Leonie’s week 13: van terrasweer tot televisie maken, hotpod yoga, een eigen kantoor en foodpost van Ben & Jerry’s

Goedemorgen leuke mensen! Het is maandagochtend en dus de hoogste tijd om terug te kijken op mijn afgelopen week. En dat was me er eentje hoor. Van Grote Levensveranderende Dingen tot televisie maken, borrelen met vrienden en een kantoorpand aan de Keizersgracht. En méér! Hoe zeg je dat ook alweer? Het was mij m’n weekje wel? Well, it was. Ik ga je gauw bijpraten.

Maandag: heel veel werken en een beetje fantastischheid
Maandag was een heerlijke dag; ik moest veel werk verrichten omdat ik net een week op vakantie was geweest én de volgende dag een belangrijke afspraak had staan, maar tegelijkertijd had ik ‘s middags een paar uur geblokt voor Hele Leuke Privézaken (waar je later meer over leest).

15
Een goed begin is het halve werk maar een goed begin is maar de….

Dinsdag: toffe afspraak en terassen met Willy & co
Dinsdagochtend had ik om 11 uur een belangrijke en TOFFE afspraak. Het is compleet ellendig dat ik er nu nog geheimzinnig over moet doen, maar hier vertel ik je binnenkort meer over. En het is echt leuk 😀 WOEHOE!

17

Na de afspraak moest ik nog even keihard werken, want ik had ‘s middags met Willy op ‘t terras afgesproken, omdat het vet zonnig was en knetterwarm. Mjam!

Datemiddag met Willy werd datemiddag met Lianne, Laura, Willy & friends en het was top. Heerlijk bij Radijs in het zonnetje, met alcoholvrij bier (voor mij) en hapjes. Waaronder een gegrilde artisjok. Maar dat was niet echt een aanrader. De garnalenkroketjes trouwens wel.

19
Deze noem ik: terrasweer

‘s Avonds wilde ik naar Bodybalance (#iederedinsdag) en mijn schoonmaker ging ‘s avonds bij me aan de slag, dus ik mocht tussen 6 en 9 niet thuis zijn, dus ik móest ook wel sporten. En dat was genoeg stok achter de deur om geen wijn te drinken in het zonnetje op het terras. En alcohol vrij bier is awesome. Of in ieder geval: minder alcohol drinken is awesome.

Laura besloot wegens Gebrek Aan Avondplannen mee te gaan naar Bodybalance ‘s avonds en vooraf aten we nog heel even een verrukkelijk hapje bij haar thuis. En toen Bodybalance. En toen hadden we een biertje verdiend; bij Brouwerij Troost in het Westerpark.

IMG_3874
Honingblond en flammkuchen; het eten is bij Brouwerij Troost ook echt top

Woensdag: van Oostenrijk tot de Keizersgracht en PSD-ellende
Woensdagochtend had ik een event van het toeristenbureau van Oostenrijk op Grote Hoogte in de ADAM toren. Samen met andere bloggers luisterde ik naar presentaties van o.a. Redbull en CherryLab over de reisbusiness (met de focus op Oostenrijk). Super interessant en inspirerend. En daarna sprak ik met een aantal Oostenrijkers over verschillende gebieden in Oostenrijk en wat voor mij (en jullie) interessant zou zijn om content over te maken. Zo komen persreisjes soms tot stand; ik word ergens uitgenodigd en maak dan de afweging of dat past bij mijn doelgroep (jullie). Wie weet wat hier nog uit zal komen!

7
Lekker uitzicht over Amsterdam
1
Heel hard lachen met De Groene Meisjes over spectaculaire VR-situaties tijdens het Oostenrijk event

Helaas moest ik halverwege de 5 gangen lunch weg naar mijn volgende afspraak. Op Keizersgracht 121 ging ik namelijk een kantoorpand bekijken! WAAAH!

10
En dit is nog maar het trapgat…

Ik ben inderdaad op zoek naar een kantoortje om te gaan werken, omdat ik in deze leukste baan van de wereld, toch wel collega’s om me heen mis (en iedere vrijdag vol verlangen naar jullie #vrijmibo’s op Instastories aan het kijken ben). Dus: tijd voor gezelligheid!

Op de Keizersgracht mocht ik een prach-tig pand bekijken, waar ik voor een prikkie een ruimte kon delen met nog 4 andere ZZP’ers. Eigenlijk klonk alles fantastisch (Keizersgracht! Super mooi pand! Met enorme tuin! Gezellige mensen! Weinig huur!), maar toch twijfelde ik. En bij twijfel moet je het niet doen. En dus heb ik toch besloten om verder te kijken. Mocht je dus nog een gezellige plek in Amsterdam kennen -waar niet alleen maar vrouwen werken- met een goeie #vrijmibo, dan hoor ik het graag! 😀

Woensdagavond had ik een toffe afspraak staan met een friend-to-be, maar ik voelde me echt compleet belabberd. Ik had sinds deze week weer goed last van mijn PDS en dat betekent: MOE. En meer ellende, die ik je graag bespaar. Het was even tijd voor een avondje op de bank en dat was dus precies wat ik ging doen.

6
Eén van de leukste dingen aan deze week: er is een nieuwe variant Cracotte en hij is ge-wel-dig lekker. Hoewel ik wel uiterst teleurgesteld ben in het gekookte ei op de verpakking (#nachtmerrie), maar verder is dit TOP.

Donderdag: live televisie maken met YouTubers
Donderdagochtend begon ik vol enthousiasme aan m’n dag. Ik nam een video op voor m’n YouTube-kanaal, schreef blogs en beantwoordde wat mails. Maar tussen de middag stortte ik weer in en ging ik lekker naar bed. Ik was zó moe.

16
Tostivideooooopnemen
IMG_3980
Best wel lekker lunchen: brood met carpaccio, parmezaan, pistache en rucola. Omdat een boterham met kaas overrated is.
4
Zwerfpoes chillt ‘m ook in de tuin. Op mijn H&M bestelling.

Na een powernap van twee uur (oeps) moest ik me ‘s middags haasten om op tijd aan de andere kant van Amsterdam te komen, voor de opnames van #FIRST.

#FIRST is een televisieprogramma van YouTubers op Ziggo kanaal 13. Het is iedere ma t/m do live te zien tussen 17.00 en 17.30 en ik was er dus afgelopen donderdag te gast. Wat we gingen doen, wist ik van te voren niet. Maar het leek me top. En dat was het!

IMG_3945
Gezellig in de studio van #FIRST

Van blind smerige dingen proeven en een liefdesbrief van een fan tot het presenteren van mijn eigen kookshow op televisie. Je kunt de uitzending van #FIRST hier terugkijken!

Op de weg naar huis werd Amsterdam getrakteerd op een heerlijke zonsondergang en ik besloot er even van te genieten door een flinke omweg te fietsen…

IMG_3964
Hallo Vondelpark: je ruikt naar lente <3
14
De magere brug met vijfhonderd filters

Vrijdag: van Hot Yoga tot samenwerken met oud studiegenoten
Vrijdagochtend was het hoog tijd voor activiteit #3 in het Nieuwe Mensen Leren Kennen Door Random Sporten In Amsterdam Uit Te Proberen Project van Laura en mij. We gingen vanochtend naar een lesje Hotpod Yoga in Club Lite in Amsterdam West.

Ik was van te voren knetter zenuwachtig, omdat ik bang was voor Club Lite (dit is zo’n locatie waar men knuffelfeesten houdt op blote voeten en hoewel ik niet echt iets tegen knuffelen heb, heb ik dat wel als het met vreemde mensen is. Op blote voeten.), maar ook omdat ik in de illusie leefde had dat je van Hot Yoga flauwvalt. Want hitte en inspanning en op z’n kop = flauwvallen. Goed, daar gaan we!

IMG_3967
Les 3 in ons Sportproject om zoveel mogelijk sporten in Amsterdam (gratis) uit te proberen. Na Floating Fit en Kickboxen gaan we vandaag Hotpod Yoga doen.

Maar niets van dit alles. Oké, ik had moeite om m’n lach in te houden toen ik van de Yogalerares de les aan iemand of iets moest opdragen en me daar op moest focussen met m’n ademhaling (HOEDAN), maar verder vond ik het een lekker lesje. En ik viel niet flauw. Winning!

Hotpod Yoga is trouwens een variant van yoga in een grote tent waar je met een man of 20 keihard staat te zweten in allerlei onmogelijke houdingen. Op blote voeten. Met de verwarming op heel hoog.

Voor herhaling vatbaar? Ik twijfel nog even. Niet per se op deze locatie, maar ik wil het best nog eens proberen bij bijvoorbeeld Absolut Yoga (omdat Claartje het daar altijd over heeft).

Tussen de middag cancelde ik m’n lunchafspraak omdat ik een advertorial moest maken en dat was a w e s o m e. Niet dat cancelen, maar wel de advertorial. Ik denk dat hij volgende week al online komt en ik heb er zin in, want de foto’s zijn best wel tof geworden <3. Love my job!

8
Lunchtime baby! Brood met brie, walnoten en honing uit de oven, met een beetje rucola.

Om 4 uur had ik afgesproken met studievriend Lars, die tegenwoordig een bedrijfje heeft in Digitale Dingen en mij wellicht kan helpen met een project voor GWESSE. Vét leuk dat we naast vrienden dan ook zakelijke shizzle met elkaar gaan doen en ik vind het tof hoe je dit soort projecten dan kan oppakken met vrienden van school. Nice!

Later die avond sloot ook schoolvriend Rick aan en dronken we speciaalbiertjes bij Troost. Topavond!

3
Uitzonderlijk lekker borrelen bij Brouwerij Troost. Niet alleen alle biertjes zijn lekker, ook de hapjes zijn hier to die for. Vooral de frikandellen en flammkuchen zijn goed. En de burgers. En de wraps!!
IMG_4029
Friend Rick nam nog een verlaat verjaardagscadeautje voor me mee; deze thee die je van blemen zet. Hoe tof?!

Zaterdag: pedicure en vegetarische frikandellen
Mijn zaterdag begon ultra chill bij de pedicure. Hoewel; het was een medische pedicure, maar ik zal je de details daarvan besparen. Het eindigde in ieder geval met nagellak en dat is tof, want m’n voeten zien er weer fatsoenlijk uit. Voor zo ver voeten er überhaupt ooit fatsoenlijk uitzien (lees: nooit).

2
Speciaal voor jullie een foto zonder voeten.

Daarna ging ik de stad in om wat spullen te ruilen en ‘s middags fietste ik nog even langs de Keizersgracht om definitief de knoop door te hakken dat ik ‘t kantoor niet zou nemen.

M’n lunch haalde ik bij de Foodhallen (le big fish) en ik wilde nog even langs de Vegetarische Slager op de Rozengracht fietsen, maar die bleek permanent gesloten. Heb ik weer.

18
Ik lunchte de Crispy Soft Shell Crab bun van de achtergrond, maar wilde natuurlijk eigenlijk de oesters en appte op het moment van deze foto een zeker iemand om een oesterdiner te regelen. met champagne. Want we hebben binnenkort dingen te vieren.

Bij appie scoorde ik dan evengoed m’n vegetarische braadworst (die volgens vriendin Layla naar frikandel smaakt, dus dat moest ik proberen) en de rest van de dag kwam ik m’n huis niet meer uit. Wat zeg ik; ik kwam de bank niet meer af. Het was zelfs zo erg dat ik om kwart voor 10 naar bed ging. Man, wat is PDS vermoeiend. En het feit dat ik biertjes had gedronken de vorige avond, hielp inderdaad ook niet echt mee.

Zondag: veel te druk met leuke en drukke dingen
Ik begon mijn dag heerlijk; ik werd om 8 uur wakker in het zonnetje en keek ‘s ochtends twee films. Kan gewoon.

5
Mijn net gelakte teennagels matchen met de vloer bij Bodybalance.

Daarna ging ik naar Bodybalance, waar ik bijzonder weinig zin in had, maar tóch een verrassende workout neerzette. En daarna had ik een Marktplaats-afspraak waarbij iemand twee paar UGG’s van me over kocht, omdat ik die toch niet echt meer ga (lees: durf te) dragen.

IMG_4038
Opgeruimd staat netjes!

‘s Middags werkte ik een uurtje, ruimde ik m’n huis op en pakte ik de pakketjes van deze week uit en daarna ging ik met Clarabella en Emma alcoholvrij borrelen bij Café Zurich. We hadden Belangrijke Dingen Om Bij Te Kletsen en het was fijn <3

11
Blondes have more fun!
9
Super tof pakket van Sabine van Ohmyfoodness.nl, met haar nieuwe kookboek: Reishonger.
verkade
Deze week ontving ik van Verkade een pakket om zelf chocolade te smelten om er een soort paastaart van te knutselen. Best wel hilarisch. Overigens zijn die balletjes op rechts teringlekker.
bj
Van Ben & Jerry’s ontving ik deze week de drie nieuwe smaken ijs en ik kan oprecht zeggen dat ik niet meer weet waar de derde is. Haha! De nieuwe smaken zijn: Salted Caramel Brownie (vanille ijs, gezouten karamel swirl, brownies, choco chunks en een spoonable topping), Chocolate Caramel Cookie Dough (chocolade ijs, karamel swirl, cookie dough, choco chunks en een spoonable topping) en Strawberry Swirled (romig ijs, aardbeien en marshmallow swirl, zandkoekjes, witte choco chunks en een spoonable topping). En ik moet toegeven dat ik ze een klein beetje vind tegenvallen. In die laatste heb ik geen zandkoekje gevonden en ook de cookie dough was in mijn Chocolate Caramel enigszins zoek. En ik vind die spoonable topping nergens op slaan. Maar misschien moet je het zelf uitproberen om ook een oordeel te vellen ;-).
eko
Van Ekoplaza ontving ik een pakket om suikervrij eten te promoten; zoals je ziet is het assortiment van suikervrije producten bij Ekoplaza enorm! Van soep uit pot tot maiswafels, tot linzenpasta, Thaise curry en tomatenketchup.

Dáárna ging ik koken voor vriendin Amber, met wie ik belangrijke zakelijke dingen moest bespreken. En toen was het tijd voor Boer Zoekt Vrouw. En Zondag met Lubach. En Floortje naar het einde van de wereld (WAT OPEENS NIET MEER OP TV WAS). En Homeland.

IMG_4034
Zakelijke bespreking met Ben & Jerry’s. Want: waarom niet.
12
Als ik ga koken voor een vriendin, maar m’n eten wel even op de foto wil zetten.

Wat een zondag!

Inmiddels is het maandagochtend en ik heb vandaag het stomste ooit op de planning: administratie.

Maar verder wordt deze week TOP! Zo ga ik hopelijk dinsdag een heel mooi nieuw leren jasje scoren in een sample sale en vlieg ik woensdag met Marte en Corendon naar IBIZA! T/m zaterdag hangen we daar in de poolbar en zondag ga ik dan naar Groningen om weer even met m’n favoriete mensje op aarde te knuffelen. Yay! Zin in deze week. Waar verheug jij je het meeste op de aankomende week? (En als je hieronder niet reageert, bedenk het dan even voor jezelf; dat is vet leuk).

Groetjes!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 25.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 11.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a…

20 reacties op “Leonie’s week 13: van terrasweer tot televisie maken, hotpod yoga, een eigen kantoor en foodpost van Ben & Jerry’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *