7 Zomerse Salades

Door Elske – Dag leuk mens! Het zonnetje schijnt nog steeds hoor; zo fijn! Ik krijg er echt een hele goede vibe van.. Bizar hoe het weer zijn invloed kan hebben op mijn gemoedstoestand 😉 Wie herkent dit? Door dit lekkere weer krijg ik ook weer zin in zomerse recepten. En wat past nou beter bij de zomer dan een lekkere, goedgevulde en frisse maaltijdsalade? Klopt, een lekker ijskoud biertje of wijntje op het terras. Maar helaas kan ik jullie dat niet verzorgen. Wat ik wél kan doen is de lekkerste salades van gewoonwateenstudentjesavondseet.nl voor jullie op een rijtje zetten. Lees je mee?

Salade met asperges, parmaham, mozzarella en truffelolie
Zei iemand truffel? <3 Dan wordt deze salade sowieso een succes. Volgens Leonie is ‘ie dan in ieder geval, want zijn gaf hem 5 (!!) sterren. Ga maar alvast de ingrediënten in huis halen, want dit recept mag je eigenlijk niet overslaan.

Check dit! Deze schoonheid ziet er toch alleen al uit om op te eten?
Check dit! Deze schoonheid ziet er toch alleen al uit om op te eten?

Kip-shoarma-salade met parmezaan en pijnboompitten
Oké, ik heb de lat misschien een beetje hoog gelegd door met bovenstaande salade te beginnen. Veel beter kan het niet worden, toch? Nou… deze salade doet er eigenlijk niet heel veel aan onder. Lekkere malse kip, wie houdt er niet van shoarma-kruiden, en dat in combi met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Kom er maar eens op! Leo deed het en die ontdekking bleek vrij heerlijk!

Kip-shoarma in een salade. Dat klinkt mij heeeeel goed in de oren
Kip-shoarma in een salade. Dat klinkt mij heeeeel goed in de oren

Rijstsalade met teriyaki-kip
Een Aziatische salade is er misschien niet één die je meteen in een rijtje van zomerse salades zou verwachten. Toch is deze rijst salade heerlijk verkoelend. Ooit wel eens naar Azië afgereisd? Dan heb je met deze salade meteen die smaak van daar te pakken. Snap ‘ie nog wat ik bedoel? 😉 Nee? Geeft niet. Ga het meer proberen met onderstaand recept. Klikkk op de foto of de titel en GO 🙂

Aziatische rijst-salade! Misschien niet iets wat je in dit rijtje zou verwachten, maar smaakt heerlijk!
Aziatische rijst-salade! Misschien niet iets wat je in dit rijtje zou verwachten, maar smaakt heerlijk!

Pastasalade met van alles en seranoham
Een simpele pastasalade mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. En simpel, dat is deze salade zeker. Leo maakte hem van restjes in haar koelkast, dus dat kan jij ook prima doen! Gebruik zeker weten de ham, de pasta (duh), de Parmezaan en de balsamico-siroop. Verder kan je er in doen wat je lekker lijkt/waar je vanaf wilt 😉 Succes!

Salade met van alles! Waarschijnlijk niet de meeste lekkere uit dit rijtje, maar wel één van de makkelijkste :)
Salade met van alles! Waarschijnlijk niet de meeste lekkere uit dit rijtje, maar wel één van de makkelijkste 🙂

Salade met groene asperges, feta, verse gember en tuinkers
Heb je nou de eerste salade voor jezelf gemaakt en wat groene asperges over? Nou, da’s heel erg mooi, want dan kan je nog een salade maken deze week! Deze bijvoorbeeld. De ingrediënten klinken misschien een beetje gek bij elkaar, maar geloof Leo; dit is heerlijk! Let’s salad!

Wederom een gevalletje in de categorie; mooi en lekker ;)!
Wederom een gevalletje in de categorie; mooi en lekker ;)!

Salade met geitenkaas, blauwe bessen, avocado, noten en kip
MAN wat word ik blij van de kleuren in deze salade. Lekker fris, lekker zomers.. Dit ziet er zo goed uit, moet wel lekker smaken toch? Dat doet het ook zeker volgens Leonie 🙂 Dus hup, snel maken, alles in een bak en snel naar het park om op te smikkelen. Enjoy! 

Deze kleuren jongens.. 10 voor uitstraling! En voor smaak? Dat mag jij bepalen :)
Deze kleuren jongens.. 10 voor uitstraling! En voor smaak? Dat mag jij bepalen 🙂

Salade van geitenkaas, kip, bacon, tomaat en ananas
Ooit van BLT gehoord? Bacon, lettuce and tomato. Die combinatie is heerlijk, maar met deze salade gaan we nog net een stapje verder. Doen we gewoon 🙂 #servicevandezaak. We gooien er nog wat geitenkaas en kip bij in en, om het helemaal zomers en af te maken, ook nog wat ananas. Super lekker 😀 Helemaal als je ook wel eens behoefte hebt aan een lauw-warme salade, in plaats van al die koude soorten.

BLT-salade met kip én geitenkaas. Oh en ananas. Klinkt vrij fantastisch toch?
BLT-salade met kip én geitenkaas. Oh en ananas. Klinkt vrij fantastisch toch?

Dat was hem hoor! Een mooi overzichtje van heerlijke salades waar je er vast en zeker ééntje voor vanavond of morgen uit kunt kiezen. Nu je inspiratie hebt, hoef je het eigenlijk alleen nog maar snel te maken en dan kan je vliegensvlug naar buiten om van het zonnetje te genieten. ENJOY 🙂 !

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *