5 recepten met bonen erbij!

Door Elske – Hoi hoi! Het moge jullie niet ontgaan zijn na Leo’s tostivideo die ze opnam met Herman den Blijker himself: Leo is een bonen-fan. Dus ik haalde vijf recepten van Leo’s site die mij wel goed te doen leken met #bonenerbij, ook al vind ik het zelf niet het lekkerste ingrediënt ooit. Wordt jij nou wel enthousiast van bonen, maar kom je niet verder dan je wekelijkse portie chili con carne? Of wil je zoals ik meer bonen gaan eten? Lees dan mee voor wat inspiratie!

Couscous met bonenschotel, zongedroogde tomaat en feta
Eigenlijk is dit een vet gesponsord artikel, maar dat weerhoudt mij er niet van dit recept binnen dit overzicht te plaatsen. Want, eerlijk is eerlijk, de combi klinkt top! Nu nog even kijken of ik het aandurf die zak met bonen te proberen. Het klinkt in ieder geval chill,  want er zit een soort saus bij in. Gaan we proberen!

hak2_2
Ziet er vrij lekker uit toch?

Nacho’s met o.a. gehakt, mais, paprika en kidneybonen
Kijk, van deze bonen gruwel ik dus. MAAR, ik koester een intense liefde voor nacho’s. En kaas. Dus vandaar dat we dit maar eens ga proberen. Kan ik altijd die kidneybonen nog mijden als ik wil 😉 Maar volgens Leo succes gegarandeerd dus maken maken maken!

mexicaanse-ovenschotel
Nacho liefde <3!

Spaghetti bolognese met linzen
Ja ja lieve mensen; dit is nog eens een andere bolognese dan die je gewend bent. Zonder gehakt, maar met linzen en saus én (belangrijk) super snel klaar! Volgens Leo in 10 minuten. Wat wil je nog meer? Juist, deze spaghetti als de donder en bliksem gaan maken 😉

bolognese1
Spaghetti met linzen-bolognese; ziet er goed uit toch?

Kip kerrie met rijst en linzen
Dit overzicht zou niet uit Leonie’s recepten bestaan als er geen kip-kerrie variant tussen zou zitten. Dus, bij deze 🙂 Volgens Leo was dit ‘... echt goddelijk. Heel heel heel erg lekker. Echt heel erg lekker‘. Zegt genoeg toch? Ik ga het in ieder geval maken, want die linzen, die lust ik al wel!

kip_kerrie_paddenstoel_prei_rijst_linzen

Wraps met garnalen, chorizo en kikkererwten
Bij kikkererwten denk je misschien niet meteen aan bonen, maar ik wel! Haha, ik weet niet eens of het tot de bonen soort hoort, maar ik vond dat dit recept hier wel thuis hoorde. Want kikkererwten hebben bijna net zo’n melige structuur als bonen dat hebben. Sinds de komst van hummus heb ik mijn kikkererwten-angst overwonnen en tegenwoordig eet ik ze best zo nu en dan. Dit recept lijkt mij dus super awesome en ik vind dat jij hem ook zou moeten proberen! Ingrediënten klinken goed toch? Nu de uitwerken nog! Die vind je hier. Succes!

wraps-kikkererwt_chorizo

Dat was hem alweer! Alle vijf de recepten met bonen, linzen, kikkererwten en ga zo maar door. Ik ben benieuwd welke jij gaat maken. Wat is jouw favo recept met bonen? Ik leer graag van jullie creaties 🙂 !

Woohooo de derde druk van TOFFE TOSTI’S ligt nu in de winkel!
Snel naar de winkel of bestellen via Bol.com! Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier Leo’s eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *