Hi there! Vorige week dinsdag was ik uit eten bij SNCKBR en daar bestelden we o.a. de lemon chicken als voorgerecht. En die beviel zo goed, dat ik besloot ‘m thuis na te maken. Hoewel in mijn recept geen limoen of citroen voor komt, dus echt lemon chicken kun je het niet noemen… Maar! We vonden allebei dat de kip ietwat naar shoarmakruiden smaakte en dus ging ik zelf aan de slag. Het resultaat? Een héérlijke salade. Ook in de herfst! Mjam!
Nodig voor één persoon (lunchportie): 1 kippendij – 1 zakje ijsbergsla (kleinverpakking) – 10cm komkommer – een beetje ceasardressing – 1 eetlepel pijnboompitten – 1 eetlepel shoarmakruiden – wat Parmezaanse kaas
Snijd de kip in stukjes en strooi er wat shoarmakruiden over. Bak de kip in een minuut of 10 gaar en knapperig. Doe sla op je bord en meng met in stukjes gesneden komkommer. Grill in de tussentijd de pijnboompitten heel even in een droge pan (minuut of 2).
Serveer de gebakken shoarmakip over de sla en top af met pijnboompitten, ceasardressing en wat parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Niet de meest voedzame salade ooit, maar wel heel erg lekker. Ik vond het écht een topgerecht. Aanrader! En nu at ik een lunchportie, maar dit kun je ook prima als avondmaal eten. Misschien is het dan ook nog lekker om er wat gebakken paprika of rauwe avocado doorheen te doen. Of een eitje? Experimenteer er op los!
MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!
DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM | YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet
MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.
Antoinette zegt:
Hert ziet er heerlijk uit, ik heb het recept op geschreven, ik ga het binnenkort beslist maken.
Anne zegt:
Oh ja, dit ziet er echt geweldig uit. Staat op het weekend ”to eat” lijstje!