Karnemelk pannenkoeken met vanille en stroop

Goedemorgen! Dit weekend had ik intens veel zin in pannenkoeken, maar ik had niet alle standaard ingrediënten in huis; in plaats van melk had ik alleen karnemelk… Zou dat werken? Ik probeerde het uit en het was echt een briljant succes. Super luchtige, dikke pannenkoeken. En helemaal niet zuur van smaak. Klaar voor?

Nodig voor twee personen: 150 gram bloem – 1 ei – 1 zakje vanillesuiker – 1 theelepel baking powder – 200 ml karnemelk

Doe alle ingrediënten in een kom en klop tot een luchtig beslag. Ik doe dit altijd in een maatbeker en gebruik de staafmixer.

Bak de pannenkoeken vervolgens in een pannenkoekenpan met een klontje kokosolie. Een pannenkoekenpan? Ja, een pannenkoekenpan. Serieus, sinds ik dit bezit is mijn pannenkoeken-bestaan echt beter geworden. Echt!

Nou, verder snap je het wel denk ik. Pannenkoek keren, uit de pan halen, op een stapel leggen, stroop erover. EET SMAKELIJK!

VET lekker. De pannenkoeken worden dus super luchtig en dik; een beetje zoals American pancakes. En ik weet niet of dat ligt aan de bakpoeder of aan de karnemelk of de combinatie, maar het is top!

Heb jij wel eens pannenkoeken van karnemelk geproefd?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

 

8 reacties op “Karnemelk pannenkoeken met vanille en stroop

 • Jannita zegt:

  Zat minden onder een verhuizing van mijn ouders, had smorgens al pannekoeken voor de kinderen
  gebakken van school met gewone melk, later op de middag thuis gekomen. De melk was op.
  Toen met karnemelk gebakken met een mix van honing origineel en een halve pak die ik nog had
  tarwe pannekoeken met een vleugje haver, gerst en rogge van de Jumbo.
  Met een beetje kaneel en suiker er door geroerd. Ze waren voortreffelijk, vooral die met het spek. MMMM
  Volgende keer doe ik er vanille suiker door. En ze zijn veel minder bezwaarlijk. In 1 woord: Heerlijk!!

 • chantal zegt:

  Karnemelk pannenkoeken zijn the best! Vanwege een scheikundige reactie: bakpoeder is een base, karnemelk een zuur, combineer ze met elkaar en boem: fluffy pancakes! Werkt ook uitstekend voor muffins trouwens

 • Francien zegt:

  Ligt (ook) aan karnemelk. Daardoor krijg je die fluffy pannekoeken. Heel fijn. Net als de Amerikaanse “buttermilk pancakes” –> karnemelk. Karnemelk kan ook gebruikt worden om hele fijne chicken wings / kipjes te maken trouwens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *