Wat moet ik eten tijdens een hittegolf?

Mayday mayday! Hallo hittegolf! Het is vandaag -loopt naar buiten en checkt de thermometer- 34(!!) graden en dat is bloedheet. Ik leef de hele dag al op cornetto’s en raketjes, maar voor avondeten ben ik nog naarstig opzoek naar een hitteproof-maaltje. Zo een die je in het park kunt eten. Of mee kan nemen naar het strand. Een waarvan ik het niet bloedheet krijg (ik héb het namelijk al #teringwarm) en het liefst zelfs een maaltje waarvan ik afkoel.

Nou, dat laatste gaat me niet lukken, maar voor die eerste dingen heb ik vandaag een mooi lijstje voor je. Want ja ja; deze blog bestaat al 8 jaar en het is vaker bloedheet geweest, dus we duiken vandaag gewoon ff in de archieven om een cool maaltje voor je op tafel te toveren. Of nou ja, dat laatste moet je zelf doen. Maar hier alvast wat inspiratie!

mangoo

Wraps met mango, kip, feta, avocado en zongedroogde tomaten
Mijn all time favorite maaltje voor als het vet heet is: maak wraps met bovengenoemde ingrediënten. Het is ideaal omdat het zo klaar is (je hoeft alleen kip te bakken en wraps in de magnetron te gooien), maar ook omdat je het super makkelijk mee kan nemen. De smaken combineren fantastisch bij elkaar en al met al is het dus een vet geslaagde maaltijd. En een verrassende maaltijd ook nog! Echt een aanrader!

Pasta pesto
Makkelijkste maaltijd ooit en eigenlijk op elk moment favoriet, maar ook in het park smaakt een pasta pesto uitstekend. Maak je pesto zelf of koop ‘m in de supermarkt en roer ‘m door je gekookte pasta. Je kan je pasta pesto opleuken met wat gebakken kip, gebakken garnalen of hou ‘m lekker vega met cherrytomaatjes en mozzarella, of gegrilde courgette en haloumi. Vet lekkerrrr!

Pastasalade caprese
Of je nu voor deze pastasalade caprese van Elske gaat of een andere pasta in elkaar flanst; je kunt pasta echt vet goed meenemen én koud opeten. Best wel tof. Kies voor makkelijke ingrediënten, zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan boven hete pannen. Zoals bijvoorbeeld smaakmakers als olijven, zongedroogde tomaten, kappertjes, komkommer, tomaat, feta, mozzarella; allemaal koud hartstikke lekker. Pastaatje koken en gaan met die banaan!

Kip kerrie met gember
Tja, in Azië – waar het vrijwel altijd bloedheet is- gaat men toch ergggg goed op rijst, dus het zal wel lekker zijn met warm weer. Dat ondervond ik overigens vorig jaar zelf prima, toen Jan en ik het park in doken met een zelfgemaakte kip kerrie met gember. Gember is lekker fris en kip kerrie kan je prima koud of lauw eten, dus een topmaaltje om mee te nemen naar het park. Kroepoek erbij en gaan!

Super simpele couscous
Een van m’n makkelijkste bloedheet-opties ooit is deze couscous die je maakt met spinazie, feta en cherrytomaten. That’s it! En dat is alles wat je op dit moment nodig hebt, als je niet te lang en heet in de keuken wil staan. Het recept vind je hierrrr.

Springrolls
Eigenlijk een beetje te veel werk zo in de hitte, maar het is wel echt een meeeeeega lekker maaltje als het warm is, dus hij moest toch ff in dit rijtje. We hebben het over… springrolls! Of eigenlijk: summer rolls. En hallo, die naam zegt genoeg. Ik heb het over die kleine condoompjes (rijstvel) gevuld met dingen die je lekker vindt. Wat dacht je van springrolls met mango, garnalen en ei? Super fris en chill met dit soort hete temperaturen. En je kan de springrolls ook gewoon meenemen naar het park. NICE. Maar zoals ik al zei; het maken en rollen van die dingen is wel ff een klusje…

Nog ff wat tips van de meester: ga niet voor pittig voer, eet geen warme soep en misschien is het wegwerken van het allergrootste stuk vlees ever, ook niet het beste idee op aarde (ivm vertering en het feit dat je lichaam op zich al best druk is om je hoofd koel te houden en niet per se zit te wachten op een mega zwaar verteerbaar maaltje…). Just saying.

Oh en mis je de salades in dit rijtje? Tja, ik hou gewoon niet zo van sla. Maarrrr natúúrlijk hebben we wel genoeg salade-recepten op de site staan. Check ff dit lijstje met 7 zomerse salades!

STAY COOL! Oh, en vergeet niet te genieten. Hallo biertjes in het park <3

PS; shit, nu weet ik al helemaal niet meer wat ik ga eten vanavond. Wraps met mango of ik ga voor springrolls. Of ik flans iets in elkaar met pompoen en burrata… Dilemma’s!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *