Traybake met vegetarische worst, pompoen, broccoli en kool

Door Elske- Hoi! Ik zag laatst veel recepten voor traybakes op internet voorbij komen. Dat zijn van die bakplaten die je vol met ingrediënten in de oven schuift en vervolgens niets meer hoeft te doen. En met name dat laatste sprak mij wel aan!

Ik had nog een bratworst van de Vegetarische Slager liggen (je weet wel; die naar frikandel smaakt à la dit recept van Leo) en besloot zelf dat hier ook best een traybake van te maken viel. Benieuwd of dat ook echt zo was? Lees dan mee! Wees gewaarschuwd: dit recept slaat echt nergens op; het is echt belachelijk makkelijk.

Nodig voor één persoon: halve zak Hollandse wokgroente * – vegetarische bradworst van de vega slager – pompoen hummus – witte kool salade ** – gerookte paprikapoeder (zoet)

*dit was een nieuwe variant wokgroente bij de appie met o.a. pompoen en broccoli
** ik ben fan van de koolsalade van Bieze

Nou, hier komt het ‘recept’ dan voor u dames en heren. Je doet alles in een ovenschaal met goed wat olijfolie, peper & zout en een mespuntje zoete, gerookte paprikapoeder. Zet deze ovenschaal in de oven op 180 graden voor 30 minuten. Check even of je pompoen en broccoli beetgaar zijn door er met een vork in te prikken. Kan je er goed doorheen prikken? Dan is het goed gaar!

Schep dit vervolgens over in een diep bord en serveer met de witte kool salade en de pompoen hummus. Vergeet met name die laatste niet. Smaakt top bij de bradwurst.

try-bake_vega_1

Toegegeven: op voorhand wist ik niet of dit recept ook maar ergens naar zou smaken. Ik weet dat die braadworst fantastisch is, maar ook in een traybake? Conclusie: Ja en Nee. Waarom? Omdat ik de smaken afzonderlijk van elkaar erg lekker vond: de worst met de pompoenhummus en de rode kool uit de roerbakmix, en de witte kool salade combineren echt vet geweldig samen. Echt, love it! Maar de rest.. mwoah; niet geweldig, ook niet heel slecht. De combi broccoli en witte kool sloeg natuurlijk nergens op, dat gaan we niet weer doen. Wel gaan we de volgende keer iets met kool, worst en pompoen maken. Lijkt me beter!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

5 reacties op “Traybake met vegetarische worst, pompoen, broccoli en kool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *