Stoofvlees in bruin bier met frietjes

Dag beste mensen! Het is écht volop Herfst en dat betekent dat ik helemaal in stamp- en stoofpotsferen ben. En ik gok: jij ook.

Vorige week dook ik dan ook uren de keuken in om boven een rijkelijk geurende pan te hangen met een heerlijke partij stoofvlees. Ik maakte runderstoof in bokbier en at het op met patat en dat was echt gruwelijk lekker. Zin in een vreselijk lekker Herfstig maal? Let’s stoof!

Nodig voor 2 personen (GROTE portie): 700gr rundvlees – 1 ui – 1 rode paprika – boter om in te bakken – 600ml runderbouillon – 4 laurierblaadjes – 4 kruidnagels – 2 flesjes Westmalle dubbel bier – 3 plakjes kruidkoek – zout

Ik heb dit recept eerder klaargemaakt en de beschrijving van hoe dit allemaal moet vind je dus hierzo! Side note: ik gebruikte dit keer net iets meer bier en meer bouillon en liet het geheel 4 uur stoven op laag vuur, in een braadpan. En toen zag het er zo uit:

tooof

En het smaakte verrukkelijk. Echt zooo lekker. Lekker hartig, een beetje “bitter” van het bier. Lekker kledderig, lekker sauzig. Echt een topmaal. Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

9 reacties op “Stoofvlees in bruin bier met frietjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *