Misbaksel: cupcakes met marshmallow-vulling

Hoi! Je leest de titel en denkt: JEZUS wat een goed idee. Dacht ik ook. Het is wel duidelijk dat jij en ik even veel verstand hebben van bakken. Of liever gezegd: even weinig. Een cupcake kun je namelijk niet vullen met marshmallows. Blijkt uit de praktijk. Of nouja: uit mijn praktijk. Maar ik heb dan ook een reputatie hoog te houden wat betreft mislukte cakejes. En dit is er weer een voor in de eregalerij.

Ja, dit was dus mislukt. Ergens heb ik nog steeds de hoop dat het mogelijk is- cupcakes met marshmallowvulling- maar dit is in ieder geval hoe het niet moet:

Nodig voor één persoon: bakmix voor een cake (alleen water toevoegen) – 1 marshmallow per cupcake

Maak het cakebeslag door water te mengen met de bakmix. Doe een klein beetje cakebeslag in de cupcakevormpjes en druk er een marshmallow in. Doe vervolgens de rest van het beslag erbij en zet dit 25 minuten op 180C in de oven.

Ik had gedacht dat zodra de cakejes uit de oven kwamen en je ze doormidden sneed, dat er dan heel mooi binnenin zo’n gesmolten marshmallow zit. VET goed idee!

En wat denk je? Ik snijd dat ding open: NERGENS nog een teken van die marshmallow te bekennen. Dus ik denk; ik ben toch niet gek?! En snijd nog een cupcake open. Wederom: niks. HOE DAN?

Het blijkt dus dat marshmallows op de een of andere manier oplossen in je cakebeslag en een soort van aan de bovenkant van je cupcake gaan zitten en daar nog een soort van knapperig randje (die verbrande stukjes) creeëren. Tja, ik had ook geen idee.

Of het lekker was? Tuurlijk. Halfgare cakejes met een verbrande bovenkant zijn niet voor niets mijn specialiteit. Heerlijk!

Weet jij een beter recept? Laat het hieronder achter!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Of nou ja, bijna. 26 oktober is het zo ver en je kunt ‘m hier al pre-orderen via Bol.com. YES!

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

MEER VAN DIT?
Bestel mijn eerste kookboek (10.000x verkocht!) hierrrrrzo.

5 reacties op “Misbaksel: cupcakes met marshmallow-vulling

 • Nathalie zegt:

  Dus wat je doet: Je bakt je cakeje,
  Je maakt er een gat in (gaat heel netjes met een appelboortje overigen)
  En dan heb je 2 opties:
  – Je propt er wat marshmellow in en zet het hele geval een paar seconden in de magnetron
  – Je doet de marshmellow op een bordje een paar seconden in de magnetron (hij blaast dan eerst even dik op en zakt dan als een sticky pudding in elkaar), je krijgt dan een heel kleverig smeerbaar goedje dat je in en op je cupcake kan smeren. Snel zijn!
  – Volgens mij kan je marshmellows ook au bain marie smelten maar dat heb ik nooit geprobeerd, lijkt me te veel gedoe 😀

 • Hahaha, Leonie! Je hebt mij weer aan het lachen gemaakt op de maandagochtend. Heerlijk om te lezen. Tja, soms hebben we van die “goeie” ideeën hé.. ach, blijven proberen! Je hebt er in ieder geval een leuke post aan overgehouden 🙂 fijne week!!

 • Willemijn zegt:

  Misschien dat je gewone cakejes kan bakken en dan een gaatje maken aan de bovenkant en daar marshmallowfluff in doen? Ff googelen hoe je dat maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *