Pastinaak uit de oven met pesto, spinazie en mozzarella

Hoi allemaal! Weet je nog wat ik zo ontzettend fan ben van pompoen uit de oven met pesto, burrata en spinazie? Omdat ik een foodblog heb en niet iedere week hetzelfde kan eten, vond ik dat ik eens een variant op dat recept moest verzinnen. En toevallig had ik mega veel zin in pastinaak. En dus bedacht ik: pastinaak uit de oven, met een pesto van pistachenootjes en dan burrata en spinazie erbij. Alleen de burrata was op, dus werd het mozzarella en ik verklap nu alvast dat ik dat geen succes vond. Of de rest van de maal wel te hachelen was? Dat lees je straks!

Nodig voor 1 persoon: 3 pastinaken – 1/2 bol buffelmozzarella – handje spinazie – 50gr pistachenootjes (zonder schil) – paar blaadjes basilicum – parmezaanse kaas – olijfolie

Snijd de pastinaken in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olie. Dit zet je 30 minuten in de oven op 220C. Het is klaar als de pastinaak een beeeeeetje goudbruin gaat kleuren.

Maak in de tussentijd zelf pistache-pesto door de pistachenoten, parmezaanse kaas, olijfolie en een paar blaadjes basilicum op gevoel met elkaar te mengen. Dit kan door alles fijn te hakken, met een staafmixer of met mijn nieuwe apparaat van Philips die alle zooi zelf hakt en het is echt De Hemel. (#gottaloveaboyfriendthatworksatphilipshq).

Als de pastinaak klaar is bouw je je bord op; begin met een laag spinazie, daarop pastinaak, daarop stukjes mozzarella en daarop pistache pesto. Top eventueel af met wat peper en zout. Klaar!

asti

Is dit nou een volwaardig maal? Mwah. Ik vond het qua smaak wat vlak en het haalde het echt heelmaal niet bij mijn favoriete pompoen uit de oven. Ook vond ik het meer een bijgerecht dan echt een hoofdgerecht (maar dat geldt voor die pompoen ook). Al met al heb ik prima gegeten en vond ik het echt best lekker (op die mozzarella na, dat had echt burrata moeten zijn), maar ik geloof niet dat ik het nog een keer ga klaarmaken.

Ben benieuwd wat ij er van denkt. Laat je het weten?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *