Groene viscurry met pangasius en boontjes

Hoi allemaal! Ga ik nu weer in de eerste zin van mijn blog over het warme week beginnen? Oh jazeker! Het is namelijk nog steeds bloedheet en ik moet zeggen; ik begin er steeds meer aan te wennen. Ik heb weer eetlust en zin in de lekkerste dingen, die ik normaal alleen zou eten als ik het niet tweehonderd graden te warm heb. Zo maakte ik gisteravond een groene curry die een klein beetje pittig was en normaal zou ik denken; dude, pittig eten bij warm weer- how about no? Maar nu heb ik er echt heerlijk van genoten.

Ben jij ook een beetje aangepast aan ons nieuwe zomerklimaat en durf je het aan om een curry naar binnen te werken? Lees verder!

Nodig voor twee personen: Conimex Thaise Groene Curry Paste – 2 kopjes witte rijst – 300gr pangasiusfilet – 200gr snijbonen – 1/2 aubergine – 200ml kokosmelk – 1 bosui – 4 kleine naanbroden

Zet een pan met kokend water op het vuur en kook hier de twee kopjes witte rijst in 8 minuten in gaar.

Kook de snijbonen 5 minuten in een andere pan. Verhit nog een pan op het vuur en bak daarin de pangasius totdat deze een beetje uit elkaar begint te vallen. Snijd de aubergine ondertussen in blokjes en voeg die dan ook toe aan de pan met vis. Het is wel chill als de aubergine nog echt even bakt in de pan, maar hij gaart straks ook nog ff in de saus, dus hij hoeft er niet heel gebakken uit te zien (maar bak ‘m wel ff een paar minuten mee, voordat je het vocht gaat toevoegen).

Voeg dan de snijbonen bij de pangasius en roer hier de Thaise Groene Curry Paste van Conimex doorheen. Voeg 200ml kokosmelk toe en laat de curry een paar minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de curry in een diep bord, doe de rijst als een bolletje in het midden en top af met wat bosui. Erbij serveer ik altijd wat naanbrood, omdat je dat lekker in de curry kunt dippen.

Eet smakelijk!

curryyy

Nouuuu dit was me een partij lekker! Ik heb een tijdje geleden zo’n zelfde curry gemaakt met die paste van Conimex en ik vertel je: dit is echt zo’n rete goed pakje! Wat een heerlijke smaak zit er aan die currypaste. Een beetje lemongrass en frisheid en gember en kruidigheid. Zoiets. Echt heerlijk! Een vét geslaagde maaltijd 🙂

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *