Geitenkaas salade met linzen, gegrilde peer & courgette, spinazie en rode biet

Door Elske – In een poging gezond te doen (en in een vlaag van verstandsverbijstering) nam ik laatst een zak groentechips mee naar huis. Ja, natuurlijk weet ik heus wel dat groentechips net zo ‘ongezond’ is als gewone chips, maar er zat 35% korting op en ik ben gevoelig voor aanbiedingen. Dus deze zak geen mee naar huis om te proberen. En wat denk je? Ik vond het niet te eten, duh. Er wordt nog maar weer eens bevestigd dat voor je chips geen vervangers, andere varianten of, nog verschrikkelijker, de light versie moet kopen. Nee, hou chips maar gewoon bij normale paprika-, naturel- of ribbelchips. Prima voor mij.

Naast dat ik dus blijkbaar niet van de groentechips ben, ben ik ook niet van het weggooien en dus at ik braaf de halve zak chips leeg. Met een potje truffelmayo on the side. De andere helft van de zak, waar met name nog de bietenchipjes in zaten, want minst favoriet, bleef over. Wat hiermee te doen? Ik besloot de chips als ‘croutons’ voor een salade te gebruiken. En wat past er nu goed bij biet? Geitenkaas! Geitenkaas salade it is dus. Benieuwd of dat wat geworden is? Lees mee!

Ingrediënten voor 1 persoon: 2 grote handen verse bladspinazie – 3 a 4 schijfjes zachte geitenkaas naturel – half blikje linzen – 7 cm courgette – 1 tomaat – groente chips * – halve peer – honing – olijfolie – peper & zout
*ik had biologische groente chips van de appie en gebruikte alleen de rode bieten hieruit. Misschien is het wat overdreven om zo’n hele zak te halen voor alleen de rode biet. Misschien zijn er ergens  gedroogde rode bieten te verkrijgen? Of geef de rest van de zak gewoon aan iemand die wel fan is van groentechips 😉

Het fijne aan dit recept? Het is super easy, maar ziet er toch heel fancy uit met die chips-croutons. In een kleinere portie misschien wel een leuk kerstrecept idee ;). Nougoed, aan de slag!

Je hoeft in feite alleen de courgette en de peer te grillen. Dit doe je door de courgette in ronde plakjes te snijd en de peer in partjes (je hoeft hem niet te schillen). Grill ze stuk voor stuk onder je grillijzer of in je grillpan voor zo’n 5 minuten.

geitenkaassalade_peer_biet_2

Doe de spinazie in een diep bord, snijd de tomaat en verdeel deze over de spinazie, samen met de gegrilde courgette en peer. Bestrooi met wat olijfolie, peper & zout. Giet het blikje linzen af en gebruik de helft voor de salade. Verbrokkel de schijfjes geitenkaas en top daar de salade mee af. Maak het feest af met wat honing en natuurlijk de (deels verkruimelde) rode bieten chips. Smakelijk!

Nou, dit was me een portie onverwachts lekker. Heb ik toch nog een goed eindstation gevonden voor deze rode bietenchips. Samen met de honing geeft dit echt een lekker zoetje aan het pit en romige van de geitenkaas. De linzen geven vulling.. ik zeg 4-sterren-lekker!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *