Let’s quiche!

Het assortiment
Qua quiches heeft Lidl een aantal soorten in het vers-schap. Ze liggen bij de verse pasta’s, pizza’s, e.d. Ik koos voor de smaken geitenkaas & spinazie en zalm & broccoli. Die klonken me wel lekker in de oren. De andere waren wat meer standaard: een quiche lorraine  en een prei-spek variant. Op het moment van kopen was ik €2,99 per quiche kwijt, maar ik weet dat ze geregeld in de aanbieding zijn. Zie de foto hieronder 😉

Ik zou zweren dat ik een foto maakte van de voorkant. Maar ben hem echt kwijt. Nouja, zie hier voor uw beeldvorming
Ik zou zweren dat ik een foto maakte van de voorkant. Maar ben hem echt kwijt. Nouja, zie hier voor uw beeldvorming.. (Bron)

De bereiding
Je verwarmt je oven voor op 200 graden en bakt de quiches dan in 20 a 25 minuten af. Check sowieso even na die 20 minuten. Mijn oven gaat vaak hard en niemand wil een verfikte quiche. Zeker niet als je honger hebt..

De smaak
Anders dan bijvoorbeeld de quiches van de AH (die ik overigens HIER al eens testte en goed heb gekeurd) is het deeg van deze Lidl quiches gemaakt van bladerdeeg i.p.v. stevig hartige taart deeg. Ik vind beide lekker; het is maar waar je meer zin in hebt.

Soms heb ik het idee dat een quiche van bladerdeeg vettiger is dan wanneer je hem van hartige taart deeg maakt, maar daar hebben deze quiches van de Lidl geen last van. Lekker knapperig, maar toch luchtig.  Ook voelde deze buitenkant steviger dan die van de appie. Chill!

kant&klaar40_quiches_2
Geitenkaas; check!

Goed, dan nu verder met de smaak van de geitenkaas – spinazie quiche. Hier is niet te zuinig gedaan met de geitenkaas: daar liggen dikke plakken van op, die proef je goed dus. Prima!

Ook met de broccoli-zalm variant is niets mis.  Er hadden misschien wat grotere stukken zalm in gemogen, maar je proeft de zalm wel overduidelijk. Ik vind dat lekker, maar als je geen vis-liefhebber bent zal ik je deze quiche niet aanraden. Hij ruikt er namelijk behoorlijk  sterk naar. Waarschijnlijk koop je deze variant quiche dan niet, maar just saying  😉

Al met al vind ik deze quiches een aanrader. Ze zijn niet mega bijzonder en vrij standaard in smaak combinaties, maar ze smaken prima. Zeker gezien de prijs: voor €2,99 heb je een lekkere quiche en een goed gevulde maag!

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Kant & klaar #40: Twee soorten quiches van Lidl (chef select)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *