Simpele quiche met feta, gegrilde paprika en courgette

Door Elske – Hallo jij! Het was niet gepland om een blog te gaan schrijven over mijn avondeten van gisteren. Toch doe ik het nu en je kunt vast al raden waarom; het was me toch een partij lekker! En dat had ik eigenlijk totaal niet verwacht. Niet alleen vanwege de weinige ingrediënten, maar ook omdat alles zo snel klaar was. Zo zie je: de lekkerste gerechten zijn niet persé moeilijk in bereiding of kosten veel tijd 😉

Ik denk dat ik met de voorbereiding zo’n 10 minuten nodig had, voordat ik het geheel in de oven kwakte. Deurtje dicht, 35 minuutjes wachten en klaar! Dat is overigens het enige nadeel aan quiche vind ik. Dat lange wachten. Daarom maak ik quiche (of hartige taart?) niet zo heel vaak, omdat ik gewoon wil eten als ik hongerig uit mijn werk kom #zwaarleven. Wie herkent dat?

In ieder geval; dit recept herinnerde mij eraan dat ik vaker quiche moet maken want het is zo makkelijk en je kunt er van alles in pleuren wat je wilt. Vis, vlees, vega, allerlei groenten of noten enz. enz. Goed, genoeg gepraat; over tot het recept!

Nodig voor 2 personen: rol vers hartige taart deeg * – halve courgette – zoete puntpaprika – olijven; groen of zwart – 3 eieren – scheut volle melk – halve plak feta of witte (salade)kaas

* Ik gebruikte een quichevorm van 27cm doorsnede. De ronde rol deeg is ietsjes groter, maar die kan je dan gebruiken voor een leuke rand om je quiche, zoals op de foto. Of doe er iets anders leuks mee, als je het maar niet weggooit 😉

Je begint met het ‘bekleden’ van je quichevorm. Dit doe je door de rol hartige taart deeg uit te rollen. Als het goed is, is dit een ronde vorm. Leg deze lap deeg over je quichevorm en druk de hoekjes aan.

Klop in een kom de eieren los. Giet hier een flinke scheut volle melk bij en klop weer door. Vervolgens brokkel je hierboven 2/3e van je blok feta. Leg de andere 1/3e aan de kant. Breng op smaak met peper en zout en klop nogmaals even door met behulp van een vorm of garde.

Snijdt de courgette in plakjes en de punt paprika in lange repen. Smeer een contactgrill of grillpan in met flink wat olijfolie en leg je groente hierin of op. Het kan best zijn dat het niet allemaal past in één keer. Dan doe je het in fases. Ervaring leert mij dat de paprika’s langer nodig hebben dan de courgette’s dus ik zou beginnen met de paprika’s.

Ondertussen verwarm je de oven voor op 200 graden. Laat je groentes nog lekker grill en ondertussen giet je je ei/kaas-mengsel in de beklede quiche vorm. Groentes genoeg gegrild? Leg deze dan in het ei/kaas-mengsel. Snijd je olijven in halfjes en verdeel hierover. Als laatste brokkel je de overgebleven feta over de quiche en zet je hem voor 35 minuten in de oven. Check tussendoor even hoe hard het gaat; ovens kunnen nogal van elkaar verschillen. De quiche is gaar wanneer je ei goed gestold is (dus niet meer nat) en het deeg een bruine kleur heeft gekregen.

MJAM! Super lekker, super makkelijk, super chill. Ik had bezoek en we smulden hier echt van. We hielden ook nog een flinke punt over, zodat ik die de volgende dag mee kon nemen als lunch naar werk. Koud smaakt deze quiche ook top, dus ik zeg; nieuw favo-receptje in huis 🙂 Ook leuk om als hapje te serveren op een tapas-avondje of op een verjaardag. Gratis tip van de chef 😉

Wat is jouw favo recept voor quiche of een hartige taart?

Zoiets dus ;)
Zoiets dus 😉

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Simpele quiche met feta, gegrilde paprika en courgette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *