Pasta pesto met courgetti, spinazie en zalm

Goodmorning you! In de intro van een blogpost probeer ik je altijd een beetje mee te nemen in mijn dag en hoe m’n maaltijd tot stand is gekomen en vandaag is het echt een idioot verhaal. Tenminste; ik voel me een idioot met het domste project ooit. Het IJsklontjesproject. En dit heeft wat toelichting nodig.

Jan en ik geven a.s. vrijdag een housewarming in onze tuin waar een man of 35 op af komt en dat betekent dat we veel biertjes koud moeten houden. Dát betekent dat we twee plantenbakken vullen met water, ijsklontjes en bier. En dát betekent dat we veel ijsklontjes nodig hebben. En laten die nou net overal uitverkocht en niet leverbaar zijn, vanwege de veelbesproken #hittegolf op het moment.

Omdat de ijsklontjes overal uitverkocht zijn en ik in een straal van 1000 meter om mijn huis ook nergens nog van die zakjes kan vinden die je kunt laten vollopen zodat je zelf ijsklontjes kan maken, ben ik begonnen met het project IJsklontjes maken.

Bij een of andere schimmige zaak op de Jan Eef heb ik de laatste twee bakken gescoord waarin je van die uitdruk-ijsklontjes kunt maken en die ben ik nu diehard aan het invriezen. En dan al die ijsklontjes eruit drukken en in zakjes doen en nieuwe ijsklontjes maken. Totdat ik genoeg ijsklontjes heb, om onze biertjes a.s. vrijdag koud te houden. Jaja, een heel project, kan ik je vertellen. (Vooral ook omdat ik dus iedere keer die ijsklontjes eruit moet halen, in zakjes moet stoppen, vervolgens de hele vriezer leeg moet halen omdat de ijsklontjes-maak-units-die-je-met-water-moet-vullen op de bodem van de vriezer moeten staan, omdat anders het water eruit loopt en dat betekent dus dat de hele vriezer leeg moet en alles daarna er weer in moet bovenop de ijsklontjes-maak-units).

Jij denkt; wat heeft dit in GODSNAAM te maken met je pasta pesto van gisteravond? Nou. We zijn dus onze vriezer aan het leegeten want die moet vol met ijsklontjes omdat we ze niet allemaal a.s. vrijdag gewoon ff bij appie kunnen halen omdat die dingen steeds niet leverbaar zijn. En dus moesten we diepvriesspinazie eten. Iets wat ik normal nóóit in huis heb, maar Jan was even alleen thuis geweest en had opeens zin in diepvriesspinazie (voordeelverpakking, was echt nodig). En dat ligt nu dus al weken te vriezen in onze mini diepvries. En dat moest er dus uit. En toen gingen we pasta pesto eten. Jaja!

Benieuwd naar het recept van pasta pesto met diepvriesspinazie, courgette en gebakken zalm? Lees verder!

Nodig voor twee personen: 1 courgette – 1/2 pak verse spinazie – 15 gr verse basilicum – 2 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels pijnboompitten – 40gr parmigiano reggiano uit zakje – 400gr spinazie a la crème – 2 zalmfilets

Haal de courgette door een spirelli en bak de sliertjes in een pan met olie. Voeg na een paar minuten (als de courgette er een beetje gebakken uitziet) de spinazie a la crème toe en een beetje water, zodat het een sausje wordt. Laat dit even warm worden.

Kook in de tussentijd de pasta in 4 minuten gaar. En maak ondertussen zelf pesto door basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie in een hoge kom (maatbeker) fijn te staafmixeren tot een pesto.

Giet de spaghetti af en roer de pesto er doorheen. Voeg dan de spaghetti met pesto toe aan de courgetti met spinazie a la crème en laat dit op laag vuur gewoon even in de pan chillen. Wel ff door elkaar roeren trouwens.

Bak dan als laatste twee zalmfilets in een koekenpan die je warm laat worden, met een laagje olijfolie. Bak de zalm in totaal ongeveer 4 minuten; 2-3 minuten de ene kant en dan nog 1-2 minuten de andere kant. Zo is hij nog een beetje roze vanbinnen, maar echt heer-lijk.

Serveer de zalm bovenop de pasta pesto met spinazie a la creme en eet smakelijk!
zalm

Een uiterst geslaagd maaltje 😀 En er zit lekker veel in: het is een dik blok in je buik (ik geef de pasta en kaas de schuld), maar je krijgt ook lekker veel groentes binnen én zo’n lekkere vette zalm. Mjam! Flinke bunkermaaltijd wel :D.

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAM, YOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *