Kerst: Gevulde portobello met tomaten roomsaus en buffelmozzarella (vegetarisch hoofdgerecht)

Door Elske – Hallo allemaal! Eerder schreef ik al dit en dit artikel ter inspiratie wat jij met kerst als hoofdgerecht zou kunnen serveren. Wat mij opviel: vis en vlees, maar er zat nog geen vegetarisch hoofdgerecht tussen. Daar moest verandering in komen! Nu eet ik doordeweeks best geregeld vegetarisch, maar een goed vegetarisch hoofdgerecht verzinnen wat ook nog een hoog kerst-dus-wel-een-beetje-spectaculair gehalte moest hebben vond ik best wel lastig.

Goed, ik wilde dus iets vegetarisch, maar wat zou ik dan gaan maken? Door mijn hoofd schoot het ene na het andere gerecht, maar veel verder dan standaard portobello’s kwam ik niet. En dus besloot ik niet moeilijker te doen dan het was en besloot ik ‘iets met portobello’s’ te doen. Maar dan niet de standaard met geitenkaas en spinazie. Benieuwd wat daaruit gekomen is? Lees dan mee!

Nodig voor 4 personen: 4 portobello’s – 1 bakje verse tomaten roomsaus *  – 1 rode paprika – half bakje cherrytomaatjes – 4 zongedroogde tomaten – 1 ui – 1 teen knoflook – bol buffelmozzerella

Voor erbij: 400 gram zoete aardappel spaghetti – rucola 

* Ik kocht de pomodori-basilicum van de appie, maar iedere andere tomatensaus met room volstaat. Ik vind deze gewoon erg lekker, maar doe vooral wat jou lekker lijkt.

Maak de portobello’s schoon met een stuk keukenpapier. Verwijder de steelaanzet en doe in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie overheen en zet voor 12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Zet en pan met kokend water op het vuur en kook de zoete aardappelspaghetti in 5 minuten gaar.

Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de paprika in kleine blokjes. Pak een koekenpan, giet er wat olijfolie in en bak hierin de ui, knoflook en paprika aan. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook de hele cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout (en eventueel Italiaanse kruiden als je hebt) en laat even bakken. Draai na 5 minuten het vuur zacht en voeg de tomaten roomsaus toe. Laat nog even zacht sudderen.

Haal na 12 minuten de portobello’s uit de oven en vul iedere champignon met de saus. Top af met de helft van de buffelmozzerella. Ik scheur dit altijd lekker met mijn handen van de bol af. Zet ze nog even voor 5 minuten in de oven.

Giet je zoete aardappelspaghetti af. Heb je nog wat saus over in de pan? Roer hier de spaghetti doorheen en verdeel vervolgens over vier borden. Haal de portobello’s uit de oven en leg er op ieder bord één. Top af met de rest van de mozzarella, wat rucola en extra peper voor de smaak. Eet smakelijk!

Whoehoe, dit recept ontstond spontaan, maar was toch eigenlijk wel heel erg lekker. De zachte en romige buffelmozzarella bij de tomatensaus en de stevigheid van de champignon.. Het had allemaal genoeg smaak en daardoor heb ik het vlees helemaal niet gemist.

Wil je met de kerst graag een makkelijk, maar heel lekker en vegetarisch hoofdgerecht serveren, maar ben je er nog niet  uit wat? Dit is hem hoor! Zo gepiept en het smaakte heerlijk. Ziet er ook nog eens fantastisch uit, al zeg ik het zelf, dus aanrader!

Voordat ik afsluit wil ik jullie een hele fijne kerst wensen; geniet ervan! Oh, en mocht je iets van onze recepten maken en tijd hebben om een foto te maken, gebruik op insta dan #GewoonwatikdezeKersteet @Lterveld. Zo kunnen we jullie creaties terug zien. Vinden we leuk 😀

Ps. Dit toetje smaakt hier heerlijk bij <3

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ’s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *