Glutenvrije pizza met avocado, asperges, mozzarella en basilicum

Nou jongens; meer hipster dan dit wordt het niet. Ik maakte gister een glutenvrije avocadopizza en kwam in de hemel. Waarom glutenvrij? Omdat de glutenvrije wraps van Schar (#nospon) verpakt worden per twee én heel geschikt zijn als pizzabodem. En het is gewoon handig dat je dan maar twee wraps hebt in plaats van een heel pak dat je open moet maken en de wraps vervolgens nog een week keihard liggen te worden in je koelkast.

Nodig voor één persoon: 2 glutenvrije wraps van Schar (sowieso verkrijgbaar bij AH) – 1 klein blikje tomatenpuree – 1 avocado – stuk of 16 groene aspergetips – 1 bol mozzarella – twee handjes alfalfa – beetje verse basilicum – scheutje olijfolie

Smeer de wraps in met tomatenpuree. Verdeel daar in plakjes gesneden avocado over en groene aspergetips. Verdeel daar in stukjes gescheurde mozzarella over en top af met verse basilicum, peper, zout en een scheutje olijfolie. Zet de wraps 15-20 minuten op 180C in de oven en ze zijn klaar. Let even op dat de tomatenpuree niet zwart wordt en dat de mozzarella mooi bruin kleurt; dan is het klaar. Doe er als laatste een pluk alfalfa op (dit was ik vergeten voor de foto) en dan is ‘ie écht klaar.

Eet smakelijk!

Ik vond het eeeecht super lekker. Ik heb twee wraps gegeten als lunch, maar het is echt wel een volwaardig avondmaal. Very nice! Ben benieuwd wat jullie er van vinden! Laat je het weten via #gewoonwateenstudentjesavondseet?

Oh en ik wil graag afsluiten met een oproepje aan Schar: mijn god, maak die wraps goedkoper. Waarom in vredesnaam zijn ze zo duur?!

LATEN WE CONTACT HOUDEN
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 11.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

2 reacties op “Glutenvrije pizza met avocado, asperges, mozzarella en basilicum

  • Als je overgebleven wraps luchtdicht verpakt (hoeft niet in de koelkast) blijven ze zacht en kun je nog wel een week eten. Maar ook bedankt voor de tip van de Schar-wraps!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *