Leonie’s week 42: tosti’s bakken bij 3FM, datenight, Gin & Sushi en best een beetje stress

Hallo daar! Yes! Het is weer een nieuwe week en ik heb er ZIN IN! De komende week wordt voor mij druk en awesome en mijn vorige week stond compleet in het teken van voorbereidingen treffen voor déze week. Wat er staat te gebeuren? Mijn tweede boek komt uit! Aaaaah! En vorige week was ik druk met dingen daarvoor organiseren én met stress. En dat was even heel erg irritant.

Benieuwd naar mijn belevenissen van de afgelopen week? Met o.a. Gin & sushi, datenight met le boyfriend, op bezoek bij 3FM en meer? Lees verder!

Maandag: werk.
Op maandag werden roommate en ik wakker zonder warm water, great. Noodgedwongen moest ik dus baantjes trekken bij het zwembad om de hoek, zodat ik daar lekker warm kon douchen. Een kwartiertje sporten en daarna uitgebreid van iemand anders’ warm water gebruik maken. Heerlijk!

img_8892
Goedemorgen! Ik vind het lekker en handig om iedere ochtend een smoothie te drinken met fruit én groentes, zodat je overdag meteen al wat voedingsstoffen binnenkrijgt. Tip van Leo! 😀

Verder was ik vooral heel erg hard aan het werk maandag. Op de een of andere manier heb ik op maandag altijd het gevoel alsof ik al m’n dingen voor de hele week al moet doen en heb ik het daardoor bizar druk.

img_8847
Dit was een tussendoortje op maandag: banaan bakken in boter en op het laatst er een beetje honing over schenken. Erg lekker!

In alle drukte kwamen m’n ouders ’s middags even een kopje thee drinken (en fixte m’n vader de CV, yes!)  en daarna ging ik weer keihard verder. Prima dagje!

img_8850
Maandagavond had ik nog een afspraak staan voor Het Grote Geheime Project…
img_8852
Oh, en ik maakte maandag voor het eerst in m’n leven kaasfondue en het resulteerde in een soort scrambled eggs. Compleet mislukt ja.

Dinsdag: taart, stress & datenight
Dinsdagochtend kwam er iemand bij me langs van HEMA met een taart, omdat HEMA 90 jaar is geworden (woehoe!) en ze dat gingen vieren. Maandags was ik uitgenodigd voor een dikke party (boottocht, Broederliefde, TAART, borrel!), maar ik redde het niet om er bij te zijn en toen kreeg ik gewoon de volgende dag, dinsdagochtend dus, evengoed een taart. Hoe lekker! Hij was echt verrukkkkkelijk.

img_8865

Verder ging ik weer hard aan het werk met alle dingen die nog georganiseerd moeten worden voor de boeklancering, de gewone blogdingen die doorlopen en de dingen voor Het Spannende Nieuwe Grote Project Waar Ik Binnenkort Meer Over Vertel. En ik ervoer voor het eerst sinds heel heel heel lang stress. Ik kon m’n hoofd gewoon niet leeg krijgen. Ik stond letterlijk onder de douche nog to-do-lijstjes te maken (en er onder weg te springen om ze op te schrijven) en vond het compleet a-relaxt.

Gelukkig zou ik ’s avonds met m’n vriend (hier vijftig hartjes) in een hotel overnachten en een hapje eten en me weer compleet ontspannen. Dacht ik.

Tot ik bij het hotel aankwam en m’n reservering per ongeluk bij een ander hotel van dezelfde keten was gemaakt en dit hotel volgeboekt was. Shit!

Change of plans: we slapen in hotel Leonie vanavond. En gingen uit eten, om de avond toch nog tof te maken. We aten een hapje bij SNCKBR en ik vond het echt heel erg de moeite waard. Lees maar!

img_8890
Uit eten bij SNCKBR. LEKKER!

Woensdag: massage & Netflix
Woensdag was het tijd voor rust. De stress van dinsdag was niet goed en dus boekte ik voor mezelf een massage. Een tijdje geleden had ik een mailtje gekregen van Treatwell dat ze op mijn blog hadden gelezen dat ik op zoek was naar een goedkope massage in Amsterdam en daar blijkt hun site perfect voor. Ik kreeg een tegoed van €25 om het zelf uit te proberen. Handig is dus dat je op Treatwell.nl kunt selecteren op prijs; je kunt dus aangeven dat je bijvoorbeeld max €25 wil uitgeven en krijgt dan allemaal salons in Amsterdam met massages onder de €25. Vet handig. Ik ben ongesponsord enthousiast! 😀 En heb genoten van een heerlijke massage.

img_8884
Kopje thee in de massagesalon

’s Middags deed ik verder ook niet echt veel. Ik moest van mezelf echt even een dagje een beetje bijkomen…

img_8866
Ik ontdekte mijn hamburgeretende hoofd op de website van BNN
img_8891
Oeeh én ik kreeg deze week echt extreeeeeeem veel pakketten toegestuurd. Met heel veel producten voor de goodiebag van a.s. woensdag! Dit was de lading op één avond.

Donderdag: Migraine, filmen en Gin & sushi
Toen was het plan om donderdag weer keihard aan de slag te gaan. Ik begon m’n dag bij de kapper, omdat m’n haar niet meer echt goed zat de laatste tijd en ik wel wil shinen op de boekpresentatie volgende week. Dus dat was top.

img_8894
Het is bizar duur om hier je haren te laten knippen, maar ze doen het wel écht goed. Dus ik ging er maar voor. Wassen, knippen en föhnen voor €50.

Maar halverwege de kappersafspraak kreeg ik een migraine-aanval. TOP. Ik heb last van oogmigraine (een gekke vorm van migraine waarbij je alleen sterretjes ziet, duurt ongeveer een uur lang en daarna krijg ik meestal een lichte hoofdpijn) en dat kwam me echt bijzonder slecht uit. 1. Ik had geen idee hoe de kapper m’n haar had geknipt, want ik zag nog maar voor de helft. 2. Hoe kom ik thuis, want fietsen door Amsterdam met de helft van je zicht is thunderkut (heb het overleefd zoals je merkt) en 3. Hallo: ik wilde juist hard werken vandaag.

Gek ook, want normaal krijg ik dit alleen als ik in een Bepaalde Periode In De Maand zit en dat was nu niet het geval. Geloof dat ik écht last heb van stress-verschijnselen, mijn hemel.

Dus: donderdagochtend maar weer plat op de bank. Grrr.

img_8857
Nog maar een smoothie. Deze is super lelijk door de spinazie die er doorheen zit.

Gelukkig kon ik ’s middags wel weer hard aan de slag. Ik nam zélfs nog een video op.

kookboekupdate3

’s Avonds ging ik met de lieve mensen van Blogsociety uit eten bij Genki in Amsterdam. Onbeperkt sushi eten en Gin Tonics drinken. Niet per se het verstandigste idee op aarde, maar wel heel lekker. Heerlijk gegeten en echt een leuke avond gehad 🙂

img_8911

Vrijdag: hardlopen, het eerste exemplaar van mijn boek en keihard borrelen
Vrijdagochtend begon ik m’n dag met een rondje hardlopen. Iets met trainen om te kunnen voetballen ooit. Het was heer-lijk weer dus dit was geen straf, bizar he! Overigens klinkt dit meteen heel profi, als ik zeg dat ik ging hardlopen, maar in de praktijk ben ik bij les 3 van Start to run en loop ik nu dus 3 hele minuten achter elkaar hard, haha. Die marathon laat nog even op zich wachten.

img_8932
Mooi uitzicht tijdens het hardlopen…
img_8931
Ik geloof dat als je gaat hardlopen dat je dan ook een selfie moet maken. Dat is onderdeel van de hele beleving, toch?
img_8848
Even compenseren.

’s Middags ging ik bij m’n uitgever langs om het eerste exemplaar van m’n boek op te halen, aaaaah! Woensdag komt hij uit, komende week, dus dan kunnen jullie ‘m ook allemaal zien :D. Het is heel cool om ‘m weer vast te hebben en te zien dat het weer helemaal een boek is. Ik heb gewoon een tweede boek gemaakt, aaah! Ik kan niet wachten totdat jullie ‘m ook kunnen zien en kopen en ik ben zo benieuwd wat jullie er van vinden!

img_0307
YES! Het allereerste exemplaar op het dak bij de uitgever!

Vrijdagavond had ik een borrel bij DeLaMar. Hier heb ik vier jaar gewerkt en gevrijdagmiddagborrelt, dus het werd weer eens tijd om dit weer eens mee te maken. VET gezellig met m’n ex-collega’s. Oh, wat mis ik dit soms! Dat is het enige nadeel aan voor jezelf werken, dat je geen vrijdagmiddagborrels met collega’s hebt.

img_8939
Borreltijd!

Om een uur of 9 had ik ongeveer 15 wijn op en de intense behoefte om le boyfriend nog even te zien, die ook aan het borrelen was in de stad. Uiteindelijk eindigden we onze avond in TL verlichting om 2 uur ’s nachts bij mijn favoriete Turkse bakker om de hoek met een kapsalon voor twee. Liefde! <3

img_8942
Dit is het leukste op aarde.

Zaterdag: Tosti’s bakken bij 3FM
Zaterdagochtend was ik bijzonder brak, maar ik kon er niet echt aan toegeven omdat ik om 12 uur in Hilversum moest zijn voor een item bij 3FM. Ik ging tosti’s bakken bij Sander Hoogendoorn, m’n grote vriend van 3FM. VET gezellig was dit.

img_8950
Tosti’s bakken met Sander!

Ik maakte de crosti, een croissanttosti uit m’n kookboek en mocht vertellen over mijn nieuwe boek. Ik heb zelfs mijn eerste radioquizje ooit overleefd. Check!

Vol met energie (ik vind radio zó leuk jongens), ging ik terug naar Amsterdam. Thuis kon ik eindelijk toegeven aan m’n brakheid en begon ik aan Breaking Bad. NICE.

img_8887
Het was bizar; ik was zaterdag zo brak dat ik gewoon koffie met cafeïne heb gedronken en er niks van merkte. Terwijl ik écht niet tegen cafeïne kan normaal. RAAR
img_8955
Brak op de bank met thuisbezorgd chinees.

’s Avonds kreeg ik nog het allerleukste pakketje ooit toegestuurd: kattenvoer voor de zwerfkatten die in mijn tuin leven en die ik al twee jaar verzorg! 😀

img_8956
Zo leuk!

Zondag: bakdag, werk & alweer migraine
Zondagochtend werd ik pas om kwart voor 12 wakker, wat betekende dat ik én heel veel slaap nodig had gehad én door m’n bodybalance les heen was geslapen. Shit, dat vond ik nou echt jammer (echt! geen sarcasme!).

img_9017
Twee zwerfpoezen eten dankbaar van het kattenvoer van Yarrah

Ik begon m’n dag in het zonnetje in de achtertuin, ruimde vervolgens wat op in huis en ging aan de slag met advertorials die geschreven moesten worden. Even aan het werk op zondag, omdat ik de hele week al had liggen luieren.

img_9033
Bezig met een advertorial!

En ja hoor, daar was ‘ie weer: migraine. Godverdorie, dit komt zó slecht uit. Ik wéét wel dat ik dus kennelijk te druk ben of te druk ben geweest en even rust moet nemen, maar dat heb ik toch al een soort van twee dagen gedaan deze week? Hoe irritant! Na volgende week kan ik echt wel weer even uitrusten, maar die migraine komt me zo slecht uit deze week…

Dan maar weer op de bank. Met mislukte baksels. En Breaking Bad, voor zover ik m’n ogen open kon houden.

En nu is het maandagochtend en breekt er een spannende week aan. Woensdag is de boekpresentatie en daarvoor moet ik nog een paar dingen regelen. O.a. een auto, ik moet nog 50 goodiebags vullen, er komt nog een banner waarop ik akkoord moet geven, ik moet de gastenlijst even checken, zorgen dat er tosti’s zijn. Zoiets.

Verder staat de komende week gewoon helemaal in het teken van de lancering van het nieuwe boek. Ik heb best wat interviews staan en moet alles uit de kast halen om te zorgen dat die eerste druk zo snel mogelijk uitverkocht is. Ik heb er heeeeeel veel zin in, maar ben ook een klein beetje bang voor de migraine die steeds op de loer ligt. ROT OP. Volgende week kan ik rustig aan doen. Deze week wil ik even volop intens hard aan de slag en genieten en heel hard champagne drinken. Ok? 😀

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

4 reacties op “Leonie’s week 42: tosti’s bakken bij 3FM, datenight, Gin & Sushi en best een beetje stress

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *