Groene kip kerrie met gember

Hey you! Kijk even naar deze foto; hoe gezellig zitten we met ons bord op schoot in het Erasmuspark deze kip kerrie weg te kanen? 😀 Zo lekker!

Zoals ik wel eerder heb beschreven heb ik echt wekelijks kip-kerrie-cravings (#lievelingsrecept) en dus was het weer hoog tijd om de keuken in te duiken voor m’n favoriete receptje. Maar… Jan deed boodschappen en het is dan toch altijd een verrassing met wat je vriend dan thuis komt. Als je altijd zelf boodschappen doet, ben je gewend om voor bepaalde producten te kiezen.. Nou, dat liep dit keer dus even helemaal anders. Zo kwam Janneman thuis met kippendijen die nog aan het bot zaten, gezoete kokosmelk (tip: let op de ingrediëntenlijst als je kokosmelk koopt, want in heel veel kokosmelk zit zoete shit, maar dat wil je helemaal niet als je hartig gaat bakken; en er zijn dus ook gewoon pure kokosmelken en die wil je hebben), spinazie a la crème in plaats van gewoon spinazie en de rest was hij vergeten. Gelukkig had ik nog van alles in huis ;-).

Het werd dus niet de kip kerrie zoals ik hem altijd maak en het is best verrassend hoe nét andere producten, je maaltijd echt compleet anders kunnen doen smaken. Maar goed. We gaan aan de slag en hopen op het beste…

Nodig voor 2 personen: 3 kipdijfilets – 1/4 blokje kippenbouillon – een stukje verse gember van 2x2cm – 1 ui – 10 champignons – 3 eetlepels kerriepoeder – 250 ml kokosmelk – 2 kneepjes limoensap (of 1 limoen erover uitknijpen) – 2 eetlepels bloem – 10 blokjes spinazie a la crème – beetje verse peterselie – grof zeezout – witte rijst

Snijd de ui en gember fijn en bak in een pan met een flinke scheut olie even totdat de ui glazig is. Snijd in de tussentijd de kip in kleine stukjes en voeg die dan toe aan de pan, samen met drie eetlepels kerriepoeder. Snijd ondertussen de champignons in partjes en voeg die ook toe aan de pan, zodra de kip gaar is. Bak dit zo’n 6 minuten, zodat alle smaken lekker mengen.

Schenk er dan 250 ml kokosmelk bij en de blokjes spinazie a la crème. Deze hoef je niet eerst te ontdooien.

Zet in de tussentijd de witte rijst in een pan kokend water op het vuur en laat dit in 8 minuten gaar koken.

Hou je kip kerrie-saus goed in de gaten; roer alles door elkaar, proef of het al lekker smaakt en voeg waar nodig wat extra gember toe of breng de saus op smaak met zout, peper, meer kerriepoeder, of limoensap. Dat laatste ingrediënt maakt het maaltje lekker fris!

Als de saus niet echt lekker dik wordt, kun je wat bloem toevoegen. Maar het kan zijn dat dit niet nodig is.

Wanneer de rijst klaar is, giet je die af en dan kun je de rijst ook door de saus roeren; hierdoor wordt het geheel ook al wat dikker.
Als het goed is is je kip kerrie nu op smaak en is ‘ie klaar! Tijd om aan tafel te gaan!

Hoewel… Jan en ik sleepten de kip kerrie mee naar het park en aten ‘m daar lekkerop. Beetje kroepoek erbij, beetje peterselie erover en gaan met die banaan! Enjoy!

kipkerriee

Ik vond het lekker, maar langgggg niet zo lekker als dit recept voor zelfgemaakte kip kerrie. Die spinazie a la crème was wat mij betreft niet echt een succes en maakte het geheel een beetje flauw.. En Jan had kippendijen gekocht (nog met bot eraan) in plaats van de Biologische kipdijfilets die ik normaal gebruik en ik denk dat daar ook wel echt een verschil in smaak in zit…

Evengoed hebben we prima gegeten hoor. Maar ik vond het wel wat veel werk voor een klein beetje een tegenvallend resultaat…

Ga jij het uitproberen?

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *