Vegetarische frikandel speciaal met friet

Ooooh jongens! Ik heb zo’n tof recept voor jullie. Afgelopen zaterdag heb ik vegetarische frikandellen gegeten en het is echt beste (vegetarische voedsel) op aarde. Ik ben echt zó enthousiast!

Vriendin Layla tipte mij de Bratwurst van de Vegetarische Slager (gewoon verkrijgbaar bij AH) en raadde ‘m aan omdat hij zou smaken naar frikandellen. Nou, dat móest ik als intense frikandellenlover natuurlijk zelf proberen. En jemig: wat fantastisch. Ik vind het in mijn -mischien-moet-ik-iets-minder-vlees-eten-toestand echt zo tof dat er gewoon een goede vega variant van een frikandel is. Ook al is het compleet onbedoeld, want het zou dus een Bratwurst moeten zijn. Maar nee hoor: frikandel. Echt: dit wil je.

En laat het vandaag nou Meat free Monday zijn. Top begin van je week dit. Woehoe!

Nodig voor één persoon: 2 Bratwursten van de Vegetarische Slager – 1 ui – curry (#teamcurry) – mayonaise – frietjes – appelmoes

Je eet in je eentje twee Bratwursten, want ik kan je nu al vertellen dat je aan één niet genoeg hebt. De worsten bak je in een pan met een beetje olie aan alle kanten bruin. Dit duurt een minuut of 10. In de tussentijd bakte ik frietjes in m’n Airfryer, omdat dat geweldig is en geen olie kost en je huis dus niet intens stinkt en het super snel klaar is. Overigens had ik dit keer de verse frietjes van Celavita uit het koelversschap, maar ik vond er echt totaal geen smaak aan zitten. En volgens de verpakking moesten ze 17-19 minuten in de Airfryer, maar na 10 minuten waren ze absoluut al klaar. Vreemd.

Maar terug naar het frikandellensucces. YES: wat fijn. Je bakt ze dus warm en een beetje knapperig en dan snijd je ze open en vul je ze -zoals het hoort- met curry, mayo en uitjes. En dan smaakt het al helemaal naar een frikandel speciaal. Maar dan vega.

Wil iemand dit alsjeblieft een echte vleeseter voorzetten zonder er iets over te zeggen? Ik ben echt benieuwd of zo iemand het dan door heeft. Echt: DOE DIT. En laat hieronder weten hoe het ging. Maar laat de worstjes niet ongebakken zien, want ze zien er super onaantrekkelijk uit. Goed. Ik ben enthousiast. En het is maandagochtend en ik wil er nu alweer vijf. Of zes.

PROBEER DIT!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…


14 reacties

Gerard -

In Keuringsdienst van Waarde werd door een frikandelen fabrikant vertelt dat het gebruikte vlees smaakloos is en een frikandel dus overal van kan worden gemaakt. Ik dacht toen: waarom zijn er nog geen vegetarische frikandelen. Kan spot goedkoop, behalve bij de veel te dure Vegetarische Slager.

Chérie -

Dit ga ik zeker proberen bij m’n vriend, lijkt mij in ieder geval heel lekker! #teamcurry

Nikki -

Jaaa hooooi wie eet frikandellen nou met ketchup?! Dat is echt te vies! #teamcurry

Irene -

Jaaa vandaag gehad en ik ben fan!! Balen dat ik er maar eentje had haha.
Ik wil ze deze week weer!!

Philip -

Ik ben dus niet de enige die deze van moment 1 naar frikandel vond smaken. Wat een aangename verrassing was.

A bite of cravings -

Had nooit verwacht dat je dit zelfs kan eten als vegetariër hihi. Wat een leuk idee zeg! X

Anne -

Ik eet al eeuwen geen vlees meer, maar als ik een dikke kater heb heb ik soms enorm trek in een frikandel speciaal (of Big Mac, dus die moet de volgende vega hit worden) dus dit ga ik snel proberen!!

Anne -

Mannnn. Heb dit meteen geprobeerd en ben ook, als ultieme vleesliefhebber, helemaal om !

leonie -

Jaaaa wat cool! Hij is echt top hè 😀

Lotte -

Ik vind dit dus precíés naar worstenbroodjes smaken en dus vet lekker, maar frikandel proef ik hier echt niet in!

Irene -

Bedankt voor de tip! Echt wel dat ik dit deze week ga maken haha.
Zelf eet ik vega en mijn vriend is flexitarisch. Ik ben echter nooit vega geworden omdat ik vlees niet lekker zou vinden, ben er dol op haha.
De Vegetarische slager is vaak erg duur. Dat is dan ook de reden dat ik maar zelden iets van dit merk probeer. Helemaal bij “nieuwe” dingen die ik nog niet ken, ben ik bang dat het tegenvalt en daar is het te prijzig voor.
Dusss.. thanx voor testen haha !
De frikadelbroodjes uit de diepvries van dit merk, zijn overigens ook echt lekker.

leonie -

Oeeeh die moet ik ook proberen!

Janice -

Mijn papa en ik gaan het vanavond proberen bij mijn vriend die altijd zegt dat de meeste vegetarische dingen niet te vreten zijn! Ik geef je later een update!

leonie -

Aaah ik ben zo benieuwd! Niets zeggen he, van te voren 😉

Reageer ook