KERST: Zalmpakketjes uit de oven met kruidenboter (hoofdgerecht)

Door Elske – Hallo daar leuke mensen! Ondertussen is Sinterklaas het land uit, zitten we vol van alle pepernoten, kruidnoten, taai taai, chocoladeletters en weet ik veel wat nog meer. En wat doen we daarna? Juist! We maken ons klaar voor het volgende feest: KERST! En nou moet ik eerlijk toegeven dat ik veel feestdagen vaak overrated vind, vind ik dat bij Kerst totaal niet. Lekker losgaan met cadeautjes, kaarsjes in huis, versieringen en kerstmuziek all day. Oké, een tikkeltje overdreven misschien maar hé je moet wat met je leven.

En omdat ik me dus aan het voorbereiden was op Kerst, bedacht ik ook een aantal recepten die jullie wellicht wat inspiratie kunnen geven. Dit keer een hoofdgerecht met vis. Heel makkelijk te maken: je doet een beetje voorbereiding en laat verder de oven het werk doen. I-de-aal. Kan jij met je wijntje zo snel mogelijk terug naar de tafel en je weer mengen in de gezelligheid. Klaar voor een makkelijk hoofdgerecht met zalm?  Let’s go!

Voor 4 personen: 4 moten zalm* – 8 cherrytomaatjes – 2 stengels bosui – halve citroen – 100 gram ongezouten roomboter – 1 teentje knoflook – Italiaanse kruiden – peper/zout – 4 vellen bakpapier – optioneel: ovengroenten (als bijgerecht)

*Ik had zalm op de huid, maar zonder huid/vel kan ook prima.

Laat de roomboter buiten de koelkast zacht(er) worden. Doe in een kom, prak met een vork, voeg peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Roer door met de vork. Pers vervolgens de teen knoflook boven de boter uit. Roer nog een keer door. Klaar is je eigen gemaakte kruidenboter. Zet even aan de kant en verwarm je oven vast voor op 180 graden.

Snijd de bosui in ringetjes en hol de cherrytomaatjes uit. Snijd deze vervolgens in kleine stukjes. Snijd de halve citroen in 4 plakjes en halveer deze. Leg op ieder vel bakpapier een moot zalm, kruid met peper en zout en strooi 1/4e van de bosui, 1/4e van de tomaat. Leg er ook 2 halve plakjes citroen en 1/4e van de kruidenboter op.  Doe dit ook voor de andere 3 zalmmoten.  Vouw je bakpapier dicht. Ik rolde ze op en ‘krulde’ de uiteindes op als een soort toffee/snoepje in een papiertje. Als je snapt wat ik bedoel. Nee? Snap ik. ZO dus.

Leg de zalmpakketjes in een ovenschaal en zet ze voor zo’n 15 minuten in de oven. Klaar! Mega makkelijk, mega lekker en dat vond mijn tafelgenoot ook. Echt een foolproof  receptje voor kerst: goedgekeurd!

kerst_zalmpakketjes_2

Vind je het nou lastig wat je hierbij moet serveren? Ik serveerde deze ovengroente erbij met paarse en gele wortelen, pompoen en aardappelen. Beetje olijfolie er overheen gieten, in de oven schuiven en klaar! Paste goed 🙂 Weet jij al wat je gaat serveren/eten met kerst? Vis, vlees of vega? 😀

Maak jij dit klaar deze Kerst? Deel je recept met #gewoonwatikdezeKersteet! Dan kan ik je recept terugvinden en daar worden we blij van!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen via andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *