Dag beste mensen! Het is écht volop Herfst en dat betekent dat ik helemaal in stamp- en stoofpotsferen ben. En ik gok: jij ook.
Vorige week dook ik dan ook uren de keuken in om boven een rijkelijk geurende pan te hangen met een heerlijke partij stoofvlees. Ik maakte runderstoof in bokbier en at het op met patat en dat was echt gruwelijk lekker. Zin in een vreselijk lekker Herfstig maal? Let’s stoof!
Nodig voor 2 personen (GROTE portie): 700gr rundvlees – 1 ui – 1 rode paprika – boter om in te bakken – 600ml runderbouillon – 4 laurierblaadjes – 4 kruidnagels – 2 flesjes Westmalle dubbel bier – 3 plakjes kruidkoek – zout
Ik heb dit recept eerder klaargemaakt en de beschrijving van hoe dit allemaal moet vind je dus hierzo! Side note: ik gebruikte dit keer net iets meer bier en meer bouillon en liet het geheel 4 uur stoven op laag vuur, in een braadpan. En toen zag het er zo uit:
En het smaakte verrukkelijk. Echt zooo lekker. Lekker hartig, een beetje “bitter” van het bier. Lekker kledderig, lekker sauzig. Echt een topmaal. Enjoy!
Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.
Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?
Willeke zegt:
Patatje stoof was écht heerlijk, een goede start van de sinterklaasavond; niemand had daarna nog trek in kruidnoten. ????
Amber zegt:
Dit staat op dit moment bij mij op het vuur… Nog een paar uur wachten, ben benieuwd 😀
leonie zegt:
En? Was het lekker? 😀
Jemoeder zegt:
Ik gebruik 2 uien, slechts 1 kopje bouillon en nog een plak brood royaal besmeerd met grove, Groningse mosterd en zet hem dan 3,5 tot 4,5u in de slowcooker met het laatste halfuur de deksel eraf. Heerlijk!
leonie zegt:
Wowww wat cool die tip van brood met mosterd! Dat lost dan dus ook helemaal op in het geheel? Dude, dit klinkt fantastisch!
Pettrik zegt:
Een héle oude reactie van mij, dus hoop dat je deze nog leest… 😜
Wat is dan je hele recept? Heb je misschien ook nog leuke variaties/aanvullingen? Wil dit binnenkort gaan maken in de slowcooker.
leonie zegt:
Als je even zoekt op stoofvlees dan vind je verschillende recepten op mijn blog!
Suzanne zegt:
OMG thanks voor dit heerlijke recept, ik heb het gisteren met sukadevlees gemaakt en 5,5 uur laten stoven en nu wil ik er het liefst in wonen
leonie zegt:
Hahaha love deze reactie en ik snap je laatste zin VOLLEDIG 😀 Mooi dat het lekker was!