Kant & klaar 24: Pasta pesto stoommaaltijd van Albert Heijn

Door Elske – Hallo daar! Vandaag test ik een vegetarische kant-en-klaar maaltijd voor je.  Ik ben geen vegetariër, maar kook wel geregeld zonder vlees of vis. Vind ik fijn en geloof dat ik daarin iets goeds bijdraag in onze zorg voor de planeet. Maar goed: ik ben geen klimaatgoeroe, maar gewoon Elske die voor jullie kant-en-klare maaltijd uit de supermarkt test, dus vandaag deze pasta pesto van AH 😀

Zeg pasta pesto en ik begin te glimlachen; het is werkelijk een topcombi waar je mij heel erg blij mee maakt. Ik heb het (natuurlijk) leren eten in mijn studentenperiode, maar ook nu ik geen echte student meer ben maak ik het nog geregeld. Lekker, makkelijk en goedkoop. Nice!

Deze pasta pesto was iets duurder dan de varianten die ik in mijn studentenperiode maakte. Maar in die laatste variant zaten dan ook weinig echte vitamines #gewoonwateenstudentjesavondseet. Deze stoommaaltijd van de appie doet het beter en bevat 265 gram aan groentes, aldus de verpakking. Dat zijn o.a. courgette, tomaat, spinazie en ui. Verder zit er een basilicum-roomsaus in (dat is geen pesto?) en natuurlijk pasta. Voor een bak van 450 gram betaal je €4,62 en ik ga je zo vertellen of dat het waard is.

kant&klaar24_pasta_pesto_2

Het assortiment
Het assortiment stoommaaltijd bij de appie is best groot. Voor ieder wat wils. En dan bedoel ik niet alleen vis, vlees of vega opties, maar ook bijvoorbeeld groenterijst voor mensen die op koolhydraten letten. Albert Heijn is wat mij betreft nog steeds de koploper als het gaat om keuzestressmomenten bij het kant-en-klaar schap. Goed bezig Ap!

kant&klaar24_pasta_pesto_3
Zo komt de maaltijd uit de magnetron!

De bereiding
Voor wie het nog niet kent: een stoommaaltijd kan je zo vanuit de koeling in de magnetron schuiven. Je hoeft niet eens gaatjes te prikken (sterker nog: doe dat vooral niet!), want het stoomventiel dat verwerkt zit in het folie zorgt voor de ideale bereiding van deze maaltijd. Wat ik ook altijd vet chill vind aan deze maaltijden is dat er een soort plastic roostertje tussen de pasta/aardappel en de groente met eventueel vis/vlees toevoeging ligt. Zo blijft alles knapperig!

De maaltijd gaat voor 5 minuten in de magnetron op 700 watt. Daarna moet je hem nog een minuut laten staan, om alle stoom uit de verpakking te laten. Anders wordt het wel héééél heet voor je handen wanneer je het folie loshaalt. Trust me, mevrouw ongeduldig spreekt uit ervaring..

kant&klaar24_pasta_pesto_4

De smaak
Was dit lekker? Dit was vet lekker! Er had wat mij betreft nog wat meer pesto-smaak aan de roomsaus gekund, maar daarmee is ook alles gezegd. Nu ik dit zeg vind ik het niet heel gek dat er basilicum-roomsaus op de verpakking stond en geen pesto-roomsaus. Daar zit dus een puntje van kritiek. Maar verder: lekker knapperige groente, goed veel saus, en verder prima vullend zodat je weer een paar uur vooruit kunt. Echt: voor een pasta pesto is dit een hele lekkere variant en fijn om eens mee af te wisselen als vegetarische kant-en-klare maaltijd. De prijs wat mij betreft dus echt wel waard! Beter dan deze van de Lidl? Hmmm.. ligt eraan waar je van houdt. In deze variant van de AH zitten meer ‘basic’ pasta pesto groenten en in die van de Lidl wat diverse groente. Kies dus wat je lekker vindt: qua smaak maakt het niet veel uit!

kant&klaar24_pasta_pesto_5

Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Kant & klaar 24: Pasta pesto stoommaaltijd van Albert Heijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *