Door Elske – Nu ik de titel van dit recept opschijf (of eigenlijk typ) lijkt het alsof ik de burgers zelf gemaakt heb.. Maar dat heb ik uiteraard niet gedaan. Ik bedoel, dat zou ik kunnen doen, ik geloof niet dat dat extreeeem lastig is, maar ik deed het gewoon niet. Iets met moe en klussen (we zijn ondertussen aan een zolder-project begonnen) en een ‘honger-ik-wil-nu-eten’ -situatie.
De volgende keer ga ik ze eens zelf proberen te maken en dan laat ik jullie weten of dat lastig en lekker was. Maar voor deze keer doen we het dus met kant-en-klare burgers. Deze kocht ik bij Lidl en die blijken erg lekker! Tenminste, dat vonden wij. Er zitten ook pijnboompitten e.d. in, dus het heeft ook nog een beetje structuur. Oké, willen we door naar het recept? Ja, hé, genoeg gekletst. Let’s burger!
Nodig voor 2 personen*: 2 bagels – 2 eetlepels truffelmayonaise – 1 tomaat – 2 handjes rucola – parmezaanse kaas – 2 handjes pijnboompitten – 2 champignonburgers
*Om het compleet te maken als avondmaaltijd serveerde ik er nog een extra broodje met smeersels bij. Dat kan ook een grote salade, aardappeltjes of friet zijn. Maar kijk even hoeveel trek je hebt.
Verwarm je oven voor op 180 graden (hete lucht). Pak een koekenpan en bak hierin de pijnboompitjes licht aan. Daar heb je geen olie voor nodig. Ze horen een lichtbruine kleur te krijgen, dan zijn ze goed. Haal ze uit de pan en leg ze voor het gemak even op een bord.
Doe in dezelfde koekenpan een goede scheut olijfolie en bak daarin de champignonburgers. In zo’n 6 minuten zijn ze gaar. Doe ook de bagels voor 4 minuten in de oven. Beide klaar? Mooi, nu kun je gaan stapelennnn!
Snijd eerst de tomaat in plakjes. Pak nu een bagel, snijd doormidden en besmeer de onderkant met een halve eetlepel truffelmayo. Leg daarop de burger, vervolgens 2 plakjes tomaat, handje rucola en de andere halve eetlepel truffelmayo. Top af met een handje pijnboompitten en parmezaan en klaar. Nu kun je de andere bagel gaan beleggen. Smakelijk! Serveer uiteraard met wat extra truffelmayo naar smaak 🙂
Mijn hemel, dit was echt lékker! En helemaal top dat het zo snel te maken was, prima voor op vega maandag en helemaal niet duur. Ik heb geen kritische punten, helemaal top!
Volg Leo’s leven op Instagram
Leonie geef je een kijkje achter de schermen in haar persoonlijke leven én deelt veel lekkere recepten met je. Volg haar via @Lterveld!
Volg haar recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg haar dan op Facebook. Op haar facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deelt ze iedere dag een lekker recept.
Zin om te BBQ’en?
Bestel haar e-book Gruwelijk Grillen. In dit e-book deelt ze 34 toffe barbecue recepten die iedereen klaar kan maken. De helft van de recepten is vegetarisch, de andere helft bevat vlees of vis.